لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۲۶
۲۳:۵۹ ۱۷.۶.۱۴۰۲

در خواست فعالان دانشجویی از بهاره هدایت برای پایان دادن به اعتصاب غذا

۷۴ فعال دانشجویی در نامه‌ای به بهاره هدایت، فعال سیاسی زندانی، از او خواستند به اعتصاب غذای خود پایان دهد.

خانم هدایت پنجشنبه گذشته پس از جان‌باختن جواد روحی، زندانی معترض، اعلام کرد که در اعتراض به «سرکوب مضاعف» در جمهوری اسلامی، دست به اعتصاب غذا می‌زند. طی بیش از یک هفته گذشته، درخواست‌های متعددی از او برای شکستن اعتصاب غذا منتشر شده بود.

این فعالان دانشجویی در نامه خود تصریح کرده‌اند: «ما به عنوان دوستان، آشنایان، همراهان و یا همفکران بهاره نگرانی خود را از اعتصاب غذای او اعلام می‌کنیم و امیدواریم در پاسخ به درخواست ما بهاره عزیز اعتصاب غذای خود را بشکند.»

خبر جان‌باختن جواد روحی را نخستین بار ظهر روز نهم شهریور، وکیل او مجید کاوه، در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرد و ساعتی بعد روابط عمومی زندان نوشهر تأیید کرد که «جواد روحی ساعت ۳:۴۵ بامداد پنج‌شنبه ۹ شهریورماه به دلیل تشنج» از زندان به بیمارستان بهشتی نوشهر» منتقل شده و «پس از انتقال به بیمارستان» جان باخته است.

۲۲:۳۶ ۱۷.۶.۱۴۰۲

حساب کاربری «سینماهنر» در اینستاگرام که اخبار سینما و تئاتر ایران را پوشش می‌دهد، تصاویری از کوثر افتخاری بازیگر تئاتر را در حال پیاده‌روی بدون حجاب اجباری در خیابان‌های تهران منتشر کرده است.

خانم افتخاری در جریان اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» بر اثر شلیک نیروهای حکومتی بینایی یکی از چشمان خود را از دست داده است.

۲۱:۴۲ ۱۷.۶.۱۴۰۲

هیئت عالی منصفه جورجیا خواستار «تعقیب کیفری» سه سناتور حامی دونالد ترامپ شده بود

یک گزارش فاش شده توسط خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد هیئت عالی منصفه در ایالت جورجیا حدود ۹ ماه پیش توصیه کرده بود برای لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه و چند تن دیگر از حامیان دونالد ترامپ «اتهامات کیفری» اعلام شود.

این گزارش که روز جمعه ۱۷ شهریور منتشر شد، نشان می‌دهد این هیئت چنین توصیه‌ای را به عنوان بخشی از تحقیقات خود درباره تلاش‌های رئیس جمهور سابق آمریکا برای باطل کردن انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ که به شکست او انجامید، مطرح کرده بود.

اما دادستان‌های ایالتی در دادخواست کلی خود که علیه آقای ترامپ و ۱۸ متهم به همدستی با او تنظیم شد، برای هیچیک از این افراد اتهام کیفری صادر نکردند.

هیئت عالی منصفه ویژه برای این پرونده توصیه کرده بود علاوه بر آقای گراهام که سال‌هاست سناتور ایالت کارولینای جنوبی است، برای دو سناتور وقت شامل کلی لوفلر و دیوید پردیو نیز اتهام کیفری صادر شود.

افراد دیگری که این هیئت خواستار تعقیب کیفری آنها بود، مایکل فلین مشاور پیشین امنیت ملی کاخ سفید، برویس اپشتین مشاور دونالد ترامپ، و دو وکیل دادگستری بودند.

مشخص نیست دادستان بخش فالتون کانتی چرا تصمیم گرفت که این افراد را مورد اتهام قرار ندهد و دفتر او هم حاضر به توضیح در این زمینه نشده است.

رویترز نوشته گزارش هیئت عالی منصفه ایالت جورجیا که خود اختیار قانونی ایراد اتهام نداشته است، روز ۱۵ دسامبر سال گذشته تهیه شده بود، اما به مدت ۹ ماه محتوای آن محفی نگه داشته شده بود.

۱۹:۰۵ ۱۷.۶.۱۴۰۲

شورای همکاری خلیج فارس: ایران حقی در میدان گازی الدره ندارد

وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس با انتشار بیانیه مشترکی بر حق انحصاری عربستان و کویت در میدان گازی الدره تأکید کرده و هرگونه ادعای ایران در مشترک بودن این میدان را رد کرده‌اند.

پیشتر عربستان و کویت نیز بارها اعلام کرده بودند که ایران حقی در این میدان گازی دریایی ندارد، اما جمهوری اسلامی می‌گوید بخشی از این میدان در محدوده آب های جمهوری اسلامی قرار دارد. ایران و کویت بر سر تعیین مرزهای آبی خود اختلاف دارند.

وزرای خارجه شورای همکاری خلیج فارس که روز پنج‌شنبه در ریاض نشست داشتند، با انتشار بیانیه مشترکی ادعای ایران را در سهیم بودن در ذخایر نفت و گاز میدان یاد شده که ایران «آرش» می‌نامد، رد کردند.

جواد اوجی وزیر نفت ایران دو ماه پیش اعلام کرده بود که ایران از حقوق خود برای اکتشاف و توسعه این میدان عقب‌نشینی نخواهد کرد؛ موضوعی که با واکنش کویت و عربستان مواجه شد.

عربستان و کویت دهه‌هاست که جمهوری اسلامی را برای تعیین مرزهای دریایی با کویت دعوت می‌کنند و طی ماه های گذشته نیز این درخواست را تکرار کرده‌اند. ایران توضیح نمی‌دهد چرا وارد مذاکرات تعیین مرزهای دریایی نمی‌شود.

دو کشور عربی پارسال بر توسعه پروژه ۵ میلیارد دلاری این میدان توافق کردند و هفته گذشته گزارش‌هایی از توافق کویت و عربستان با شرکت «تکنیپ» فرانسه برای توسعه آن منتشر شد.

قرار است دو کشور عربی روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز و ۸۴ هزار بشکه میعانات گازی از این میدان تولید کنند.

۱۸:۲۰ ۱۷.۶.۱۴۰۲

مهدی ظهوری، مجری سابق تلویزیون درگذشت

رسانه‌های ایران خبر داده‌اند که مهدی ظهوری، مجری سابق تلویزیون حکومتی ایران، که در اولین سال‌های دهه ۱۳۶۰ فعالیت خود را آغاز کرده بود، درگذشت.

پایگاه اطلاع‌رسانی تلویزیون جمهوری اسلامی نوشته این مجری سابق به ‌دلیل «بیماری کبدی» در بخش مراقبت‌های ویژه یکی از بیمارستان تهران بستری بود و صبح روز ۱۷ شهریور درگذشت.

«جُنگ هفته» و «اخلاق در خانواده» مشهورترین برنامه‌هایی بودند که آقای ظهوری اجرای آنها را در دهه‌های ۱۳۶۰ و ۷۰ برعهده داشت. او در سال‌های بعد مجری برنامه «تهران تهران» در شبکه پنج تلویزیون نیز بود.

مهدی ظهوری متولد سال ۱۳۳۳ بود و در سال‌های اولیه فعالیت در سیمای جمهوری اسلامی به عنوان گزارشگر نیز فعالیت داشت.

۱۶:۳۸ ۱۷.۶.۱۴۰۲

تشکیل پرونده قضایی علیه رئیس تعلیق‌شده فدراسیون اسپانیا

دادستانی اسپانیا، پرونده‌ای را علیه لوئیس روبیالس، رئیس تعلیق‌شده فدراسیون فوتبال این کشور، تشکیل داده که شامل اتهام «تعرض جنسی» و «اجبار به بوسیدن بدون رضایت» لب‌های یک بازیکن یک بازیکن پس از فینال جام جهانی زنان است.

پرونده جدید علیه روبیالس، دو روز پس از آن تشکیل شده که هرموسو به طور رسمی رئیس تعلیق‌شده فدراسیون فوتبال اسپانیا را به متهم کرد.

روبیالس که پس از جنجال‌های مرتبط با بوسیدن لب‌های جنی هرموسو، کاپیتان تیم زنان اسپانیا، در تعلیق قرار گرفته، اصرار دارد که این بوسه توافقی بوده است. اما هرموسو در بیانیه‌های صادر شده از او و نیز اتحادیه بازیکنان، این موضوع را رد کرده است.

بر اساس قانون رضایت جنسی که سال گذشته در اسپانیا تصویب شد، روبیالس در صورت مجرم شناخته شدن برای تعرض جنسی، ممکن است با جریمه نقدی، یا محکومیت یک تا چهار سال زندان روبه‌رو شود. قانون جدید با برداشتن مرز بین تعریف «آزار و اذیت جنسی» و «تجاوز جنسی»، هر عمل جنسی بدون رضایت را منع کرده است.

۱۵:۰۶ ۱۷.۶.۱۴۰۲

بازداشت آسیب‌دیده چشم در اعتراضات پس از بازگشت به کشور

حسین حسین‌پور، از آسیب‌دیدگان چشم در اعتراضات «زن زندگی آزادی»، پس از بازگشت به کشور «بازداشت» شد.

او که بعد از اقدام به خودکشی، در مرداد ماه از خروج خود از ایران برای درمان خبر داده بود، به تازگی در اینستاگرام خود اعلام کرده بود که به کشور بازگشته است. به نوشته حساب ‏⁧کاربری «۱۵۰۰ تصویر» که اخبار مربوط به اعتراضات و معترضان را پوشش می‌دهد، حسین حسین‌پور ۱۶ شهریور ۱۴۰۲ در جاده‌ای منتهی به گچساران بازداشت شده است.

۱۵:۰۳ ۱۷.۶.۱۴۰۲

صدور حکم زندان برای زن معترض به تذکر حجاب فرد معمم

الهام فرشاد، معترضی که واکنش او به تذکر توهین‌آمیزِ حجاب از سوی یک فرد معمم در ماه تیر ۱۴۰۱ به‌طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود، به سه سال و هشت ماه حبس محکوم شد.

۱۴:۱۰ ۱۷.۶.۱۴۰۲

اختلال در کار و زندگی مردم دهلی نو به‌خاطر نشست جی ۲۰

برگزاری نشست سران کشورهای گروه ۲۰ در دهلی نو، به دلیل برقراری محدودیت‌های گسترده رفت‌وآمد و سه روز تعطیلات رسمی، کار و زندگی عادی مردم در پایتخت هند را که دست‌کم ۳۳ میلیون جمعیت دارد، تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش ایندین تایمز، تمامی مؤسسات دولتی و خصوصی در دهلی نو در این سه روز از ارائه خدمات به مردم منع شده، بانک‌ها تعطیل هستند و دولت برای کاهش بار ترافیک در خیابان‌ها، کار مدارس را آنلاین کرده است.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و رهبران گروه ۲۰، نشست خود را از روز ۱۸ شهریور با میزبانی ناراندرا مودی، نخست‌وزیر هند آغاز خواهند کرد. هند در حال حاضر ریاست این گروه از کشورهایی است که اقتصاد‌های بزرگ و تأثیرگذار جهان را اداره می‌کنند. چالش عمده جهانی در تأمین امینت غذایی و انرژی از جمله دستور کار این اجلاس است.

شی‌جین پینگ، رئیس‌جمهور چین در میان رهبران حاضر در نشست این دوره نخواهد بود و رسانه‌های روسیه نیز خبر داده‌اند که ولادیمیر پوتین سخنرانی آنلاین برای همتایان خود نخواهد داشت. رهبران ۹ کشور دیگر نیز در کنار سران و مقامات ارشد سازمان ملل متحد، صندوق بین‌المللی پول و چند نهاد عمده جهانی در شمار مهمانان دعوت‌شده به همایش هستند.

نشست این دوره از سران گروه ۲۰ در سایه جنجال داخلی در هند برسر حمایت دولت از تغییر نام این کشور به «بهارات» برگزار می‌شود.

۱۴:۰۶ ۱۷.۶.۱۴۰۲

شماری از حقوق‌دانان عراقی به‌دنبال شکایت از یزید به‌خاطر کشتن امام سوم شیعیان هستند

رسانه‌های عراقی خبر می‌دهند که شماری از حقوق‌دانان عراقی در حال تهیه لوایحی برای طرح شکایت حقوقی علیه یزید بن معاویه در دادگاه‌ها هستند.

بر اساس این گزارش‌ها، اتهام‌هایی که در لوایح اتهامی درج شده عبارت است از: «قتل عمد امام حسین، مثله کردن جسد او، کشتن خانواده و یارانش، مثله کردن جسد آن‌ها، غارت و سرقت.»

رسانه‌های عراقی گزارش می‌کنند حقوق‌دانانی که در تلاش برای این اقدام هستند معتقدند که این یک دعوای حقوقی «واقعی و قانونی» است و مشمول «مرور زمان» نمی‌شود.

استدلال آنها در اهمیت این دعوای حقوقی هم به این صورت است که تلاش دارند «دست داشتن یزید در این جرایم را» اثبات تاریخی کرده و در برابر به گفته آن‌ها «تلاش‌ها برای انکار این جرایم» مقابله کنند.

حسین، امام سوم شیعیان است که دهم محرم سال ۶۱ هجری قمری، در کربلا طی جنگ با نیروهای یزید پسر معاویه، که حسین حکومت او را «غیرقانونی» می‌دانست، همراه با شماری از اعضای خانواده‌اش کشته شد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG