احمد خاتمی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، روز شنبه، ششم بهمنماه، در گفتوگویی اعلام کرد که «مطلقا هیچ فرد خاص یا افرادی برای آینده رهبری مطرح نشده است.»
سخنگوی هیئت رئیسه خبرگان، انتشار گزارشهایی به نقل از او درباره تشکیل کمیته محرمانه در خبرگان برای انتخاب رهبر آینده ایران را «سوء برداشت» و «سوء استفاده» رسانهها از سخنانش توصیف کرد.
رسانهها اسفندماه دو سال قبل به استناد گفتوگوی احمد خاتمی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با ایسنا از تشکیل کمیتهای محرمانه در این مجلس برای انتخاب رهبر آینده جمهوری اسلامی ایران خبر داده بودند که به گفته او در حال بررسی افراد صاحب صلاحیت برای این جایگاه بود.
خاتمی در آن گفتوگو با اعلام اینکه تنها آیتالله خامنهای، رهبر کنونی، میتواند به اطلاعات این کمیته دسترسی داشته باشد، گفته بود که اگر او بخواهد «اسامی این افراد در اختیارشان قرار خواهد گرفت.»
احمد خاتمی، در گفتوگوی جدید خود با ایسنا، تاکید کرده است که «خدا را شکر، رهبری ما در با نشاطترین وضعیت خودشان قرار دارند و اهل ورزش و پیادهروی هستند اما طبیعی است که باید به فکر آینده نظام هم بود.»
با این حال، به گفته این عضو هیئت رئیسه خبرگان، «تنها شخصیتی که در حال حاضر لباس رهبری بر قامت او زیبنده است فقط و فقط مقام معظم رهبری است.»
او در ادامه این گفتوگو به عنوان یکی از اعضای کمیسیون تحقیق خبرگان، عضو هیئت رئیسه خبرگان و سخنگوی هیئت رئیسه تاکید کرد که «مطلقاً یک فرد هم در این زمینه مطرح نشده است.»
اما خاتمی در عین حال ادامه داد: «مجلس خبرگان باید راهکار و تدابیرش را در این عرصه داشته باشد و دارد.»
در ادامه این گفتوگو احمد خاتمی در توضیح این تدابیر گفت: «یک آئیننامه خوبی برای خبرگان نوشته شده است.»
به گفته احمد خاتمی، «قبل از این که آئیننامه تنظیم شود مطالب پراکندهای را که بود در دو سال اخیر تصمیم گرفتیم که سامان دهیم و این اتفاق رخ داد.»
این عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان تصریح کرد: «قانون اساسی ویژگیهایی را برای یک رهبر نظیر مدیر و مدبر بودن و شجاع بودن و غیره برشمرده است.»
او در عین حال، با شرح یکی از جلسات دیدار خبرگان با رهبر جمهوری اسلامی ایران، از خواست آیت الله خامنهای از اعضای خبرگان برای «تعیین شاخصهای رهبری» خبر داد.
به گفته احمد خاتمی، این خواست رهبر ایران، «پس از بررسی در کمیسیون تحقیق مشخص شده است.»
بر اساس اصل پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «در زمان غیبت حضرت ولی عصر، در جمهوری اسلامی ایران ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و باتقوی، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر» گذاشته شده است.
همچنین بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی ایران، تعیین رهبر به عهده مجلس خبرگان گذاشته شده است که در اصل ۱۰۹ قانون اساسی شرایط و صفات رهبر، مورد تایید قرار گرفته است.
بر اساس این اصل، «صلاحیت علمی لازم برای افتاء در ابواب مختلف فقه»، «عدالت و تقوای لازم برای رهبری امت اسلام» و «بینش صحیح سیاسی و اجتماعی، تدبیر، شجاعت، مدیریت و قدرت کافی برای رهبری» از جمله شرایط و صفات رهبری عنوان شده است.
موضوع جانشینی آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر و با توجه به انتشار اخبار و گزارشهایی از بیماری و معالجات رهبر ایران، بالا گرفته است.
آیتالله علی خامنهای در شهریورماه سال ۹۳ تحت عمل جراحی قرار گرفت که بر اساس اخبار و گزارشهای تایید نشده از ابتلای او به سرطان پروستات خبر میداد.
به گزارش رسانهها و خبرگزاریهای داخل ایران، دلیل آن عمل جراحی «عارضه پروستات» عنوان شده بود.
آیتالله علی خامنهای، پیشتر نیز در سال ۱۳۷۰، بر اثر عارضه دیگری تحت عمل جراحی کیسه صفرا قرار گرفته بود.
رهبر جمهوری اسلامی ایران متولد فروردین ۱۳۱۸ است و ۷۹ ساله است و از خرداد ۱۳۶۸ پس از مرگ آیتالله روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، با رای خبرگان و اعمال تغییراتی در قانون اساسی، به عنوان رهبر معرفی شد و حدود سی سال است که رهبر جمهوری اسلامی ایران است.