لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۲۳

معاون پلیس هرمزگان «ناآرامی» در بندرعباس را تکذیب کرد

سه برابر شدن قیمت بنزین آزاد بر اساس تصمیم شورای عالی اقتصادی سران قوا، به بروز اعتراض‌های مردمی در شماری از شهرهای ایران انجامید. بررسی‌های رادیو فردا نشان می‌دهد که در این اعتراضات حداقل ۱۳۸ نفر کشته شده‌اند.

۱۳:۵۴ ۲۷.۸.۱۳۹۸

سپاه بروز اعتراضات در ایران را به «ترغیب» خانواده پهلوی و مجاهدین خلق نسبت داد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور بیانیه‌ای، بروز اعتراضات اخیر در ایران بدلیل افزایش قیمت بنزین را به آمریکا و «ترغیب» سازمان مجاهدین خلق، خانواده پهلوی و رسانه‌های خارجی نسبت داد.

در این بیانیه که روز دوشنبه، ۲۷ آبان در خبرگزاری‌های ایران منتشر شده، برخی معترضان، «اشرار و عناصر شیاد و معاند» نامیده شده‌اند که از اعتراضات مردمی و «برخی دغدغه‌های» ناشی از افزایش قیمت بنزین در کشور، «سوء استفاده» کردند.

سپاه پاسداران اعلام کرده که نظرات رهبر جمهوری اسلامی که از افزایش قیمت بنزین دفاع کرده را «نصب‌العین» قرار می‌دهد و از مردم خواسته مطالبات و صف خود را «اغتشاشگران» جدا کنند.

این نهاد نظامی در عین حال هشدار داده که در صورت «لزوم، با ادامه هرگونه ناامنی و اقدامات مخل آرامش و آسایش مردم برخورد قاطعانه و انقلابی خواهد کرد.»

مقام‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی به طور معمول اعتراضات داخلی را به «توطئه دشمن» و اپوزیسیون خارج نسبت می‌دهند.

۱۳:۴۷ ۲۷.۸.۱۳۹۸

فرمانداری اسلامشهر برای مقابله با معترضان درخواست کمک کرد

خبرگزاری ایرنا خبر می‌دهد که مسعود مرسل‌پور، فرماندار اسلامشهر، تأکید می‌کند که برای برخورد با معترضان این شهر «نیاز به کمک‌های استان تهران و استان‌های همجوار وجود دارد.»

به خاطر قطع اینترنت و موانع دولتی بر سر راه خبررسانی، گزارش بیشتری از اسلامشهر، واقع در جنوب تهران، مخابره نشده است. پیش از این مقام‌های حکومت تایید کرده بودند که یک نفر در درگیری‌های این شهر کشته شده است.

شهر اسلام‌شهر در فروردین ۱۳۷۴ نیز شاهد درگیری‌های گسترده‌ای به خاطر افزایش ۳۰درصدی کرایه حمل و نقل بود. در جریان آن درگیری‌ها قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران مردم را سرکوب کرد. بر اساس برخی گزارش‌ها در درگیری‌های آن سال، ۵۰ نفر کشته شدند.

۱۳:۳۰ ۲۷.۸.۱۳۹۸

ربیعی: اعتراض‌ها از جنس نگرانی از معیشت نبود

علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران می‌گوید اعتراضات روزهای اخیر نسبت به افزایش قیمت بنزین در کشور، «از جنس نگرانی و دلشوره داشتن برای معیشت و اعتراض به یک تصمیم نبود.»

وی اعتراضات گسترده روزهای اخیر در شهرهای مختلف ایران را «اغتشاش‌های نامتعارف» نامید و گفت: «در برخی موارد گزارشاتی داریم که به طور مکرر از سلاح گرم و سرد استفاده کردند و تعدادی از ماموران امنیتی و انتظامی را مورد حمله قرار دادند از گروگان گیری تا کشتن آنها.»

این برای نخستین‌بار در روزهای اخیر است که یک مقام رسمی از شدت اعتراضات به اندازه «گروگان‌گرفتن» ماموران امنیتی خبر می‌دهد.

این مقام دولتی با بیان اینکه «نظام، اعتراض را حق همه مردم می‌داند»، اضافه کرد «حساب» این معترضان از افرادی که «سلاح غیرمتعارف» دست گرفتند و «تیراندازی» کردند، جدا است.

سخنگوی دولت مدعی شد: «رفتارهای آنها با سیاست‌های تروریست‌های قدیمی که در کشور داشتیم و همواره سال‌ها با عملیات تروریستی به دنبال شکستن و کوچک شدن ایران نشسته اند با این سیاست‌ها و نسخه‌هایی که علیه ما پیچیده‌اند، منطبق عمل می‌کنند.»

۱۳:۰۴ ۲۷.۸.۱۳۹۸

خبرگزاری ایرنا گزارش داده است که در جریان اعتراض‌های مربوط به بنزین در شهر بومهن، «۲ نفر کشته و چهار نفر مجروح» شده‌اند. شهر بومهن در شرق تهران قرار دارد.

۱۳:۰۲ ۲۷.۸.۱۳۹۸

خبرگزاری ایرنا گزارش داده که در جریان اعتراض‌های شهر شیراز، «نگهبان ساختمان جهاد دانشگاهی فارس» کشته شده است. ایرنا نوشته که این فرد از ساختمان جهاد دانشگاهی به «بلوار عدالت شیراز» پرتاب شده و کشته شده است.

۱۳:۰۱ ۲۷.۸.۱۳۹۸

«بحران» در کسب‌و‌کارهای اینترنتی بدنبال قطع اینترنت در ایران

یک عضو هیات مدیره اتحادیه کسب وکارهای فضای مجازی از ایجاد «بحران» برای شماری از کسب و کارهای اینترنتی بدنبال قطع اینترنت در ایران خبر داد.

رضا الفت‌نسب روز دوشنبه، ۲۷ آبان، به خبرگزاری ایلنا گفته که «امکان دسترسی مناسب و منظم تعداد زیادی از مردم به کسب و کارهای اینترنتی محدود شده است.»

وی با اشاره به «توقف کامل در ارائه خدمات مشاغل اینترنتی که از سرورهای ایرانی استفاده می‌کنند اما هاست آنها در خارج کشور قرار دارد»، افزوده که مشابه این اتفاق در سال ۸۸ و پس از اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در ایران نیز رخ داده بود.

به گفته الفت‌نسب، «گستردگی مشکل در سال ۸۸ به دلیل تعداد کمتر مشاغل [هزار شغل] مرتبط با اینترنت محدودتر بود، اما امروز تعداد زیادی از کسب و کارها [۲۰۰ هزار]، تمام یا بخشی از خدمات خود را در بستر سایبری ارائه می‌دهند.»

وی این تعداد را منهای افرادی دانست که هم اکنون از طریق شبکه‌های اجتماعی مشغول به کار هستند.

۱۲:۴۳ ۲۷.۸.۱۳۹۸

تازه‌ترین ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی از ادامه اعتراضات در ایران

باوجود ادامه قطع اینترنت در ایران، ویدیوهایی از تداوم اعتراضات در برخی نقاط ایران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در شماری از آنها شدت اعتراضات و خشونت‌ها علیه معترضان از جمله شلیک مستقیم به آنها قابل مشاهده است.

این ویدیو، آسیب‌دیدن خودروی فردی را نشان می‌دهد که خود را «جانباز» معرفی می‌کند و می‌گوید «نیروی انتظامی» به وسیله نقلیه وی این آسیب‌ها را وارد کرده است.

آسیب وارد کردن به خودروها و واحدهای تجاری از سوی نیروهای امنیتی و نظامی در ایران، پیش از این در جریان اعتراضات سال ۸۸ به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری نیز سابقه داشته است.

در این ویدیو شلیک گلوله به مردم از ساختمان دادگستری جوانرود دیده می‌شود.

به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، نیروهای امنیتی مستقر در ساختمان دادگستری جوانرود روز ۲۵ آبان به معترضان تیراندازی کردند که حداقل «چهار نفر» در این تیراندازی کشته شدند.

این سایت هویت دو نفر از کشته‌شدگان را «کاوه محمودی» و «حمزه نقدی» اعلام کرده است.

در این ویدیو، تصویر بزرگ علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نشان داده می‌شود که در یکی از اتوبان‌های استان اصفهان آتش زده شده است.

۱۲:۳۹ ۲۷.۸.۱۳۹۸

جواد حیدریان، روزنامه‌نگار ساکن ایران در توییتی خبر داد که یکی از معترضان در شهر بهبهان کشته شده است. او نوشت که «فرزاد تزمی‌پور»، پسرخاله‌اش «جوان بیکاری بود که از ظلم به تنگ آمده بود» و «توسط دستگاه سرکوب ج.ا به قتل رسید».

به نوشته آقای حیدریان، ماموران امنیتی به پیشانی این جوان شلیک کرده‌اند و «صورتش طوری متلاشی شده بود که مادرش او را نشناخت». او تاکید کرده بود که پسر خاله‌اش «از هیچ مرکز شرارتی دستور نگرفته بود».

۱۲:۱۶ ۲۷.۸.۱۳۹۸

جواد تشخوریان، مدیر روابط عمومی دانشگاه شیراز اعلام کرده است که همه کلاس‌های این دانشگاه طی روز‌های سه‌شنبه ۲۸ و چهارشنبه ۲۹ آبان‌ماه تعطیل و امتحانات این هفته نیز تا اطلاع ثانوی لغو شده است. کلاس‌های دانشگاه شیراز از روز شنبه تعطیل بوده است.

دانشگاه اصفهان نیز اعلام کرده است با توجه به تصمیم شورای تامین این استان، کلاس‌های درس این دانشگاه روز دوشنبه ۲۷ آبان تعطیل است.

دانشگاه «خلیج فارس» بوشهر هم روز یک‌شنبه اعلام کرده بود که «در پی ناآرامی‌ها» کلاس‌های درس تعطیل است.

دانشگاه‌های علامه طباطبایی و شهید بهشتی تهران هم روز یک‌شنبه به دلایلی چون بارش برف اعلام تعطیلی کرده بودند.

روز یک‌شنبه دانشجویان دانشگاه‌های تبریز و تهران نیز تجمعاتی در حمایت از معترضان به افزایش قیمت بنزین برگزار کرده بودند.

۱۱:۵۸ ۲۷.۸.۱۳۹۸

درخواست شیرین عبادی از سازمان‌های بین‌المللی برای جلوگیری از سرکوب مردم ایران

شیرین عبادی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل از نهادهای بین‌المللی خواست همه امکانات خود برای جلوگیری از «سرکوب بیشتر» مردم ایران و «رفع محدودیت‌های اطلاع‌رسانی» توسط مردم را به کار گیرند.

وی در یادداشتی که در کانال تلگرامی خود نوشته علت اصلی قطع اینترنت در داخل کشور، مشخص بودن «شدت خشونت حکومت و از آن طرف همبستگی مردم در تشویق کردن همدیگر به ایستادگی» و «بازتاب آنها در رسانه‌های خارجی» خارج از «کنترل» جمهوری اسلامی بوده است.

خانم عبادی با اشاره به برخوردهای «پرخشونت» حکومت با مردم که پیش از این نیز سابقه داشته، از کمیته حقوق بشر اتحادیه اروپا، کمیساریای عالی حقوق بشر و سازمان ملل درخواست کرده «مانع سرکوب بیشتر مردم شوند» و از همه «امکانات خود را برای رفع محدودیت‌های اطلاع‌رسانی و انتشار خبر توسط مردم به کار گیرند».

عبادی معتقد است: «جمهوری اسلامی ایران با حصار سانسور دور مرزهای کشور در صدد است که جهان از آنچه در داخل کشور می‌گذرد بی‌اطلاع باشد.»

وی در این یادداشت اضافه کرده که جمهوری اسلامی با «اعمال سانسور و قطع اینترنت در حال خفه کردن» اعتراضات مردمی در ایران است.

خانم عبادی اعتراض در ایران به افزایش قیمت بنزین را «برحق» دانسته و نوشته این اتفاق «به طور مستقیم بر وضعیت معیشتی آنها تاثیر می‌گذارد.»

او از اینکه جمهوری اسلامی به جای پاسخ به اعتراض مردم، «در خیابان‌ها مردم را به گلوله بسته ...و ماموران دولتی به صورت مستقیم به روی جمعیت شلیک کرده و با آشوبگر خطاب کردن آنها این عمل را توجیه می‌کنند»، انتقاد کرده است.

عبادی همچنین «آشوب اصلی» در ایران را «بحران معیشت و زندگی سخت مردم» کشور معرفی کرده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG