لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۳۶

نگرانی عفو بین‌الملل درباره وضعیت زنان بازداشت شده معترض به حجاب اجباری


اعتراض به حجاب اجباری که با برداشتن روسری از سوی زنان که به «دختران خیابان انقلاب» معروف شده‌اند، چند روز قبل از تظاهرات اعتراضی دی‌ماه آغاز شد.
اعتراض به حجاب اجباری که با برداشتن روسری از سوی زنان که به «دختران خیابان انقلاب» معروف شده‌اند، چند روز قبل از تظاهرات اعتراضی دی‌ماه آغاز شد.

عفو بین الملل روز دوشنبه هفتم اسفند در بیانیه ای از وضعیت زنان بازداشت شده معترض به حجاب اجباری در ایران ابراز نگرانی کرده است.

در این بیانیه آمده است: با توجه به هشدار پلیس ایران درباره یک تا ۱۰ سال حبس برای معترضان به حجاب اجباری، اکنون ده ها زن بازداشت شده معترض با خطر دادگاه های ناعادلانه مواجه هستند و این نشان دهنده تشدید سرکوب فعالان حقوق زن است.

اشاره عفو بین الملل به بیانیه نیروی انتظامی است که اعلام کرد: «در قانون برای تردد بدون حجاب در مکان‌های عمومی، تا دو ماه زندان پیش‌بینی شده‌ است».

در بیانیه پلیس تصریح شده است که «تشویق مردم به نداشتن حجاب مشمول بند دوم ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی خواهد بود که یک تا ۱۰ سال حبس دارد و قابل تبدیل به مجازات جایگزین حبس نیست.»

عفو بین الملل می گوید،از دیماه تا کنون بیش از ۳۵ زن به دلیل اعتراض صلح آمیز علیه حجاب اجباری با خشونت در تهران بازداشت شده اند.

بیانیه عفو بین المللی در ادامه به محاکمه نرگسی حسینی به اتهام «تشویق فساد و فحشا» اشاره کرده است.

نرگس حسینی دومین دخترِ خیابان انقلاب بود که پس از ویدا موحد از جعبه‌ تقسیم برق شهری بالا رفت و روسری‌اش را بالای سرش به اهتزاز درآورد و به «حجاب اجباری» اعتراض کرد. خانم حسینی روز پنجم اسفندماه محاکمه شد.

در همین حال، مگدالنا مغرابی، معاون مدیر عفو بین الملل در خاورمیانه و آفریقای شمالی نیز با اشاره به بیانیه پلیس گفته است، این یک حرکت واپسگرایانه بخشی از اقدامات کنونی مقام های ایرانی برای سرکوب زنانی است که با شهامت علیه حجاب اجباری حرف می زنند.

این مقام عفو بین الملل اضافه کرده است: این اقدام علاوه بر این که زنان زیادی را معرض دادگاه های ناعادلانه قرار می دهد، به زنان دیگر پیام می دهد که در برابر نقض حقوق شان سکوت کنند.

هفته گذشته انتشار فیلم برخورد خشن پلیس با یکی از معترضان به حجاب اجباری و پرت کردن وی از روی پست برق واکنش های گسترده ای داشت.

گزارش ها حاکی است که مریم شریعتمداری٬ از معترضان به حجاب اجباری است که در اثر برخورد شدید نیروی انتظامی از روی پست برق پرت شد٬ از ناحیه پا به شدت آسیب دید و «جراحی شد.»

در همین زمینه، ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار نیز در توئیترش از وخامت حال مریم شریعتمداری در بند عمومی زندان قرچک ورامین خبر داده‌است.

به نوشته خانم بنی‌یعقوب، مریم شریعتمداری که در اثر برخورد شدید نیروی انتظامی از روی پست برق پرت شده، از ناحیه پا به شدت آسیب دیده، «جراحی شده» و «نیازمند مراقبت پزشکی فوری» است، اما به گفته او مسئولان به این موضوع توجهی نمی‌کنند.

به تازگی برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی از برخورد شدید یک لباس شخصی با دختری معترض به حجاب اجباری به نام «همراز صادقی» خبر داده‌اند که منجر به شکستگی دست او و بازداشت‌اش شده است.

شاهدان عینی خبر داده‌اند که وی روز پنجم اسفند در تقاطع خیابان سمیه و سپهبد قرنی تهران روسری در دست، روی کافو مخابرات [جعبه تقسیم شبکه] ایستاده بوده است.

اعتراض به حجاب اجباری که با برداشتن روسری از سوی زنان که به «دختران خیابان انقلاب» معروف شده‌اند، چند روز قبل از تظاهرات اعتراضی دی‌ماه آغاز شد.

تاکنون ده‌ها زن در تهران و شهرهای دیگر ایران با برداشتن روسری خود در معابر عمومی اعتراض‌شان را به حجاب اجباری نشان داده‌اند. چند زن معترض در خیابان بازداشت شده‌اند و خبرها حاکی از زخمی‌شدن برخی از آنها پیش از بازداشت، به دلیل برخورد خشن نیروی انتظامی است.

با استفاده از وب سایت عفو بین الملل و گزارش های رادیو فردا؛ خ.ک
XS
SM
MD
LG