لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۰۹

اوباما: انتقادها از هیلاری کلینتون اغراق‌آمیز است


کنفرانس مطبوعاتی مشترک، آقای اوباما و خانم کلینتون، پس از حمله به کنسولگری آمریکا در لیبی در سپتامبر ۲۰۱۲
کنفرانس مطبوعاتی مشترک، آقای اوباما و خانم کلینتون، پس از حمله به کنسولگری آمریکا در لیبی در سپتامبر ۲۰۱۲

باراک اوباما روز یکشنبه، در مصاحبه‌ای با برنامه تحلیلی «۶۰ دقیقه» از شبکه سی‌بی‌اس، گفت استفاده هیلاری کلینتون از سرور شخصی ایمیل در دوره‌ای که وزیر خارجه بود، اشتباه بوده اما این اشتباه، امنیت ملی را به خطر نیانداخته است.​

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای اوباما در این مصاحبه افزود که مقام‌های دولتی باید در مورد مدیریت اطلاعات حرفه‌ای و شخصی حساس‌تر باشند ولی در عین حال تأکید کرد که انتقادها از خانم کلینتون به خاطر انگیزه‌های سیاسی اغراق‌آمیز بوده است.

باراک اوباما افزود: «به نظرم خود او اولین کسی است که خواهد پذیرفت که می‌توانست تصمیم بهتری بگیرد و زودتر این موضوع را علنی کند».

باراک اوباما تأکید کرد که روش هیلاری کلینتون، «امنیت ملی آمریکا را به خطر نیاخته» و وقتی که در ادامه مصاحبه از او سؤال شد که دولت او افرادی را به خاطر علنی کردن اطلاعات محرمانه در کامپیوترهای شخصی خود محاکمه و مجازات کرده، پاسخ داد که برداشت او این نیست که خانم کلینتون قصد داشته «چیزی را مخفی کرده و یا اطلاعات محرمانه را افشا کند».

آقای اوباما در عین حال افزود که او از ابتدا از این موضوع اطلاع نداشت.

در مورد استفاده خانم کلینتون از سرور شخصی برای ایمیل‌ها هنوز هم سؤالاتی وجود دارد.

تحقیقات مجلس سنای آمریکا اخیراً متوجه شد که سرور شخصی ایمیل‌های خانم کلینتون در سال ۲۰۱۳ توسط منابع ناشناسی در چین، کره جنوبی و آلمان هدف حملات هکرها قرار گرفته است. پلیس فدرال آمریکا هنوز هم در حال بررسی سیستم شخصی ایمیل‌های اوست و ممکن است این تحقیقات نشان دهد که به اطلاعات محرمانه موجود در ای‌میل‌های او دستبرد زده‌اند.

خانم کلینتون نیز در ادامه این تحققات باید به سؤالات مشخصی در مورد موازین حفاظتی سیستم شخصی ایمیل خود پاسخ دهد که در دوره عهده‌داری مقام وزارت خارجه به جای مرکز ارتباطات دولتی از منزل شخصی او در نیویورک مدیریت می‌شد.

بعید است ترامپ رئیس‌جمهور شود

باراک اوباما در جریان مصاحبه خود با برنامه تحلیلی ۶۰ دقیقه در مورد مبارزات انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ نیز اظهار نظر کرد. او دونالد ترامپ که در حال حاضر در بین نامزدهای جمهوری‌خواه بیشترین حمایت را دارد، یک «شخصیت کلاسیک برنامه‌های تلویزیونی» و «فردی جنجالی که به دنبال جلب تبلیغات است» توصیف کرد و گفت که «او سعی دارد از چیزی که در حزب جمهوری‌خواه واقعاً وجود دارد بهره‌برداری کند».

آقای اوباما افزود: «به نظر من در بین بخش بزرگی از جمهوری‌خواهان که در رأی‌گیری برای انتخاب نامزد آن حزب شرکت می‌کنند یک احساس قوی ضد مهاجران وجود دارد».

او درعین حال افزود که بعید می‌داند ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شود.

باراک اوباما البته در مورد احتمال شرکت جو بایدن، معاون خود، در رقابت‌های حزب دمکرات برای تعیین نامزد مقام ریاست جمهوری اظهار نظر نکرد. بسیاری معتقدند که آقای بایدن به زودی تصمیم خود را در این زمینه اعلام خواهد کرد.

با این همه آقای اوباما گفت: «کسی که مثل جو بایدن که در تمام جلسات در کنار رئیس‌جمهور نشسته و با تمام مسائل و تصمیمات دست و پنجه نرم کرده است، قاعدتاً پیش خود فکر خواهد کرد که می‌تواند وظایف ریاست جمهوری را به خوبی انجام دهد».

وقتی از باراک اوباما سؤال شد که اگر قانون اجازه می‌داد آیا او می‌توانست برای دور سوم هم به پیروزی برسد او خیلی کوتاه جواب داد: « بله».

در مورد سوریه «راه حل جادویی» وجود ندارد

در این مصاحبه آقای اوباما نظرات خود را در مورد بحران سوریه تشریح کرد.

دولت آمریکا روز جمعه اعلام کرد که وزارت دفاع این کشور سیاست تجهیز و آموزش گروه‌های مستقل اپوزیسیون سوریه را به کلی کنار گذاشته و به جای آن قصد دارد با گروه‌های شورشی که فعال هستند، همکاری کند.

این تغییر سیاست در عین حال نگرانی‌های رو به افزایش دولت آمریکا در مورد دخالت نظامی روسیه را منعکس می‌کند که وضعیت جنگ داخلی سوریه را پیچیده‌تر کرده و موجب تقویت حکومت بشار اسد شده است.

آقای اوباما گفت در مورد ایجاد یک نیروی مسلح میانه‌رو در سوریه اطمینان ندارد. او افزود:«هدف من این بود که طرح مربوط به تجهیز یک نیروی مسلح میانه‌رو برای مبارزه با گروه خلافت اسلامی را بسنجیم. آنچه ما دریافتیم این است که تا زمانی که بشار اسد حاکم است چنین گروه‌هایی فعالیت خود را روی مبارزه با گروه خلافت اسلامی متمرکز نخواهند کرد».

آقای اوباما گفت که بخشی از استراتژی آمریکا در سوریه امتحان کردن روش‌های مختلف است. او افزود: «در شرایط پرتلاطمی مثل سوریه که بازیگران متعددی در آن دخالت دارند، فقط یک راه حل جادویی وجود ندارد.»

با وجود آنکه وزارت دفاع آمریکا، برنامه‌های خود برای آموزش و تجهیز شورشیان سوری را کنار گذاشته، طرح سازمان سیا برای آموزش حدود ۱۰ هزار نفر برای مبارزه با رژیم بشار اسد که از سال ۲۰۱۳ آغاز شده هنوز ادامه دارد.

XS
SM
MD
LG