لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۵

هوک: صادرات نفت ایران را از ۲.۵ میلیون به ۷۰ هزار بشکه در روز رساندیم


یک نفت‌کش در نزدیکی تنگه هرمز
یک نفت‌کش در نزدیکی تنگه هرمز

نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در نشستی مجازی به میزبانی اندیشکده هادسون، می‌گوید سیاست‌های دولت دونالد ترامپ مهم‌ترین منبع درآمد حکومت ایران را به مرحله سقوط کشانده‌است.

برایان هوک، روز ۲۰ تیر ماه، همراه الیوت آبرامز، مسئول امور ونزوئلا در دولت ترامپ، که در دوره‌های ریاست‌جمهوری ریگان و بوش نیز در سیاست خارجی نقش داشته در این نشست ویدئویی شرکت کرده‌است؛ نشستی که محوریت آن روابط ایران و ونزوئلا بود.

نماینده امور ایران در دولت فعلی آمریکا می‌گوید آن‌ها موفق شده‌اند مهم‌ترین صادرات و منبع درآمد ایران، یعنی نفت، را زمین‌گیر کنند.

به گفته آقای هوک صادرات و درآمدهای ناشی از نفت به جمهوری اسلامی یاری می‌رساند اقدام به «تروریسم، یهودستیزی و بی‌ثباتی در خاورمیانه» بکند: «در ماه مه ۲۰۱۸ ایران ۲.۵ تا ۲.۷ میلیون بشکه نفت در روز صادر می‌کرد... اما در مارس ۲۰۲۰ این میزان به ۷۰ هزار بشکه رسید».

او می‌گوید این هزینه‌ای‌ست که حکومت ایران به‌عنوان یک «حکومت یاغی» می‌پردازد.

جمهوری اسلامی حمایت از تروریسم و ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه را رد کرده و اقدام دولت ترامپ در خروج از توافق هسته‌ای و اعمال تحریم‌های گسترده را برخلاف تعهدات دولت آن و توافقات بین‌المللی توصیف می‌کند. دیگر طرف‌های برجام؛ چین، روسیه و متحدان اروپایی آمریکا در توافق اتمی باقی مانده‌اند.

برایان هوک همچنین با اشاره به ونزوئلا، یکی دیگر از کشورهای غنی از نظر منابع طبیعی، در کنار ایران، می‌گوید «این‌های کشورهای فقیری نیستند، کشورهایی هستند ثروتمند که دزدان آن‌ها را رهبری می‌کنند».

این مقام دولت ترامپ با یادآوری اعتراضات اخیر در ایران، به کشته‌شدن صدها تن از معترضان اشاره کرده‌است.

او همچنین می‌گوید مقام‌ها و رهبران جمهوری اسلامی موفق به پیشبرد اهداف «انقلاب اسلام‌گرای» خود در بسیاری از مناطقی که مدعی بودند بر آن‌ها کنترل دارند، نشده‌اند. او برای نمونه به اعتراضات علیه تهران و حزب‌الله در لبنان اشاره کرده‌است.

لبنان ماه‌هاست که صحنه اعتراضات گسترده علیه آن‌چه معترضان «فساد هدفمند و سیستماتیک» در عرصه سیاسی و اقتصادی و کشورداری می‌نامند است.

هوک می‌گوید «با نگاه به ایران شاهد احساس ناامیدی در میان مردمی هستید که می‌بینید گرفتار این حکومت شده‌اند؛ مردمی که از نظر ما حق دارند دولتی داشته‌ باشند که در نمایندگی آن‌ها شایسته‌تر باشد».

او بار دیگر اتهام‌های موکد واشینگتن را تکرار کرده که جمهوری اسلامی منابع و ثروت ایران را هزینه گروه‌های نیابتی خود می‌کند. آقای هوک با این حال گفته این موضوع در حال تغییر است، چون این پول‌ها در حال تمام شدن هستند.

به گفته نماینده ویژه آمریکا، این‌ها نتیجه کارزار فشار حداکثری واشینگتن بر تهران است.

«فشار حداکثری» عنوانی‌ست که مقام‌های دولت دونالد ترامپ در مورد سیاست‌های خود در قبال جمهوری اسلامی با هدف «تغییر رفتار» تهران، از آن نام می‌برند. جمهوری اسلامی این سیاست‌ها را «تروریسم اقتصادی» توصیف می‌کند.

آقای ترامپ خود چند بار خواستار مذاکره با ایران شده است. او از جمله اخیرا در سخنرانی انتخاباتی در تالسا گفته اگر مقام‌های جمهوری اسلامی برای مذاکره احتمالی با واشینگتن تا بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا منتظر بمانند، «هزینه خیلی بیشتری» برای دستیابی به توافق خواهند پرداخت.

مقام ارشد حکومت ایران یعنی علی خامنه‌ای که در مورد مذاکره با آمریکا نیز حرف آخر را می‌زند، هیچ تمایلی به انجام گفت‌وگوی احتمالی نشان نداده‌است.

تنش‌ها بین ایران و آمریکا طی ماه‌های گذشته شدیدا اوج گرفته‌است. در دی ماه سال پیش قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه، به‌دستور دونالد ترامپ در عراق کشته شد.

منبع: اندیشکده هادسون
XS
SM
MD
LG