لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۷

بحران کرونا؛ نگرانی‌های جهانی از افزایش موارد ابتلا در روسیه، هند و برزیل


کارکنان وزارت امور اضطراری روسیه در حال ضدعفونی کردن یک ایستگاه راه‌آهن
کارکنان وزارت امور اضطراری روسیه در حال ضدعفونی کردن یک ایستگاه راه‌آهن

گزارش‌های تازه درباره افزایش موارد ابتلا به ويروس کرونا در کشورهایی نظیر آفریقای جنوبی، هند و مکزیک و رشد سریع مبتلایان در روسیه، هند و برزیل، نگرانی‌های جهانی را دوباره تشدید کرده است.

با شناسایی ۹ هزار و ۳۰۰ مورد جدید در روسیه، موارد ابتلا در این کشور به حدود ۳۰۰ هزار نفر رسیده است. آمار مرگ‌ومیر در مسکو نیز ۲۸۰۰ نفر اعلام شده است.

البته این آمار رسمی است که توسط دولت روسیه اعلام می‌شود و برخی از کارشناسان می‌گویند دولت روسیه رقم واقعی مرگ بیماران بر اثر ویروس کرونا را دستکاری و علت مرگ بخشی از قربانیان را امراض مزمن اعلام کرده است.

علیرغم این گمانه‌زنی‌ها، با توجه به تازه‌ترین آمارهای دولت روسیه، این کشور از نظر موارد ابتلا در جهان پس از آمریکا در رتبه دوم قرار دارد.

تاکنون بیش از ۱.۵میلیون مورد ابتلا در آمریکا شناسایی شده و بیش از ۹۲ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

طبق آمارهای دانشگاه جان هاپکينز که با جمع‌آوری آمارهای دولتی از سراسر جان تهيه می‌شود تا روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت موارد ابتلای شناسايی شده در کل جهان به بيش از ۴.۸ ميليون نفر و تعداد تلفات نيز به بالای ۳۱۸ هزار نفر رسيده است.

برخی کارشناسان معتقدند رقم واقعی تلفات و موارد ابتلا در همه کشورها بسيار بيشتر از ارقامی است که به طور رسمی توسط دولت‌ها اعلام می‌شود.

کانون بحران در برزیل و هند

یک کانون شیوع دیگر کرونا کشور برزیل است که پس از آمریکا و روسیه در رتبه سوم مبتلایان قرار گرفته است.

دولت این کشور روز دوشنبه موارد کل ابتلا را بیش از ۲۵۰ هزار نفر اعلام کرد. مقامات بهداشتی این کشور همچنین می‌گویند در بیمارستان‌های ایالت‌های سائوپائولو و ریودوژانیرو بیش از ۸۵ درصد تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه پر شده‌اند.

در هند هم موارد ابتلا از مرز صد هزار نفر عبور کرد و موارد ابتلا اکنون در ایالت‌های محل زندگی کارگران مهاجری که به دلیل تعطیلی فعالیت‌های اقتصادی به زادگاه خود بازگشته‌اند در حال افزایش است.

تعداد موارد ابتلای روزانه در هند اکنون به شش هزار مورد رسیده است. طبق آمارهای وزارت بهداشت هند تاکنون سه هزار و ۳۰۰ نفر جان خود را بر اثر ابتلا به بیماری کرونا از دست داده‌اند.

شناسایی کانون‌های جدید شیوع

اما علاوه بر کانون‌های بحران، برخی کشورها هم به عنوان کانون‌های جدید شناسایی شده‌اند.

در بنگلادش که یکی دیگر از کانون‌های جدید شیوع ویروس در آسیای جنوبی است وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد که موارد ابتلا در روز دوشنبه به هزار و ۶۰۰ نفر رسید.

با وجود این وضعیت بحرانی، دولت این کشور بخشی از محدودیت‌های مربوط به قرنطینه را کاهش داده و در آستانه عید فطر برخی از مغازه‌ها باز شده‌اند.

در آمریکای لاتین هم وضعیت کشورهای کلمبیا و شیلی بحرانی است. در سانتیاگو، پایتخت شیلی، بیش از ۹۰ درصد تخت‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها پر شده است و مسئولان بیمارستان‌ها هشدار داده‌اند که کارکنان این بخش‌ها امکان ادامه کار در چنین وضعیتی را ندارند.

موارد ابتلا در محلات فقیرنشین بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین، نیز در حال افزایش است. دولت از هفته گذشته برخی از محدودیت‌های قرنطینه در این محلات را لغو کرد.

وضعیت در شهر لتیسیا کلمبیا در نوار مرزی با برزیل نیز بحرانی است و به دلیل پر شدن ظرفیت بیمارستان‌ها بخشی از بیماران در هتل‌های شهر بستری شده‌اند. تعداد موارد ابتلا در کلمبیا حدود ۱۶هزار و تعداد مرگ‌ومیر به حدود ۶۰۰ نفر رسیده است.

کرونا در آفریقا

اما یکی از عمده‌ترین نگرانی‌ها مربوط به شیوع کرونا در قاره آفریقاست. بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ها، موارد ابتلا و مرگ در آفریقا در حال افزایش است و تاکنون در ۵۴ کشور این قاره ۸۸ هزار مورد ابتلا و حدود دو هزار و ۸۰۰ مورد مرگ ثبت شده است.

از لحاظ تعداد ابتلا، بالاترین ارقام مربوط به آفریقای جنوبی است و دولت این کشور موارد ابتلا شناسایی شده را بیش از ۱۶ هزار و موارد مرگ را ۲۹۰ مورد اعلام کرده است، اما شمار فوتی‌های مصر ۶۶۰ نفر و الجزایر ۵۶۱ نفر گزارش شده است.

با وجود این نگرانی‌های رو به افزایش، در بخش گسترده‌ای از آسیا و اروپا و تعداد زیادی از ایالت‌های آمریکا محدودیت‌های مربوط به قرنطینه در حال کاهش و تا حدی فعالیت‌های عادی و اقتصادی احیا شده است.

به عنوان مثال خودروسازهای آمریکا، بخشی از مراکز آموزشی فرانسه و مراکز بزرگ خرید در تایلند با رعایت مقررات ایمنی و بهداشتی کار خود را از سر گرفته‌اند.

علاوه بر این، اعلام خبر مربوط به آزمایش‌های اولیه و موفقیت‌آمیز در مورد یک واکسن در روز دوشنبه امیدواری‌ها تا حدی بالا برده و شاخص بهای سهام در بسیاری از بازارهای بورس جهان افزایش یافت.

بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG