محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران گفته است «قطع اینترنت ضررهای فراوانی برای مردم و نظام دارد» و «شورای امنیت کشور بزودی مجوز برقراری اینترنت» را صادر میکند.
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران روز دوشنبه ۲۷ آبان گفته بود در یکی دو روز آینده اینترنت در برخی استانها که مشکل امنیتی ندارند، وصل خواهد شد.
آقای آذری جهرمی همچنین در واکنش به سخنان سفیر آمریکا در آلمان که گفته بود این کشور توانایی راهاندازی اینترنت بدون سانسور برای ایران را دارد، گفت: «این ادعا اکنون ممکن نیست، برنامههایی برای سال ۲۰۲۵ دارند که مطرح کردهاند».
دستگیری تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران
سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، در گفتوگو با ایسنا گفت: «روز گذشته تعدادی از دانشجویان معترض به حوادث اخیر و همچنین مشکلات روز جامعه در دانشگاه تهران تجمع کردند که بنابر اخبار رسیده، چند نفر از دانشجویان بعد از پایان تجمعات در بیرون از دانشگاه دستگیر شدند.»
وی در ادامه اظهار کرد: «ما در حال بررسی این موضوع که دانشجویان توسط چه سازمان یا نهادی دستگیر شدند، هستیم.»
ارسلان یاراحمدی، فعال حقوق بشر و مدیر سازمان حقوق بشری «ههنگاو» در گفتوگو با رادیو فردا از کشتهشدن ۳۴ شهروند کرد در استانهای کردستان، کرمانشاه و تهران در جریان اعتراضهای چند روز گذشته خبر داده است.
او میگوید هویت ۱۳ نفر از این افراد احراز شده است. آقای یاراحمدی همچنین از زخمی شدن بیش از ۵۰۰ نفر در این درگیریها خبر داده است.
در حال حاضر به دلیل قطع اینترنت در ایران، گزارش دقیق از آمار کشتهها و زخمیها مقدور نیست. مقامهای حکومت و رسانههای داخلی ایران تاکنون از کشتهشدن ۶ معترض و سه مامور امنیتی و دولتی خبر دادهاند.
بازداشت ۱۵۰ نفر در استان البرز
روابط عمومی سپاه استان البرز اعلام کرده است که ۱۵۰ نفر در جریان اعتراضهای این استان بازداشت شدهاند.
به گزارش خبرگزاری مهر، یک مقام مسئول در سپاه استان البرز افراد بازداشتشده را «اشخاص معلومالحال و از سردستههای اغتشاشات اخیر» دانسته و مدعی شد که آنها «با دریافت مبالغی اقدام به آتش زدن مراکز و اموال عمومی کردهاند.»
خبرگزاری ایرنا گزارش داده که در جریان اعتراضها، در این استان به هشت کلانتری، سه ایستگاه پلیس، سه مکان دولتی و ۴۳ بانک خسارت وارد شده است.
آلمان: جمهوری اسلامی با معترضان وارد گفتوگو شود
سخنگوی صدراعظم آلمان روز دوشنبه از جمهوری اسلامی خواست تا به اعتراضات قانونی معترضان به افزایش قیمت بنزین احترام بگذارد و با معترضان وارد گفتوگو شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اولریکه دِمِر، سخنگوی آنگلا مرکل، در این باره گفته است: «زمانی که مردم، شجاعانه مشکلات اقتصادی و سیاسی خود را اعلام میکنند، آنطور که اکنون در ایران اتفاق میافتد، این اقدامی قانونی و قابل احترام است.»
بازداشت ۴ نفر در جریان حمله به دفتر امام جمعه یزد
خبرگزاری ایسنا از حمله به دفتر نماینده ولی فقیه در یزد خبر داده است. بر اساس گزارش این خبرگزاری، این حمله ناموفق بوده و در جریان این حمله، چهار نفر که «سلاح سرد» همراه داشتهاند، بازداشت شدهاند.
پیش از این مقامهای استان یزد از بازداشت چهل نفر در درگیریهای این شهر خبر داده بودند.
۲۲ استان درگیر اعتراضات بودند
انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران گفته است که در روز اول اعتراضهای مردم به افزایش قیمت بنزین در ایران از ۳۱ استان، «۲۲ استان درگیر بودند».
او گفته است در روز دوم این درگیریها به ۱۱ استان کاهش یافته و در حال حاضر در چهار استان درگیری وجود دارد. استاندار تهران به نام این استانها اشاره نکرده است.
امام جمعه شیراز: اغتشاشات جمع نشود، با بسیج وارد میدان میشوم
نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان فارس، شورای تامین این استان را تهدید کرد در صورت «جمع» نکردن اعتراضات در این استان، وی همراه با نیروهای بسیج این اقدام را انجام خواهند داد.
خبرگزاری ایسنا، روز دوشنبه، ۲۷ آبان نوشته آیتالله لطفالله دژکام در جمع شماری از روحانیون و بسیجیان فارس در شیراز گفت که اگر شورای تامین «نمیتواند اغتشاشات را جمع کند، فردا شخصا و به همراه بسیج به میدان» خواهم آمد.
وی خطاب به معترضانی که آنها را «اغتشاشگر» نامید نیز گفت: «رضاخان با تمام قلدریاش نتوانست عمامه از سر آخوند بردارد، شما چه جایگاهی دارید که میگویید آخوند باید برود؟»
آقای دژکام همچنین به افرادی که تابلوی پایگاههای بسیج را «پائین» میکشند، اضافه کرده که «غلط میکنند، نمینشینیم که هرکس هر کار دلش خواست بکند.»
وی مدعی شد «بسیاری از کسانی که در میدان» اعتراضات حضور داشتند «اعتقاد دارند که عوامل اصلی اغتشاشات شیراز، شیرازی و حتی استان فارسی نیستند.»
استان فارس از جمله مناطقی است که اعتراضات مردمی در آنها گسترده بوده و مدارس این استان، روز دوشنبه، ۲۷ آبان نیز تعطیل است.
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران گفته است در یکی دو روز آینده اینترنت در برخی استانها که مشکل امنیتی ندارند، وصل خواهد شد. او اشاره نکرده که کدام استانها در حال حاضر مشکل امنیتی دارند.
سخنگوی دولت همچنین درباره علت قطع کردن اینترنت گفته است: «وقتی اعتراضها ایجاد شد اینترنت بود، اما وقتی سنگ در خیابانها خالی میشد و از طریق اینترنت اطلاع رسانی میکردند، شورای امنیت کشور تصمیم به قطع اینترنت گرفت».
ضمیر کابولوف، رئیس اداره دوم آسیای وزارت امور خارجه روسیه گفته است که «احتمالا عوامل خارجی» در درگیریهای چند روز اخیر ایران نقش داشتهاند. او جزییاتی درباره این ادعا ارائه نکرده ولی گفته است که هیچیک از اتباع روسی در این اعتراضها آسیب ندیده است.
چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه هم ابراز امیدواری کرده است که حوادث اخیر در ایران «هرچه زودتر تمام شود».
این نخستین موضعگیری دولتهای روسیه و ترکیه در قبال درگیریهای چهار روز گذشته ایران است که به خاطر افزایش قیمت بنزین رخ داده است.