کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، لوئيز آربور روز چهارشنبه به «تابو» خواندن برخی از قوانین مذهبی ناقض حقوق بشر از سوی کشورهای مسلمان در شورای حقوق بشر این سازمان، اعتراض کرد.
اعتراض او به مجادله شکل گرفته در مجمع سازمان ملل با حضور ۴۷ عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل بود. در جلسه روز دوشنبه اين سازمان؛ کشورهای اسلامی خواستار توقف مباحثه در مورد قوانين اسلامی ناقض حقوق بشر شدند. رياست رومانيايی جلسه نيز از اين عقيده پشتيبانی کرد.
لوئيز آربور، قاضی سابق دادگاه های عالی کانادا در يک گفت و گوی مطبوعاتی گفت: «اين موضوع نگران کننده است که که شورايی که بايد نگهبان آزادی بيان باشد، خود گرفتار تابوها و يا بحث در مورد تابوها شود.»
آربور که اين ماه آخرين ماه از رياست چهار ساله او بر کميسيون حقوق بشر سازمان ملل محسوب می شود، هيچ اشاره مستقيمی به مباحث مطرح شده در جلسه روز دوشنبه نکرد. در اين جلسه نماینده مصر با حمايت ايران و پاکستان گفت مراجعه مکرر به قوانين اسلامی به منزله « به صليب کشيدن» کشورهای اسلامی است.
- «برای من مشکل است که بپذيرم شورايی که حامی قانون است، اجازه دهد چنين مناقشه ای جدی در مورد گسترش مفاهيم عدم تبعيض شکل گيرد.»
اما آربور به تحت تعقيب بودن همجنسگرايان در تعدادی از کشورهای اسلامی، به عنوان يک «مساله بنيادی» در مورد تبعيض جنسيتی در جهان اشاره کرد.
آربور تاکيد کرد: «برای من مشکل است که بپذيرم شورايی که حامی قانون است، اجازه دهد چنين مناقشه ای جدی در مورد گسترش مفاهيم عدم تبعيض شکل گيرد.»
روز دوشنبه بحث بر سر سخنرانی سه دقيقه ای دو سازمان غير دولتی در مورد اقدام برای کنترل قتل های ناموسی و ختنه زنان در کشورهای اسلامی آغاز شد.
سخنرانی سخنگوی اين سازمان های غير دولتی چندين بار توسط نماينده مصر قطع شد. وی سخنران را متهم می کرد که تلاش دارد اين اقدامات را به قوانين اسلامی منتسب کند.
نماينده مصر گفت بحث در مورد قوانين اسلامی در شورا قابل طرح نيست، اما نمايندگان اتحاديه اروپا و کانادا معتقد بودند که بحث بايد ادامه يابد.
با این حال نماينده مصر مصرانه در اين جلسه اعلام کرد: «اسلام نبايد در اين شورا خدشه دار شود.»
نماينده پاکستان نيز که در حضور ۵۷ تن از حاضران در کنفرانس سازمان های اسلامی سخن می گفت، تاکيد کرد: «گروه ما با هرگونه بحث مستقيم و يا غير مستقيم در مورد قوانين اسلامی به شدت اعتراض خواهد کرد.»
در حمايت از درخواست مصر، دارو رامولوس کوستا، رئيس جلسه، مانع ادامه مذاکره در اين مورد شد. کوستا گفت ادامه بحث می تواند منجر به گسترش تنفر در ميان اعضای شورا شود.
در همين حال که کوستا گفت منع کردن يک سازمان غير دولتی معتبر از سخنرانی، می تواند شورا را در«سراشيبی لغزنده ای» قرار دهد و جلسه را به حال تعليق در آورد.
اين ديپلمات رومانيايی که اين هفته به ماموريتی در نيجريه اعزام خواهد شد، در کنفرانس مطبوعاتی به اين سئوال که رفتار او چقدر به دامن زدن به تابو ها کمک می کند، پاسخ نداد.
اما به گفته او همه بايد به اين نکته توجه داشته باشند که در شورا هيچ کارشناس مذهبی حضور ندارد.