لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۴۸

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران: قوه قضاییه مسئول وضعیت علیرضا رجایی است


علیرضا رجایی، روزنامه‌نگار و از فعالان ملی – مذهبی، پس از عمل جراحی، چشم راست و بخشی از ماهیچه و استخوان‌های سمت راست صورتش را از دست داده است.
علیرضا رجایی، روزنامه‌نگار و از فعالان ملی – مذهبی، پس از عمل جراحی، چشم راست و بخشی از ماهیچه و استخوان‌های سمت راست صورتش را از دست داده است.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران «غفلت» از درمان علیرضا رجایی در زندان را «غیرقابل قبول و نقض شدید حقوق بشر» خواند و از جمهوری اسلامی خواست ضمن پذیرش مسئولیت اتفاق رخ داده برای این روزنامه‌نگار، نسبت به درمان دیگر روزنامه‌نگاران زندانی از جمله احسان مازندرانی اقدام کند.

آنتونی بلانژه، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، از قوه قضائیه و مسولین زندان‌های ایران خواست که مسولیت اتفاق رخ داده برای علیرضا رجایی را بر عهده بگیرند.

بر اساس گزارش وبسایت فارسی این فدراسیون در روز جمعه ۱۷ شهریور، آنتونی بلانژه تاکید کرد که «این سطح از غفلت از سوی مقامات مسئول بطور عمدی یا با هر توجیهی انجام شده کاملا غیرقابل قبول و نقض شدید حقوق بشر است».

دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران همچنین از قوه قضائیه ایران خواست که نسبت به درمان دیگرروزنامه‌نگاران زندانی از جمله احسان مازندرانی که « نیاز به مراقبت‌های ویژه دارد»، اقدام کنند.

علیرضا رجایی، روزنامه‌نگار و از فعالان ملی – مذهبی، پس از عمل جراحی، چشم راست و بخشی از ماهیچه و استخوان‌های سمت راست صورتش را از دست داده است.

درحالی که خانواده آقای رجایی از عدم رسیدگی پزشکی به وی در هنگام گذراندن دوره زندانش خبر داده بودند، سخنگوی قوه قضائیه مدعی شده که آقای رجایی در دوره زندان خدمات پزشکی دریافت کرده و پس از آزادی به سرطان مبتلا شده است.

غلامرضا رجایی، برادر عليرضا رجايی، روز شنبه ۱۱ شهریور، به روزنامه اعتماد گفته بود که «پنج مرتبه از سوی بهداری زندان اعزام به خارج از زندان برای اسكن و عكسبرداری تجويز شد كه متاسفانه اين اجازه داده نشد».

وی تاکید کرده بود تا زمان آزادی آقای رجایی از زندان در سال ۹۴ «اقدام درمانی خاصی برای او صورت نگرفته بود» و بعد از آزادی و انجام اسکن پزشکان متوجه شدند که «تومور، بدخيم و بسيار وسيع است».

علیرضا رجایی از سال ۹۰ به اتهام عضویت در ائتلاف نیروهای ملی مذهبی و اقدام علیه امنیت ملی، چهار سال را در زندان گذراند و به گفته نزدیکانش در زندان به بیماری سرطان سینوس مبتلا شد.

وی در نیمه دوم دهه ۷۰ دبیر گروه سیاسی روزنامه‌های پرآوازه «جامعه»، «توس»، «خرداد»، «عصر آزادگان» و «نشاط» بود که همه آنها توقیف شده‌اند.

این روزنامه نگار در انتخابات مجلس ششم نامزد شهر تهران و جزو ۳۰ نماینده منتخب مردم بود، اما شورای نگهبان با ابطال بیش از ۷۰۰ هزار رای در نهایت حکم داد که به جای او، غلامعلی حداد عادل از چهره‌های اصولگرا و نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران روانه مجلس شود.

علیرضا رجایی همچنین در سال ۷۹ نیز به همراه شماری از اعضای جریان ملی-مذهبی بازداشت شد و دادگاه انقلاب او را به سه سال زندان و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد.

درسال‌های گذشته، گزارش‌های متعددی درباره عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان سیاسی منتشر شده است. تعدادی از زندانیان از جمله هدی صابر و اکبر محمدی به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در حین اعتصاب غذا زندان جان باختند.

محسن دگمه‌چی و حسن ناهید، دو زندانی بند ۳۵۰ زندان اوین نیز با وجود بیماری شدید امکان مرخصی درمانی و معالجه در خارج از زندان را نیافتند و فوت شدند.

در همین حال ملیحه حسینی، ‌همسر احسان مازندرانی، در توئیتی درباره وضعیت همسرش نوشته که «معده‌اش چيزی جز آب قبول نمی‌كند و دادستان حتی اجازه مرخصی استعلاجی هم نمی‌دهد».

احسان مازندرانی، روزنامه‌نگار زندانی، پیش از این در اعتراض به مواردی چون بازداشت غیرقانونی و یا بدرفتاری ماموران زندان چندین بار اعتصاب غذا کرده بود.

وبسایت «انصاف نیوز» هم به نقل از امیر فشخامی، برادر یغما فشخامی، روزنامه‌نگار زندانی خبر داد که در تماس تلفنی با برادرش متوجه شده که «حال وی مساعد نیست».

بر اساس این گزارش، خانواده آقای فشخامی موفق به ملاقات با او نشده‌اند و او پس از بازداشت تنها تماس تلفنی با خانواده داشته است. این روزنامه‌نگار عصر روز ۳۰ مرداد امسال بازداشت شد. روز ۲۱ مرداد نیز ساسان آقایی، معاون سردبیر روزنامه اعتماد، بازداشت شده بود.

XS
SM
MD
LG