آنتونی فاوچی، رییس موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی ایالات متحده، روز جمعه ۱۰ مرداد با حضور در مجلس نمایندگان آمریکا به قانونگذاران اطمینان داد که به محض تایید واکسن کرونا، عموم آمریکاییها در یک بازه زمانی قابل قبول به آن دسترسی خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دکتر فاوچی که در جلسه تحقیقات مجلس نمایندگان درباره واکنش کشور به این بیماری فراگیر حضور یافته بود، گفت تا حد زیادی این خوشبینی را دارد که تا سال آینده میلادی یک واکسن برای بیماری کرونا در دسترس قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: «من معتقدم که سرانجام طی سال ۲۰۲۱ آمریکاییها بتوانند این واکسن را تهیه کنند.»
به گفته این پزشک ارشد آمریکایی، وقتی واکسن به تایید رسید در ابتدا یک اولویتبندی خواهد بود که چه کسانی اول از آن استفاده کنند.
وی عنوان کرد: «فکر نمیکنم که همه بلافاصله بتوانند این واکسن را بگیرند، اما سرانجام در یک بازه زمانی قابل قبول هر آمریکایی که به این واکسن نیاز خواهد داشت، میتواند از آن استفاده کند.»
مقامات بهداشت و درمان ایالات متحده تحت هدایت کاخ سفید برنامهای را برای تولید ۳۰۰ میلیون دوز از واکسن کرونا در یک بازه زمانی فشرده اجرا میکنند.
به گفته دکتر فاوچی، ۲۵۰ هزار آمریکایی برای شرکت در آزمایشهای واکسن ویروس کرونا ابراز علاقه کردهاند.
تنها چهار روز قبل گستردهترین آزمایش بالينی یکی از واکسنهای کرونا در آمریکا با شروع تزریق آن به ۳۰ هزار داوطلب آغاز شد. این واکسن محصول همکاری موسسه ملی سلامت آمریکا و شرکت داروسازی «مدرنا» است.
هدف این آزمایشهای گسترده سنجش میزان کارایی و در عین حال ایمنی واکسنهای تجربی است. در پایان این آزمایشها نهادهای ناظر بر کیفیت دارو قادر خواهند بود صدور جواز مصرف هر یک از واکسنها را بررسی کنند.
بر اساس آمار دانشگاه جانز هاپکینز، تاکنون حدود چهار و نیم میلیون نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این میان بیش از ۱۵۲ هزار نفر جان باختهاند. ایالات متحده بالاترین میزان ابتلای به این ویروس و مرگ و میر ناشی از آن را در جهان دارد.