لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۲

دو تن از مسئولان: لایحه پالرمو تبدیل به قانون نشده است


مهلت مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اظهار نظر درباره لایحه پالرمو ۱۸ مهر پایان یافته است
مهلت مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اظهار نظر درباره لایحه پالرمو ۱۸ مهر پایان یافته است

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس و یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام سخنان یک نماینده مجلس مبنی بر اینکه لایحه پالرمو به دلیل اعلام نظر نکردن مجمع تشخیص مصلحت نظام تبدیل به قانون شده را رد کردند.

یک روز پیش از این، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفته بود که لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) به دلیل اعلام نظر نکردن مجمع تشخیص مصلحت نظام در مهلت قانونی تبدیل به قانون شده است.

با این حال به گزارش وب‌سایت خانه ملت، اسدالله عباسی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، روز دوشنبه، ۲۲ مهر، گفت که این لایحه «به قانون تبدیل نشده و قابلیت اجرایی هم ندارد».

لایحه «پالرمو» نام یکی از دو لایحه مربوط به موضوع پول‌شویی است که هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام ایراداتی را به آن وارد کرده و شورای نگهبان آن را رد کرده بود.

مهلت این مجمع برای اظهار نظر در این لایحه ۱۸ مهر پایان یافته است.

با این حال غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز گفت که دو لایحه پالرمو و سی‌اف‌تی «تأیید نشده به حساب می‌آیند».

به گفته آقای مصباحی مقدم، بر اساس ماده ۲۵ آیین‌نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام، «اگر یک سال از طرح یک موضوع اختلافی بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بگذرد و مجمع نسبت به آن رسیدگی انجام ندهد نظر شورای نگهبان مبنا است».

مقامات دولت و تعدادی از نمایندگان مجلس اعلام کرده‌اند که در صورت تصویب نشدن این لوایح حتی کشورهایی مانند چین نیز با ایران همکاری نخواهند کرد.

در همین حال عبدالرضا هاشم‌زایی، نماینده تهران در مجلس، گفته است اگر لوایح مربوط به اف‌ای‌تی‌ِاف تصویب نشود،‌ «دیگر تقریباً کره زمین با ما کار نمی‌کند».

با این حال مخالفان این لوایح می‌گویند که با تصویب این لوایح دور زدن تحریم‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود.

مخالفان پیوستن ایران به مقررات اف‌ای‌تی‌اف، که عمدتاً از منصوبان رهبر جمهوری اسلامی هستند، همچنین می‌گویند با این کار، راه برای اعطای کمک مالی به «حماس» و «حزب‌الله لبنان» مسدود می‌شود.

گروه ویژه اقدام مالی، اف‌ای‌تی‌ِاف، ۳۱ خرداد امسال در اورلاندو آمریکا برای پنجمین بار به ایران برای تصویب نهایی این لوایح مهلت داد و اعلام کرد، تعلیق ایران از فهرست سیاه این گروه تا ماه اکتبر، چهار ماه دیگر، تمدید می‌شود.

مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، ۱۹ مهرماه با اشاره به همین لوایح گفته بود، اگر ایران واقعاً در مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم جدی می‌بود، کنوانسیون‌های بین‌المللی موجود در این زمینه را فوراً تصویب می‌کرد.

منابع: خبرگزاری ایسنا، وب‌سایت خانه ملت و رادیو فردا/ا.م.پ.پ
XS
SM
MD
LG