خبرگزاری اسوشیتدپرس روز چهارشنبه ۱۷ مردادماه گزارش داد که آمریکا از ماه مه، برابر با اردیبهشت ماه گذشته همزمان با خروج این کشور از توافق اتمی برجام، نگران حمله های سایبری هکرهای ایرانی بوده و اکنون با تجدید مرحله نخست تحریم ها علیه دولت ایران، بر میزان این نگرانی افزوده شده است.
اسوشیتدپرس از قول کارشناسان امنیت سایبری گفته است که اگرچه در حال حاضر تهدیدهای مشخصی شناسایی نشده ولی طی چند هفته گذشته فعالیتهای پراکندهای در مورد اینگونه تهدیدهای دیده شده است.
امیر رشیدی، پژوهشگر امنیت سایبری مقیم نیویورک در کمپین حقوق بشر برای ایران هم در گفتگو با رادیو فردا معتقد است که با توجه به پیشینه سابق، احتمال حمله های سایبری از جانب جمهوری اسلامی وجود دارد.
این گفته آقای رشیدی اشاره به موجی از حمله های سایبری جمهوری اسلامی طی سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ میلادی است که در آمریکا میلیونها دلار خسارت به بار آورد.
سازمان های اطلاعاتی آمریکا، دولت ایران را در کنار دولت های روسیه، چین و کره شمالی جزو چهار دولتی می دانند که عامل تهدیدهای سایبری علیه ایالات متحده هستند.
گفته می شود که هکرهای ایرانی هممچنین کوشیده اند تا به سیستمهای زیرساختاری آمریکا نفوذ کنند ولی در این تلاش ناکام بوده اند.
دولت ایران البته چنین اتهاماتی را رد کرده و متقابلا ایالات متحده را به حملههای سایبری متهم می کند.
چندین سال پیش ویروس کامپیوتری استاکس نت، چندهزار از سانتریفیوژهای تاسیسات غنی سازی نطنز را از کار انداخت و بگفته اسوشیتدپرس، باور عمومی براین است که استاکس نت ساخته آمریکا و اسراییل بوده است.
این خبرگزاری از قول علیرضا میریوسفی، سخنگوی هیات نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد هم گفته که توانایی های سایبری ایران، صرفا جنبه دفاعی دارد با اینحال این خبرگزاری با اشاره به تهدیدهای قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه اضافه کرده که اواخر ماه گذشته، او از جنگی نامتقارن علیه آمریکا سخن گفت که ممکن است حمله های سایبری را نیز شامل شود؛ ولی امیر رشیدی کارشناس امنیت سایبری کمپین حقوق بشر در ایران، توانایی های هکرهای جمهوری اسلامی را اندک می داند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارش خود اضافه کرده که دفتر آقای دن کوتز، مدیر آژانس اطلاعات ملی آمریکا از اظهارنظر در باره احتمال حمله های سایبری هکرهای ایرانی در پاسخ به تجدید تحریم ها علیه جمهوری اسلامی خودداری ورزید.