حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهینشهر در مجلس، خبر داده است که «نهادهای امنیتی» به تازگی «یک باند نفوذی» در وزارت نفت را بازداشت کردهاند.
به گفته این نماینده، یک زن در راس این باند بوده و موفق به «نفوذ» بین ۱۶ نفر از مدیران مهم و تاثیرگذار وزارت نفت شده است.
آقای حاجیدلیگانی در گفتوگو با خبرگزاری فارس در توضیح فعالیتهای این گروه گفته که مقامات وزارت نفت با همراهی این زن، «تصمیمات غلط» در جهت «خواسته دشمن» گرفته تا در جنگ اقتصادی، به کشور ضربه وارد کنند.
ابوالفضل ابوترابی، نماینده نجفآباد در مجلس، هم در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفته است که زن بازداشت شده، تبعه ایران و «جاسوس» بوده است.
این دو نماینده مجلس از منتقدان جدی بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، هستند.
این سومین بار طی هفتههای اخیر است که گزارشهایی درباره ورود نهادهای امنیتی به وزارت نفت منتشر میشود.
۲۹ خرداد ۱۳۹۸ هم خبرگزاری تسنیم گزارش داد «مدیر مالی وزارت نفت» که قصد خارج کردن ۲۵ میلیون دلار به خارج از کشور داشته، بازداشت شده است.
بر اساس گزارش این خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران، این مقام مسئول مبلغ یاد شده را «به حساب یک صراف واریز کرده بود» و قصد داشت از کشور خارج شود.
پس از انتشار این گزارش، خبرگزاری شانا که وابسته به «روابط عمومی وزارت نفت» است، وجود عنوان «مدیر مالی» در ساختار وزارت نفت را تکذیب کرده و خبر منتشره توسط خبرگزاری را «کذب و ساخته و پرداخته برخی افراد خاص» دانست.
با این حال، اول تیرماه، محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، گفت یک مدیر وزارت نفت بازداشت شده و او را به «حرکت خائنانه» متهم کرد.
پیش از این شماری از نمایندگان اصولگرای مجلس خبر داده بودند که ماموران امنیتی، سه کارتخوان با گردش مالی ده میلیاردی و همچنین مقداری ارز و طلا در دفتر وزیر نفت پیدا کردند.
با این حال وزارت اطلاعات ادعای کشف مقادیری طلا در دفتر وزیر نفت و همچنین انتقال ده میلیارد تومان پول به این حسابها از طریق کارتخوانها را تکذیب و اعلام کرد که بررسیها درباره رقم جابهجایی پول ادامه دارد.
وزارت اطلاعات همچنین گفته این اقدام توسط یک کارمند «قراردادی» انجام شده و این وزارتخانه با او «برخورد» کرده است.
خبرگزاری شانا روز یکشنبه در چند گزارش و گفتوگو، از «جنگ روانی» و «فضاسازی» علیه وزارت نفت خبر داده است.
مسعود پزشکیان، نایب رئيسمجلس ایران، نیز در همین زمینه به خبرگزاری ایلنا گفته است جنگ روانی شدید و جوسازی علیه وزارت نفت وجود دارد.
از سوی دیگر، عضو هیات رئیسه مجلس از «ملاقات برخی» نمایندگان مجلس با بابک زنجانی خبر داده است.
علیرضا رحیمی در توئیتر خود نوشت: «از یکی از وزیران شنیدم که بهتازگی برخی نمایندگان مجلس چند نوبت با آقای بابک زنجانی در زندان دیدار داشتهاند».
آقای رحیمی از این نمایندگان نام نبرد، اما در ادامه نوشته است: «خوب است قوه قضائیه گزارشی از این دیدارهای پرابهام به هیات رئیسه مجلس ارائه دهد».
ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس، که نامش بهعنوان یکی از دیدارکنندگان مطرح بود گفت: «هیچ اطلاعی از این خبر ملاقاتی که گفته میشود تعدادی از نمایندگان مجلس با بابک زنجانی داشتهاند، ندارم».
طی روزها و هفتههای گذشته، دعوای برخی نمایندگان مجلس و چهرههای سیاسی با بیژن زنگنه وزیر نفت بالا گرفته و عدهای آن را حاصل «لابی و بازی بابک زنجانی علیه وزارت نفت» میدانند.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، ۲۶ اسفند پارسال گفته بود: «بابک زنجانی تحت هیچ شرایطی نباید فراموش شود. قدرت پول بابک زنجانی بیرون از زندان را هم اداره میکند».
بابک زنجانی متهم است که «یک میلیون بشکه نفت» را از شرکت نفت ایران تحویل گرفته و از مبلغ دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو که موظف بوده پرداخت کند، ۱۶۰ میلیون یورو پرداخت کرده و «مابقی را صرف امور شخصی کرده است».