دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل هشدار داد به خاطر خشکسالی، دستکم دو میلیون نفر از جمعیت افغانستان در معرض کمبود شدید مواد غذایی هستند.
دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل با انتشار گزارشی در روز شنبه چهارم خرداد در گزارشی اعلام کرد، کشاورزان در ۲۰ ولایت افغانستان که بیشتر آنها در شمال و غرب این کشورند، به خاطر نبود بارندگی کشت را به تاخیر انداخته و کاشت گندم را کاهش دادهاند.
سازمان ملل میگوید جمعیتی بالغ بر دو میلیون نفر در دو سوم ولایات افغانستان با بحران تامین غذا مواجه شدهاند.
بر پایه این گزارش به خاطر پدیده «ال نینو» بیشتر مناطق افغانستان با کاهش ۷۰ درصدی بارندگی مواجه بوده است. این کاهش بارندگی برای پنجمین سال متوالی به کشت گندم آسیب وارد کرده است.
دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل میافزاید با نبود برف و باران برکهها و آبشارها خشک شده و رودخانهها کمآب یا به کلی بیآب شدهاند.
از همین رو با خشک شدن مراتع و چرای بیرویه، روستاییان و عشایر در تامین خوراک دام ناتوان شدهاند.
نزدیک به یکونیم میلیون راس بز و گوسفند در قندوز در شمال شرق افغانستان با کمبود خوراک و ۶۰۰ روستا از هزار روستای این ولایت فاقد آب هستند.
دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل میگوید از جمعیت ۳۰ میلیون نفری افغانستان زندگی حدود ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به نوعی وابسته به کشاورزی و دامداری است.
از ابتدای ماه جاری میلادی به خاطر خشکسالی و کمبود مواد غذایی نخستین موج مهاجرت از بادغیس و غور به شهر هرات آغاز شد که تا نیمه ماه مه شمار این مهاجران به بیش از ۲۱ هزار نفر رسیده است.
دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل میگوید از آغاز سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۰۸ هزار نفر به خاطر جنگ و بلایای طبیعی خانه و کاشانه خود را در افغانستان ترک کردهاند.
در سال ۲۰۱۷ هم به خاطر ناامنی، بیش از ۴۴۵ هزار نفر مجبور به مهاجرت از محل زندگی خود شدند.
دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل خواستار کمک فوری ۱۱۵ میلیون دلاری برای تهیه غذا و سرپناه برای آسیبدیدگان شده است.