لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۴۷

ادامه بارش‌های موسمی در ایران؛ هشدار درباره سرریز فاضلاب به شبکه آبرسانی


یک خودرو زیر آوار سیل در یزد
یک خودرو زیر آوار سیل در یزد

درپی درگیری مناطق زیادی از ایران با سیل طی چندین روز اخیر، صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی مخاطرات وضع هوا از تداوم فعالیت سامانه موسمی در ۱۰ استان طی روز دوشنبه، دهم مرداد خبر داده است.

آقای ضیاییان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری ایسنا از فعالیت سامانه موسمی در برخی مناطق استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان، کرمان، نیمه‌جنوبی سیستان و بلوچستان، خوزستان، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه‌وبویراحمد، غرب یزد و غرب و جنوب اصفهان خبر داده است.

همزمان به گفته مسئولان هواشناسی، طی پنج روز آینده در نوار شرقی کشور به‌ویژه منطقه زابل، وزش باد شدید همراه با گردوخاک ادامه خواهد داشت. از امروز تا جمعه نیز شرق دریای عمان مواج خواهد بود.

هم‌زمان با روند تدریجی کاهش بارش‌های سیل‌آسا، برخی مسئولان درباره پیامدهای اقتصادی و بهداشتی این واقعه طبیعی هشدار داده‌اند. از جمله محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت وزارت بهداشت روز دوشنبه، دهم مرداد با اشاره به آسیب دیدن شبکه‌های آب‌رسانی در مناطق سیل‌زده و احتمال سرریز شدن چاه‌های فاضلاب به این شبکه، درباره آلودگی آب آشامیدنی در این مناطق هشدار داده است.

آقای فرهادی در ادامه به شهروندان مناطق سیل‌زده توصیه کرده است که از «آب شربِ منابع مطمئن» استفاده و در صورت مشاهده «کدورت» در آب از مصرف آن خودداری کنند.

یکی از پیامدهای بهداشتی سیل، تجمع لاشه‌های حیوانات و دام‌های تلف‌شده‌ است. تاکنون آمار دقیق و کشوری در این باره منتشر نشده است، اما عباس پاپی‌زاده، رئیس سازمان امور عشایر ایران روز نهم مرداد اعلام کرد که بر اساس برآوردهای اولیه تنها بیش از ۷ هزار راس دام عشایر تلف شده است.

رئیس سازمان کشاورزی شمال استان کرمان هم پیشتر و بر اساس برآوردهای ابتدایی اعلام کرده بود که در این استان دست‌کم پنج‌ هزار و ۷۰۰ راس دام از بین رفته است.

با توجه به احتمال تداوم باران‌های سیل‌آسا در برخی نقاط ایران طی ساعت‌ها و روزهای آینده و ادامه عملیات‌های امدادرسانی در این مناطق، اعلام برآورد نهایی از خسارت‌های واردشده به بخش‌های مختلف دشوار است. با این حال وزیر کشاورزی میزان برآورد خسارت در این بخش را تا روز یک‌شنبه، نهم مرداد حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

مدیرکل بحران سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز روز دوشنبه، دهم مرداد اعلام کرد که برآوردهای ابتدایی حاکی از وارد شدن ۸۰۰ میلیارد تومان خسارت به راه‌ها و ابنیه فنی کشور تا امروز است.

در همین حال، هم‌زمان با روند افزایشی آمار جان‌باختگان سیل در ایران، استاندار تهران اعلام کرد که تا روز دوشنبه، دهم مرداد ۴۳ نفر از مجموع کشته‌شدگان به این استان تعلق دارد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا محسن منصوری، استاندار تهران با اشاره به افزایش احتمالی آمار جان‌باختگان سیل در استان تهران گفته است که از مجموع آمار به‌دست‌آمده ۱۵ نفر در فیروزکوه، ۲۲ نفر در امام‌زاده داوود، یک نفر در دماوند، یک نفر در شمیرانات و چهار نفر در پردیس جان خود را از دست داده‌ و تاکنون سه نفر مفقود شده‌اند.

نژاد جهانی، معاون سازمان مدیریت بحران کشور، روز یک‌شنبه ۹ مرداد آخرین آمار کشوری کشته‌شدگان سیل اخیر را ۶۹ نفر و شمار مفقودان را ۴۵ نفر اعلام کرد.

با این حال بر اساس پیدا شدن اجساد جدیدی از جمله یک نفر در گرمسار در ساعت‌های گذشته، می‌توان پیش‌بینی کرد که آمار جان‌باختگان در ساعت‌ها و روزهای آینده افزایش یابد.

بر اساس گزارش‌های ایسنا، ایلنا، رادیو فردا؛ ف.ع/ پ.پ
XS
SM
MD
LG