لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۵

تأکید ایران بر پرتاب دو ماهواره با وجود مخالفت فرانسه و آمریکا


با وجود اعتراض آمریکا و فرانسه به برنامه جمهوری اسلامی برای پرتاب دو ماهواره با موشک‌های ساخت خود، رئیس جمهور و سخنگوی وزارت خارجه ایران تاکید کردند که در روزهای آینده این دو ماهواره به فضا پرتاب خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسن روحانی روز دوشنبه، ۲۴ دی، در یک سخنرانی گفت که ایران در روزهای آینده دو ماهواره به فضا پرتاب خواهد کرد.

به گفته آقای روحانی، ماهواره« پیام»، نخستین ماهواره عملیاتی ایران، به زودی در ۶۰۰ کیلومتری مدار زمین قرار می‌گیرد و اطلاعاتی درباره‌ آب و هوا، کشاورزی، آب سرزمینی و جنگل‌ها ارسال می‌کند.

وی اضافه کرد: «ما از توطئه‌های دشمن هراس نداریم و مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت، آمریکا و اذنابشان قادر نیستند ملت بزرگ و رهبری شجاع را به زانو درآورند».

آقای روحانی روز پنج‌شنبه ۲۰دی، خبر داده بود که ایران در هفته‌های آینده با موشک‌های ساخت خود دو ماهواره به فضا خواهد فرستاد.

یک روز پس از این سخنان سخنگوی وزارت خارجه فرانسه از ایران خواست تا بلافاصله تمام فعالیت‌های مرتبط با برنامه موشک‌های بالیستیک را که امکان حمل کلاهک هسته‌ای دارند، متوقف کند.

روبرت پالادینو، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز جمعه، ۲۱ دی، در توئیتر خود از به گفته او، «بیانیه قدرتمند» فرانسه تقدیر کرد.

در همان روز بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته‌های همتای فرانسوی خود را «تکرار ادعاهای نادرست مخالفان برجام» خواند.

آقای قاسمی روز دوشنبه نیز سخنان وزیران خارجه فرانسه و آمریکا دربارهٔ فعالیت‌های موشکی ایران را «مواضعی مغلطه‌آمیز و نابجا» دانست و تأکید کرد این بحث هیچ منافاتی با قطعنامه‌های سازمان ملل و خصوصاً ۲۲۳۱ ندارد.

پیش از این مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، به ایران هشدار داده بود تا برنامه‌ پرتاب موشک‌های بالیستیک و فضایی خود را کنار بگذارد.

دهم آذرماه امسال نیز برای نخستین بار وزیر خارجه آمریکا آزمایش یک موشک میان‌برد ایران را فاش کرد و این اقدام را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل دانست.

ماهواره «پیام» نیز یک ماهواره سنجشی ساخت دانشگاه امیرکبیر است که همواره قرار بوده با ماهواره مخابراتی «ناهید ۱» توسط «ماهواره‌بر سیمرغ» تا حدود ۵۵۰ کیلومتر از سطح زمین پرتاب شوند.

پرتاب‌های ماهواره‌ای ایران با سال‌ها تأخیر روبه‌رو شده به‌ طوری که به گفته وزیر ارتباطات سپری شدن ۱۴ سال از موعد پرتاب ماهواره «مصباح» باعث شده که این ماهواره از رده خارج و عمر مفید آن نیز سپری شود.

دو سال پیش، امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، دولت یازدهم را متهم کرده بود که از «ترس» آمریکا «موشک ماهواره‌بر آماده پرواز» را در انبار نگهداری می‌کند. امیرعلی حاجی‌زاده چنین اقدامی را «تحقیرآمیز» دانسته بود.

قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پس از حصول توافق هسته‌ای وین در سال ۹۴ و با هدف تایید آن صادر شد، از ایران خواسته که از توسعه موشک‌های بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای داشته باشند، خودداری کند.

با این حال ایران اعلام کرده که موشک‌های تولیدی‌اش قابلیت حمل سلاح هسته‌ای ندارد و از این رو، فعالیت‌های موشکی‌اش ناقض قعطنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نیست.

با استفاده از خبرگزاری های ایرنا، ایسنا و فارس، و رادیو فردا / ا.م / پ.پ
XS
SM
MD
LG