لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۴۳

تهدید به «برخورد با ارائه‌دهندگان» آموزش‌ مرتبط با سند یونسکو در مدارس ایران


محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش ایران
محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش ایران

ماه‌ها پس از جنجال بر سر اجرای سند ۲۰۳۰ یونسکو در ایران و منتفی شدن آن با حکم مستقیم رهبر جمهوری اسلامی، وزیر آموزش و پرورش روز چهارشنبه تهدید کرد که با آموزش در این زمینه «برخورد» می‌شود.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، روز چهارشنبه، ۲۲ فروردین‌ماه، به نقل از محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش ایران گفت که حتی «آموزش‌هایی که به نوعی با این سند مرتبط می‌شوند، نیز نباید به دانش‌‌آموزان ارائه شود».

سازمان یونسکو در پی همایشی که در سال ۲۰۱۵ با حضور وزیران و نمایندگان بیش از ۱۶۰ کشور در کره جنوبی برگزار شد سندی تدوین کرد و از کشورهای عضو سازمان ملل خواست تا سال ۲۰۳۰ به سوی «آموزش برابر، فراگیر، عادلانه و به سوی برابری جنسیتی» حرکت کنند.

هیئت دولت جمهوری اسلامی نیز در نشستی در مرداد سال ۹۵ تصویب کرد که «سند آموزش ۲۰۳۰» در ایران با مدیریت وزارت آموزش و پرورش تدوین شود.

بخش‌های مهمی از این سند به راهکارهای آموزشی، چگونگی آموزش نسل آینده برای توانمند کردن آنها برای زندگی در جامعه و اقتصاد مبتنی بر دانش و فناوری، بالا بردن کیفیت آموزشی، و توجه به آموزش مداوم در طول زندگی اختصاص دارد.

با این حال پس از آن که رسانه‌ها و چهره‌های نزدیک به اصولگرایان در ایران، این سند را «توطئه‌ای» برای «نفوذ» به کشور ارزیابی کرده و خواستار توقف آن شدند، آیت‌الله خامنه‌ای نیز به مخالفت شدید با آن برخاست.

رهبر جمهوری اسلامی هشدار داد که ایران «تسلیم» این سند نخواهد شد و یونسکو را سازمانی معرفی کرد که «قطعاً تحت نفوذ قدرت‌های دنیاست».

حال پس از آن که ماه‌ها از بایگانی شدن اجرای این سند در ایران می‌گذرد، وزیر آموزش و پرورش بار دیگر وعده داده است که با سازمان‌های مردم‌نهادی که بخواهند این سند را در مدارس آموزش دهند «برخورد» خواهد شد.

به گفته محمد بطحایی، وزیر، آموزش‌های مرتبط با سند ۲۰۳۰ نباید «حتی از طریق سازمان‌های مردم‌نهاد که وارد مدارس می‌شوند، به دانش‌آموزان ارائه شود».

او ادامه داد: «در هر جلسه‌ای که با مدیران کل دارم، تاکید می‌کنم، به هیچ عنوان نه تنها سند ۲۰۳۰، بلکه آموزش‌هایی که به نوعی با این سند مرتبط می‌شوند، نیز نباید به دانش‌آموزان ارائه شود.»

آقای بطحایی توضیح بیشتری در این باره نداده است.

سند آموزشی یونسکو ۲۰۳۰ بر اموری دیگر چون تضمین آموزش برابر و فراگیر، محیط‌ زیست، برابری جنسیتی، فرصت‌های برابر اجتماعی برای زنان و مردان، حقوق بشر، رفع تبعیض از اقلیت‌ها و ترویج فرهنگ صلح و عدم خشونت نیز تاکید دارد.

بر اساس خبرگزاری ایرنا، رادیوفردا/ ف. دو / پ.پ

XS
SM
MD
LG