سخنگوی شورای نگهبان از ارسال گزارش «تخلفات انتخاباتی» از جمله «تخلف» برخی از مدیران دولت به قوه قضائیه خبر داد و گفت که بیشترین شکایتها در این باره از سوی نامزد رقیب دولت ارائه شده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، عباسعلی کدخدایی روز شنبه ۲۷ خرداد، اعلام کرد که گزارشهای شورای نگهبان درباره «تخلفات انتخاباتی» به قوه قضائیه ارسال شده و نام تعدادی از مدیران دولتی هم در این گزارشها وجود دارد.
آقای کدخدایی «نرساندن تعرفه به برخی از شعبههای اخذ رأی»، «کمبود تعرفه»، «دیر شروع شدن رأیگیری در برخی شعب» و «تبلیغات برخی از مسئولان به نفع یک نامزد خاص» را از جمله «تخلفهای انتخاباتی» ذکر کرد.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت که بیشترین شکایتها درباره برگزاری انتخابات از سوی نامزد رقیب دولت ارائه شده است.
آقای کدخدایی به تعداد این گزارشها و تعداد و سمت مدیرانی که نام آنها در این گزارشها وجود دارد، اشارهای نکرده است.
سخنگوی شورای نگهبان پیش از این اعلام کرده بود که تخلفات در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ تفاوتی با دورههای قبل نداشته است.
در هفتههای گذشته سخنگوی قوه قضائیه ایران از احضار برخی از افراد به دلیل «تخلف» در انتخابات ریاست جمهوری خبر داده و وزیر کشور نیز بدون اشاره به تعداد تأیید کرده بود که تعدادی از فرمانداران در این باره احضار شدهاند.
شورای نگهبان پیش از این نیز ضمن تأیید صحت انتخابات ریاست جمهوری در عین حال اعلام کرده بود که فهرست «تخلفات» انتخابات را به قوه قضائیه ارسال کرده، که در سخنان روز شنبه سخنگوی این شورا نیز به مواردی از آنها اشاره شده است.
این در حالی است که حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور ایران، اعلام کرده که بر خلاف برخی دورههای گذشته که شورای نگهبان تعداد از صندوقها را باطل اعلام میکرد، در انتخابات ۹۶ این اتفاق رخ نداده است.
ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی حسن روحانی در انتخابات، از روز برگزاری انتخابات به این سو، چندین بار دولت را متهم به انجام «تخلفات مهندسیشده» در انتخابات کرده و از «ارسال نشدن تعرفه به برخی شعب»، «واریز یارانه افرادی که یارانه آنها قطع شده بود»، «واریز بدهی چندین ساله کشاورزان در شب انتخابات»، «تهمت زدن روزنامه ایران به رقبا» و «نامزد شدن معاون اول رئیسجمهور برای دفاع از دولت»، به عنوان موارد «تخلفهای انتخاباتی» نام برده است.
در مقابل حسن روحانی در مناظرههای انتخاباتی و سخنرانیهای خود آقای رئیسی را متهم کرده بود که از امکانات آستان قدس رضوی و دیگر نهادهای زیر نظر جمهوری اسلامی از جمله سپاه پاسداران در انتخابات استفاده کرده است.
در عین حال رهبر جمهوری اسلامی با اعلام اینکه تخلفهای انتخابات تأثیری در نتیجه آن نداشته، خواستار آن شده بود که مسئولین «با جدیت» متخلفین را «مشخص کنند تا اینگونه تخلفات در انتخاباتهای گوناگون بر افتد».
سخنان آیتالله خامنهای درباره «تخلف» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ در حالی مطرح میشود که رهبر ایران و چهرههای سیاسی نزدیک به او از اعتراضها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ با عنوان «فتنه» نام میبرند.
شورای نگهبان نیز با وجود اعتراضها به نتایج انتخابات سال ۸۸ اعلام کرده بود که در این انتخابات «تخلف عمدهای» صورت نگرفته است.
در جریان سرکوب اعتراضها به نتایج انتخابات سال ۸۸، دهها تن از معترضان کشته شدند و هزاران نفر نیز در طول مدت چند ماه بازداشت شدند که صدها نفر از آنان در دادگاههایی دستهجمعی به تحمل زندانهای طولانی مدت محکوم شدند.