لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۳

غلامرضا جلالی: در صورت وقوع جنگ، شبکه‌های اجتماعی بسته می‌شوند


رئیس سازمان پدافند غیرعامل خواستار آن شده که مردم ایران دلار آمریکا را در خیابان‌ها به آتش بکشند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل خواستار آن شده که مردم ایران دلار آمریکا را در خیابان‌ها به آتش بکشند.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل ایران با اشاره به الگوی «اداره مردم در شرایط بحران» در دوره جنگ ایران و عراق گفت که در صورت وقوع جنگ با آمریکا، «شبکه‌های اجتماعی بسته خواهند شد».

غلامرضا جلالی روز یکشنبه پنجم خرداد در یک سخنرانی مدعی شد که آمریکا با استفاده از شبکه‌های اجتماعی «عملیات‌های رسانه‌ای و روانی را بر روی مردم انجام» می‌دهد.

به گفته وی، نبود شبکه‌های اجتماعی «بومی» و اقتصاد «غیر قابل تحریم» باعث شده که آمریکا «با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و شرطی کردن اقتصاد کشور» در مقابل ایران «آرایش جنگی» بگیرد.

این فرمانده نظامی افزوده که به دلیل «دو مولفه قدرت» آمریکا یعنی تاثیرگذاری در شبکه‌های اجتماعی و همچنین تاثیر بر اقتصاد ایران، «احتمال جنگ کم است».

آقای جلالی تاکید کرده است: «لذا اگر احیانا جنگی رخ دهد شبکه‌های اجتماعی در حالت امنیتی بسته خواهند شد و فشارهای اقتصادی اثرگذاری خود را از دست می‌دهد».

وی پیش از این نیز گفته بود که «کنترل شبکه‌های اجتماعی در زمان بحران یکی از ضرورت‌هایی‌ست که باید مورد توجه قرار گیرد».

جمهوری اسلامی ایران سال‌هاست که طرحی برای جدا کردن اینترنت مورد استفاده کاربران داخلی از شبکه جهانی وب را در دستور کار خود قرار داده و بخش‌هایی از این طرح نیز با عنوان «شبکه ملی اطلاعات» رونمایی شده است.

در همین زمینه، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز ۲۹ اردیبهشت از برگزاری ۱۴۲ آزمایش با هدف «راستی‌آزمایی استقلال» شبکه ملی اطلاعات در صورت قطع اینترنت خبر داده بود.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل روز یکشنبه همچنین خواستار استفاده از تجربه جنگ ایران و عراق درباره «اداره مردم در شرایط بحران» شد و گفت که این اقدام «می‌تواند جریان هدایت افکار عمومی در شبکه‌های اجتماعی را از دست آمریکا خارج» کند.

در دوره جنگ ایران و عراق مقامات جمهوری اسلامی به بهانه جنگ از بسیاری از فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی جلوگیری و گروه‌های مخالف را سرکوب کردند.

آقای جلالی در بخش دیگری از سخنانش ضمن ادعای ایجاد شورای هماهنگی گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی توسط آمریکا، افزود: «ما نیز در مقابل این اقدام آمریکایی‌ها راهکاری داریم و آن استفاده از ظرفیت جمعیت‌های هوادار نظام جمهوری اسلامی در سوریه، لبنان، عراق، فلسطین، یمن و بسیاری از کشورهای دیگر است».

سخنان آقای جلالی در حالی بیان شده که شورایی برای هماهنگی گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی وجود ندارد.

موسی غضنفرآبادی، رئیس دادگاه‌های انقلاب، پیش از این گفته بود: «اگر انقلاب را یاری نکنیم، حشدالشعبی عراقی، فاطمیون افغانی، زینبیون پاکستانی و حوثی‌های یمنی خواهند آمد و انقلاب را یاری خواهند کرد».

آقای جلالی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «اگر این اراده در کشور به وجود بیاید که دلار آمریکایی توسط مردم در خیابان‌ها مثل ترکیه به آتش کشیده شود و تمرکز برای بالا بردن ارزش پول ملی کشور ایجاد شود می‌تواند یک حمله تمام عیار به نقطه ضعف دشمن باشد».

خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم‌های این کشور علیه تهران باعث کم‌ارزش شدن پول ملی و ورشکستگی بسیاری از صنایع ایران طی ماه‌های گذشته شده و مردم حتی مدتی با نایاب شدن پوشک بچه و ماکارونی روبه‌رو شده بودند.

در همین حال مقامات جمهوری اسلامی پیش از این اعلام کرده‌اند که روش‌های خود برای مبادلات مالی در شرایط تحریم، به ویژه از طریق مبادله با پول ملی همسایگان و سایر شرکای تجاری را انجام خواهند داد.

ایده مبادله با پول‌های ملی در حالی مطرح شده که در دور قبلی تحریم‌های ایران پیش از برجام، پول فروش نفت ایران در برخی از کشور‌ها مانند چین، هند، ژاپن و کره جنوبی بلوکه شده بود.

همزمان برخی از کشورها نظیر هند و چین متعهد شدند تا پول خرید نفت از ایران را با روپیه و یوآن پرداخت کنند، ولی تهران مجبور بود که این درآمد را صرف خرید کالا از این کشورها کند که به گفته صاحب‌نظران اقتصادی، از کیفیت پایینی برخوردار بودند.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا و سایت رادیو فردا/ ا.م / ک.ر
XS
SM
MD
LG