کمتر از یک هفته پس از وقوع آتشسوزی در پالایشگاه بیرجند، پالایشگاه اصفهان نیز روز شنبه، ۲۵ آذر، دچار آتشسوزی شد.
منصور شیشهفروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که در جریان این حادثه چهار نفر مصدوم شدهاند و یک نفر به دلیل سوختگی به بیمارستان منتقل شده است.
به گفته آقای شیشهفروش، در جریان این حادثه «لولههای ورودی محدوده واحد تقطیر سه بنزینسازی پالایشگاه نفت اصفهان دچار آتشسوزی شده» و «علت وقوع حادثه در دست بررسی است.»
بر اساس اعلام مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، این واحد از پالایشگاه در حال تعمیر بوده است.
۱۹ آذر نیز همه ۱۸ مخزن پالایشگاه هیدروکربن بیرجند واقع در خراسان جنوبی در آتش سوخت.
انفجار و آتشسوزی در این پالایشگاه در حالی رخ داده بود که کمتر از یک سال از راهاندازی این پروژه ۲۵ میلیارد تومانی توسط وزیر کار و رفاه دولت ابراهیم رئیسی میگذشت.
بر اساس پیشبینی معاون استاندار خراسان جنوبی در پی این حادثه هفت هزار میلیارد ریال به پالایشگاه بیرجند خسارت وارد شد.
در سالهای گذشته حوادث زیادی ازجمله آتشسوزی در تأسیسات نفتی، پتروشیمی و مراکز صنعتی ایران اتفاق افتاده که بیشتر آنها به دلیل تکنولوژی قدیمی، استفاده از تجهیزات بیکیفیت، همچنین کهنگی و فرسودگی سازهها عنوان شده است.
همزمان مقامات جمهوری اسلامی موضوع «خرابکاری» صنعتی و غیرصنعتی را هم رد نکردهاند.
در همین زمینه فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس، روز شنبه گفت: «در طول زمان ممکن است شخصی به دلیل نارضایتیهایی...، مشکلات خانوادگی و یا تبلیغات دیگران جذب و به یک عنصر خرابکار تبدیل شود. خرابکار حتما بمب نمیگذارد، گاهی میآید خرابکاری صنعتی میکند، یعنی آموزش میبیند برق را دستکاری کند، آب را دستکاری کند، فشار گاز را بالا و پایین کند.»