لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۸

اورانیوم ۴.۵ درصد غنی‌شده ایران به ۳۷۰ کیلوگرم رسید 


بهروز کمالوندی
بهروز کمالوندی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران روز سه‌شنبه اعلام کرد که میزان ذخیره اورانیوم ۴.۵ درصد غنی‌شده ایران به ۳۷۰ کیلوگرم رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، بهروز کمالوندی روز سه‌شنبه، ۲۲ مرداد گفت: «الان موجودی اورانیوم غنی‌شده ۴.۵ درصدمان حدود۶۰ تا ۷۰ کیلوگرم بالاتر از ۳۰۰ کیلوگرم است.»

آقای کمالوندی گفت که سوخت نیروگاهی مورد نیاز ایران ۴.۲ درصد است، اما ایران تا سطح ۴.۵ درصد اورانیوم را غنی‌سازی کرده است.

وی اضافه کرد: «با توجه به ضرورت مدنظر قرار دادن سوخت نیروگاهی این سطح باید ۴.۲ درصد باشد، ولی ما ۴.۵ درصد بالا رفتیم، چرا که وقتی شما اورانیوم ۴.۵ درصد تولید می‌کنید، اگر هم زمانی محصول ۴ درصد داشتید و بنا به مقتضیات وقتی اینها را به هم مخلوط می‌کنید به عدد مورد نظر می‌رسید.»

سخنگوی سازمان انرژی اتمی توضیح بیشتری در این باره نداد.

حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران، روز ۱۸ اردیبهشت امسال اعلام کرد که تهران تعهدات خود ذیل برجام را کاهش می‌دهد و ۶۰ روز به کشورهای اروپایی مهلت داد تا به تعهدات‌شان در زمینه امکان فروش نفت ایران و مبادلات بانکی عمل کنند.

ایران در گام اول اعلام کرد که دیگر به محدودیت ذخیره اورانیوم غنی‌سازی که ۳۰۰ کیلوگرم است پایبند نخواهد بود. در گام دوم که ۱۷ تیرماه اجرایی شد، تهران گفت که غنی‌سازی را از سطح ۳.۶۷ درصد به ۴.۵ درصد افزایش داده است.

آقای کمالوندی درباره تولید آب سنگین نیز سخنان حسن روحانی را تکرار و تاکید کرد که ایران تعهدی در قبال این که دخایر آب سنگین در داخل کشور به بیش از ۱۳۰ تن برسد ندارد.

وی اضافه کرد: «از طرفی ما اجازه داریم بازارهای متنوعی که گرفته‌ایم را از دست ندهیم.»

ایران گفته‌ است که گام سوم می‌تواند افزایش بیشتر سطح غنی‌سازی و بازگرداندن تأسیسات آب سنگین اراک به دوران پیش از برجام باشد.

رهبران جمهوری اسلامی در عین حال تأکید کرده‌اند در صورتی‌ که طرف‌های برجام تعهدات خود را اجرا کنند ایران نیز به اجرای تعهدات خود بازمی‌گردد.

مهم‌ترین درخواست ایران امکان فروش نفت و دسترسی به درآمد آن است.

این اقدامات ایران انتقاد اتحادیه اروپا را به دنبال داشت که خواستار پایبندی ایران به همه تعهدات هسته‌ایش است. روسیه نیز تاکید کرده که این گونه اقدامات کمکی به ایران نمی‌کند.

کشورهای اروپایی با تأکید بر این که هیچ ضرب‌الاجلی را نمی‌پذیرند، به ایران هشدار داده‌اند به تعهدات برجامی‌اش پایبند باشد و دو گام اخیر را لغو کند.

مقام‌های آمریکا نیز جمهوری اسلامی را به «باج‌خواهی هسته‌ای» متهم کرده و خواستار «واکنش بین‌المللی» به آن شده‌اند.

منابع: خبرگزاری ایسنا، رادیوفردا/ ا. م./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG