لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۳

استاندار خوزستان: شاید نیاز باشد ۲۰ تا ۳۰ روز از ماه‌های گرم در استان خوزستان تعطیل یا نیمه‌تعطیل شود


استاندار خوزستان ‌گفت: مصرف برق در این استان به وضعیت «هشدار» رسیده است و «شاید» نیاز باشد ۲۰ تا ۳۰ روز از ماه‌های گرم در استان خوزستان «تعطیل یا نیمه‌تعطیل» شود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، غلامرضا شریعتی روز چهارشنبه ۲۸ تیر، در شورای اداری استان خوزستان گفت: مصرف روزانه ۸۲۲۰ مگاوات برق در این استان وضعیت بسیار نگران کننده‌ای است.

آقای شریعتی افزایش ۱۱ تا ۱۴ درصدی روزانه مصرف برق در استان خوزستان نسبت به روز‌های مشابه سال گذشته را «بی‌سابقه» دانست و افزود که باید «در مصرف برق ‌‌نهایت دقت صورت بگیرد».

|برای دریافت تازه‌ترین خبرها به تلگــــرام رادیو فردا بپیوندید|

وی از اداره‌ها و سازمان‌های دولتی خواست در مصرف برق حساسیت داشته باشند و به مردم نیز توصیه کرد «مصرف بهینه» از برق کنند.

استاندار خوزستان همچنین گفت موضوع تعطیلی یا نیمه‌تعطیل کردن کردن ۲۰ تا ۳۰ روز از فعالیت‌ها در ماه‌های گرم سال در این استان را پیگیری خواهد کرد و افزود: «شاید لازم باشد مانند کشورهای اروپایی که ۲۰ روز تا یک ماه از سال را که در گرما حالت تعطیل یا نیمه تعطیل دارند و هیچ کاری جز کارهای عادی انجام نمی‌دهند، ما هم برای استان برنامه ریزی» کنیم.

خبرگزاری دولتی ایرنا هم گزارش داد که محمود دشت بزرگ٬ مدیرعامل برق منطقه‌ای خوزستان، نیز در این جلسه نسبت به افزایش مصرف برق در استان خوزستان هشدار داده است.

آقای دشت بزرگ گفت که «در تیرماه امسال برای چهارمین بار رکورد مصرف برق در خوزستان شکسته شد و در ساعت ۱۵ چهارشنبه (۲۸ تیر) پیک مصرف به ۸۲۲۰ مگاوات افزایش یافت».

وی افزود: «در بد‌ترین حالت، افزایش پیک بار تا ۸۴۸۶ مگاوات پیش بینی شده است و پارسال ۲۹ نوبت و امسال تاکنون ۱۰ نوبت از پیک مصرفی عبور کردیم».

آن‌طور که این مقام مسئول اعلام کرده خوزستان دارای ۱۳ هزار مگاوات ظرفیت منصوبه نیروگاهی و ۲۸ هزار مگاولت آمپر ظرفیت منصوبه پست‌های انتقال و توزیع و ۸۶۰۰ کیلومتر خطوط و شبکه است.

به گفته محمود دشت بزرگ، استان خوزستان «۱۵ درصد انرژی کشور را مصرف می‌کند و رتبه دوم مصرف برق کشور، با فاصله زیاد بعد از تهران، را داراست».

وی همچنین تعداد مشترکان خوزستانی برق را یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد اعلام کرد و افزود که «۲۵ مشترک بزرگ صنعتی در این استان وجود دارد که ۱۳۵۳ مگاوات مصرف دارند.»

در پی توفان شدید گرد و خاک و همچنین قطع آب و برق در تعدادی از شهرهای استان خوزستان، دولت ایران در ابتدای امسال پنج ابر پروژه (مگا پروژه) را برای حل مشکلات اساسی خوزستان مصوب کرد.

«ساماندهی آب و فاضلاب» ٬ «احداث تاسیسات فاضلاب»٬ «تکمیل و اتمام طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی» و «احیای رودخانه کارون و تامین برق مناسب» از جمله این طرح‌ها اعلام شده است.

مجید ناصری‌نژاد، نماینده شادگان در مجلس، روز ۳۱ خرداد از «قطع مکرر برق و آب در استان خوزستان» سخن گفته و افزوده بود که این موضوع وضعیت را برای مردم بحرانی کرده است.

در هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی در مورد قطع آب و برق در برخی از شهرهای استان خوزستان مانند اهواز و آبادان انتشار یافته که با اعتراض‌های گروهی از ساکنان این شهرها نیز همراه شده است.

پیش از این و در هفته پایانی بهمن سال گذشته نیز برق و آب اهواز و تعدادی از شهرهای استان خوزستان به دلیل طوفان گرد و غبار قطع شد و تعدادی از شهروندان اهوازی چند بار در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

در پی این اعتراض‌ها، فرماندهی انتظامی خوزستان با صدور اطلاعیه‌ای هرگونه تجمع در مقابل استانداری خوزستان را ممنوع اعلام کرد.

در آن زمان ایرنا خبر داد که در پی این اتفاقات، هاشم بالدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری، و شهریار بذرکار مدیرکل منابع طبیعی خوزستان، برکنار شدهاند.

خبرگزاری «تسنیم» هم گزارش کرد که بحران مصرف برق یه یکی از چالش‌های تابستان ۱۳۹۶ در ایران تبدیل شده است.

این خبرگزاری از ثبت رکورد تاریخی مصرف برق در ایران در روز ۱۴ تیر ماه امسال به میزان ۵۵ هزار و ۳۶۴ مگاوات خبر داد و نوشت که «اقداماتی ضربتی به منظور کاهش سطح مصرف برق در کشور انجام گرفته است».

XS
SM
MD
LG