لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۴۰

عضو مجمع تشخیص مصلحت: دو نماینده مجلس در خرید شش هزار خودرو تبانی کرده‌اند


محمد عزیزی (راست) و فریدون احمدی، نمایندگان زنجان و ابهر که متهم به فساد اقتصادی‌ هستند، با وثیقه ۱۰میلیارد تومانی آزاد شده‌اند.
محمد عزیزی (راست) و فریدون احمدی، نمایندگان زنجان و ابهر که متهم به فساد اقتصادی‌ هستند، با وثیقه ۱۰میلیارد تومانی آزاد شده‌اند.

احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفته است دو نماینده مجلس که بازداشت شدند، تخلفاتی چون تبانی در خرید شش هزار خودرو به صورت رانتی، خرید چند صد کیلو طلا و هزاران سکه و بحران پوشک داشته‌اند.

فریدون احمدی و محمد عزیزی، نمایندگان زنجان و ابهر در مجلس، روز ۳۰ مرداد به اتهام «اخلال در بازار خودرو» بازداشت شدند. این دو نماینده مجلس هر کدام با سپردن وثیقه ۱۰میلیارد تومانی آزاد شدند و در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس ایران حضور داشتند.

آقای توکلی در نامه‌ای که خطاب به الهیار ملک‌شاهی، رئیس کمیسیون حقوقی مجلس نوشته است خبر داده که بهمن ۱۳۹۷ قوه قضائیه درباره تخلفات این نمایندگان با هیات نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مکاتبه کرده است.

به گفته آقای توکلی در جریان این مکاتبه، هیات نظارت بر نمایندگان به دادستان انقلاب تهران گفته است رفتار این دو نماینده مجلس «خارج از مصادیق ایفای وظایف نمایندگی تشخیص داده نشد».

درباره برخی از چهار اتهامی که احمد توکلی مطرح کرده است، قبلا اطلاعاتی منتشر شده بود.

وب‌سایت تابناک در گزارشی که ۳۱ مرداد امسال منتشر کرد، نوشت: «یکی از این دو نماینده واسطه خرید چند هزار خودرو از یکی از خودروسازهای کشور توسط یک فرد خاص بوده است». این قراردادها مربوط به شرکت سایپا بوده است.

محمدجواد جمالی، سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان، روز سوم خرداد گفته ابود که سال گذشته پس از بازداشت دو سرمایه‌گذار خودرو، ردپای «اعمال نفوذ نمایندگان در عقد قرارداد خرید و فروش عمده خودرو» بدست آمد و یکی از نمایندگان به دفتر مدیریت سایپا رفته و «اقدام به تهدید مدیریت» این شرکت کرده است.

وی افزوده بود که یک نماینده دیگر هم در این پرونده دخالت داشته است. خبرگزاری ایسنا در این زمینه در گزارشی به نام احمد علیرضا بیگی، نماینده تبریز، اشاره کرده است.

این نماینده مجلس گفته که «بنده در این قضیه به هیات نظارت، دادگاه و بازرسی نرفتم» ولی تایید کرده که یک سرمایه‌گذار حوزه خودرو که درباره ۵۰۰ تا ۶۰۰ خودرو با شرکت سایپا اختلاف داشته،‌ به او مراجعه کرده است.

اتهام دوم که احمد توکلی مطرح کرده، تبانی نمایندگان در خرید چند صد کیلو طلا است که تاکنون گزارشی درباره آن منتشر نشده بود. او نوشته که این خریدها منجر به اخلال در نظام اقتصادی شده است.

سومین اتهامی که این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرده، همکاری با فردی است «که جزء ۱۵ نفر اول کسانی است که با خرید بیش از ۳۰ هزار سکه» در نظام اقتصادی اخلال کرده‌اند.

تابستان سال گذشته یک فهرست از خریداران سکه در ایران منتشر شد که نفر اول این فهرست که جوانی ۳۲ ساله به نام «سهیل.ش» معرفی شد، بیش از ۳۸ هزار سکه خریده بود.

به گفته کامل تقوی‌نژاد، رئيس سازمان امور مالیاتی ایران، این فرد، «کارگر یک شرکت است که تنها اظهارنامه مالیاتی او بیمه‌نامه اتومبیل پراید بود».

چهارمین پرونده مورد اشاره احمد توکلی، «بحران پوشک» است که به گفته او موجب دخالت رهبر جمهوری اسلامی هم شده است.

این پرونده مربوط به محمد عزیزی، نماینده ابهر است. سال گذشته رسانه‌های داخل ایران گزارش دادند که یک شرکت تولید پوشک که در شهرستان ابهر فعال است و شریک ترکیه‌ای دارد، علیرغم دریافت ۵۰ میلیون دلار ارز دولتی، از وارد کردن مواد اولیه تولید پوشک خودداری کرد و موجب بحران در این صنعت شد.

برخی وب‌سایت های وابسته به محافظه‌کاران ایران و همچنین برنامه تلویزیونی «پایش» محمد عزیزی را متهم کرده بودند که خواستار ترخیص سریع کالاهای شرکت «پارس حیات» صاحب برند «مولفیکس، پاپیا و تِنو»، به عنوان یکی از تأمین کنندگان بازار پوشک ایران شده است، در حالی که ترخیص این کالاها «غیر‌قانونی» بوده است.

آقای عزیزی تیرماه امسال برای رسیدگی به پرونده پوشک احضار و برای مدت کوتاهی بازداشت شد که با دخالت دادستان تهران و «التزام به حضور با قول شرف»، آزاد شد.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی شهریور سال گذشته کمیاب شدن پوشک را «نقشه دشمن برای عصبانی کردن مردم» توصیف کرده بود.

منبع: ایرنا، ایسنا، گزارش‌های رادیو فردا / ر.ح / ک.ر
XS
SM
MD
LG