محمدباقر قالیباف، شهردار تهران، روز چهارشنبه ۱۶ فروردین ضمن اعلام این موضوع که «هیچ درخواستی برای نامزدی نداشته و ندارد» از ضرورت «تلاش برای جایگزین کردن رئیس جمهوری مناسب به جای رئیس جمهور فعلی»سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، محمد باقر قالیباف که یکی از ۱۰ گزینه یک تشکل جدید اصولگرا به نام «جبهه مردمی نیروهای انقلاب» (جمنا) برای انتخابات ریاست جمهوری است، گفت: «برای هر فرد دلسوز، تلاش برای جایگزین کردن رئیس جمهوری مناسب به جای رئیس جمهور فعلی در ۲۹ اردیبهشت، ضرورتی انکارناپذیر برای مردم است».
او همچنین از کسانی که «به دنبال نجات کشور از بحران های اقتصادی و اجتماعی» هستند، خواست با «اتحاد و یکپارچگی برای تحقق هدف رفع بحران مدیریت کلان کشور، کارآمدی و تغییر دولت فعلی تلاش کنند».
شهردار تهران با «بحرانی دانستن وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور»، این شرایط را «نتیجه سوءمدیریت و ناکارآمدی دولت فعلی» دانست.
محمد باقر قالیباف اشاره کرد که تمام تلاش خود را برای کمک به «پیروزی گزینه مطلوب در انتخابات ریاست جمهوری» به کار خواهد گرفت.
در ماه های اخیر، دولت حسن روحانی بارها هدف انتقاد نیروهای اصولگرا قرار گرفته است. آنها می گویند که دولت او در حل مشکلات اقتصادی ناموفق بوده است.
در مقابل، حسن روحانی و اعضای دولت او با استناد با آمارهای گوناگون می گویند که نرخ تورم کاهش پیدا کرده و ۲۴ هزار واحد تولیدی نیمه تعطیل و تعطیل شده، دوباره فعال شده اند.
حسن روحانی پیش از این بارها تاکید کرده است که برجام، «سایه جنگ» را از سر ایران دور کرده و دستاوردهای زیادی در حوزه اقتصاد برای ایران داشته است.
با این حال، آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، و نزدیکان او بارها تاکید کرده اند که این توافق عملا «دستاوردی» نداشته است.
آیت الله خامنهای از جمله در پیام نوروزیاش گفت: «فاصله زیادی میان کارهای انجامشده با انتظارات مردم و رهبری وجود دارد». اما حسن روحانی ساعاتی بعد از این پیام گفت: «ده دولت بعد نیز نخواهند توانست همه مشکلات را حل کنند».
با این همه، حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، روز چهارشنبه روز چهارشنبه گفت: «رکود و تعطیلی مراکز و بنگاههای اقتصادی و تعطیلی و توقف پروژههای اقتصادی موجب مشکلات کشور شده است».
در این میان، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، روز چهارشنبه در نشستی مطبوعاتی از عملکرد اقتصادی دولت روحانی انتقاد کرد.
وی در این ارتباط به سوء مدیریت در کشور به «گرانی و کاهش شدید قدرت خرید مردم، رکود بی سابقه بازار و تولید و فاصله طبقاتی و فساد و بحران بیکاری» اشاره کرد و گفت که این مسایل همراه با عوامل دیگری مانند افزایش شدید نقدینگی بر رنج مردم افزوده است.
این در حالیست که عملکرد اقتصادی دو دولت محمود احمدی نژاد نیز بارها مورد انتقاد اقتصاددانان و منتقدین قرار داشت.