لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۸

افزایش واردات ایران از آلمان


تازه‌ترین گزارش ماهانه گمرکی حاکی است که صادرات غیرنفتی ایران در نیمه اول سال جاری خورشیدی نزدیک به شش درصد رشد داشته و به رقم ۲۱.۷ میلیارد دلار رسیده است.

واردات کشور نیز با کاهشی ۲.۶ درصدی به ۲۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار افت کرده، به عبارتی، تراز تجاری غیرنفتی ایران در نیمه سال ۹۵ حدود مثبت ۱.۴ میلیارد دلار شده است.

در این میان صادرات ایران به کره جنوبی نسبت به دور مشابه سال گذشته بیش از هفت برابر شده و به رقم ۱ میلیارد و ۷۸۰ میلیون دلار رسیده است. واردات ایران از آلمان نیز ۲۶ درصد رشد داشته و به یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار اوج گرفته است.

در قسمت صادرات، عمده محصولات فروشی ایران در بازارهای بین‌المللی عبارت از میعانات گازی، پتروشیمی، گازهای مایع و روغن‌های نفتی بوده است.

میعانات گازی نوعی نفت فوق سبک است که از چاه‌های گازی تولید می‌شود. ایران این ماده خام نفتی را در سبد صادرات غیرنفتی قرار می‌دهد.

صادرات محصولات پتروشیمی ایران در این مدت با ۲۲ درصد رشد به حدود ۸.۷ میلیارد و صادرات میعانات گازی با ۱۳ درصد کاهش حدود ۳.۵ میلیارد دلار شده است. به عبارتی، فقط صادرات پتروشیمی و میعانات گازی نیمی از کل صادرات غیرنفتی ایران را تشکیل می‌دهد. این در حالی است که صادرات گازهای مایع خام و روغن‌های نفتی نیز بیش از ۴ میلیارد دلار بوده است.

در قسمت واردات، عمده اقلام وارداتی ایران شامل محصولات کشاورزی و قطعات خودرو بوده است.

این گزارش می‌گوید که ایران در این مدت بیش از ۱.۵ میلیارد دلار واردات ذرت، برنج و لوبیای سویا داشته و واردات قطعات خودرو ایران نیز حدود ۸۰۰ میلیون دلار شده است.

این گزارش، میزان واردات خودرو را منتشر نکرده، اما خبرگزاری فارس شنبه گزارش داد که مجموع واردات قطعات و خودرو در شش ماه اول سال ۱ میلیارد و ۲۲۵ میلیون دلار شده است.

بیش از ۱۸ درصد کل صادرات و حدود ۲۴ درصد کل واردات ایران با کشور چین انجام شده است.

آنچه در آمارهای گمرک جلب توجه می‌کند، کاهش چشمگیر تجارت دوجانبه ایران با امارات متحده عربی است، اگرچه این کشور هنوز دومین شریک تجاری ایران هست.

ایران در شش ماه اول صادرات به امارات را نزدیک به ۱۹ درصد و واردات از این کشور را ۱۷ درصد کاهش داده است.

واردات ایران از همه شرکای عمده تجاری خود، به استثنای آلمان کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG