در پی انتشار خبر توافق «تاریخی»، مقامهای حکومت ایران روز جمعه در موضعگیریهای جداگانه به شدت از توافق امارات و اسرائیل انتقاد کردند.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، در توییتی که در این باره منتشر کرد از ابوظبی به عنوان «بهشت اسرائيل» نام برده و وعده داد که «فلسطین بزرگ از نهر تا بحر» آزاد میشود.
او مدافعان این توافق را «بیغیرت» و «خائن» خوانده است.
عباسعلی کدخدایی، دبیر شورای نگهبان، هم نوشت که امارات «دروازه ورودی شورای خلیج فارس» است و با این توافق به «تصرف» اسرائیل درآمده است.
توافق امارات و اسرائیل با میانجیگری ایالات متحده حاصل شده و دو کشور در جهت «عادیسازی کامل روابط» گام برمیدارند که این امر شامل راهاندازی سفارتخانه در پایتختهای یکدیگر و برقراری پروازهای مستقیم خواهد بود.
به این ترتیب امارات متحده عربی پس از مصر و اردن سومین کشور عربی است که با اسرائیل رابطه رسمی برقرار میکند.
حسین امیر عبداللهیان، دستیار ویژه رئيس مجلس ایران در امور بینالملل، برقراری رابطه رسمی دو کشور را «خطای راهبردی» از سوی امارات و «پشت کردن آشکار به آرمان فلسطین و قدس» خوانده است.
روز جمعه، ۲۴ مرداد، نیز وزارت خارجه جمهوری اسلامی با صدور بیانیهای، اقدام امارات را «حماقت» و «ننگین» خواند و هشدار داد که حاصل این اقدام امارات و اسرائیل «تقویت محور مقاومت در منطقه خواهد بود».
محور مقاومت به اتحاد میان نیروهای برخی کشورهای اسلامی از جمله ایران، سوریه، لبنان و فلسطین گفته میشود که در برابر اسرائیل شکل گرفته است.
تاکنون کشورهای مصر و بحرین و همچنین دبیرکل سازمان ملل متحد از این توافق استقبال کردهاند.
تشکیلات خودگردان فلسطینی و سازمان شبهنظامی حماس و دولت ترکیه نیز در مخالفت با این توافق اعلام موضع کردهاند.