آیینهای کریسمس در مناطقی از اسرائیل و کرانه باختری که خاستگاه مسیحیت بوده است، با حضور زائران مسیحی و باقیمانده مسیحیان باقیمانده در سرزمینهای مقدس در جریان است.
مهمترین مراسم در شهر بیت لحم زادگاه عیسی مسیح برگزار شده است.
نیمه شب که گفته میشود ساعت میلاد عیسی مسیح است، این آیینها به اوج خود رسید.
چهارشنبه شب، در شب کریسمس، هزاران زائر مسیحی از سراسر جهان، به ویژه از آمریکای لاتین و اروپا، با حضور در کنار مسیحیان باقیمانده در کرانه باختری، در کلیسای مهد در بیت لحم حضور یافتند.
مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز که خود مسلمان هستند، برای احترام به آیین کریسمس و مسیحیان، در مراسم عشای ربانی در کلیسای مهد شرکت کردند.
درخت بزرگ کلیسای مهد با پرچم فلسطینی تزیین شده بود.
فواد طوال، سراسقف کلیسای لاتینی اورشلیم که به بیت لحم رفته بود، در سخنان خود در کلیسای مهد از پیروان همه ادیان توحیدی خواست شکیبایی واقعی را رعایت کنند.
فواد طوال به دیواری که اسرائیل نیز از سالها پیش به دور خود «برای مبارزه با تروریسم» کشیده است، اشاره کرد و آن را با انسانیت در تضاد دانست.
همزمان، در شهر ناصره در شمال اسرائیل، که از روزها قبل تدارکات گسترده در آن برای آیینهای کریسمس در جریان بود، در شب کریسمس آیینها به اوج خود رسید.
عیسی مسیح پس از دوران کودکیاش در بیت لحم، مدتها در ناصره زندگی و نجاری میکرد و سپس راهی اورشلیم شد.
هزاران زائر مسیحی که از سراسر جهان برای آیینهای کریسمس به سرزمینهای مقدس میروند، پس از مراسم بیت لحم در کلیسای مقبره مقدس (کلیسای «قیامت»)، محل دفن عیسی مسیح و کوچههایی که عیسی مسیح را در ده ایستگاه به سوی مصلوب شدن بردند (ده ایستگاه محله «ویا دولوروسا»)، حضور مییابند.
آیینهای مسیحیت در حالی امسال در سرزمینهای مقدس در جریان است که این اراضی سالی بسیار دشوار و پرتلفات را پشت سر گذاشتند.
وضعیت کرانه باختری و شرق اورشلیم از اواخر بهار گذشته، درپی ربوده شدن سه نوجوان اسرائیلی و کشته شدن آنها و سپس قتل فجیع یک نوجوان فلسطینی وخیم شد.
در پی جنگ ۵۱ روزه ارتش اسرائیل و سازمان حماس در تابستان گذشته نیز که بیش از ۲۱۰۰ فلسطینی و ۷۳ اسرائیلی در آن کشته شدند، ناآرامیهای گستردهای در کرانه باختری و شرق اورشلیم رخ داده است.
پاپ فرانسیس ۷۸ ساله، که مارس ۲۰۱۳ به رهبری واتیکان و مقام پاپی رسید، هنوز از سرزمینهای مقدس دیدار نکرده است.
پاپ فرانسیس چهارشنبه شب، ساعتی پیش از برگزاری آیین عشای ربانی در واتیکان، در تماس تلفنی ماهوارهای با شماری از آوارگان مسیحی در عراق، ضمن ابراز همدردی با آنها گفت در اندیشه کودکان و سالخوردگان مسیحی زیادی در خاورمیانه است که در این عید، در رنجی عظیم روزگار میگذرانند.
با گسترش جنگهای خاورمیانه و افزایش خطرات ناشی از گروه تروریستی «دولت اسلامی» (داعش پیشین)، مسیحیان عراق و سوریه در رقتبارترین شرایط خود در صدها سال گذشته قرار گرفتهاند.