در حالیکه رئیس دادگستری استان تهران شرایط زندان قرچک را «عادی» توصیف کرده است، وبسایت کمپین حقوق بشر در ایران خبر داد که پس از ضرب و شتم زندانیان حدود ۲۰ نفر از زندانیان به سلولهای انفرادی و تعدادی از انها نیز به زندان اوین منتقل شدهاند.
این وبسایت روز روز سهشنبه، ۲۳ بهمنماه، به نقل از «یک منبع مطلع» خبر داد که حدود ۲۰ نفر از زندانیان زندان قرچک «به سلولهای انفرادی و تعدادی از انها نیز به زندان اوین منتقل شدهاند».
براساس این گزارش، گاز و برق این زندان نیز همچنان قطع است و «بیش از دو روز نیز» به زندانیان «غذا داده نشده» بود.
براساس گزارشها پس از اعتراض گروهی زندانیان زن در زندان قرچک، در شامگاه پنج شنبه ۱۸ بهمن، ماموران این زندان به زندانیان حمله و در «محیط بسته زندان گاز اشک آور شلیک» کردهاند.
به گزارش وبسایت و کانال تلگرامی مجذوبان نور، ماموران همچنین روز جمعه نیز به زندانیان حمله و آنان را «ضرب و جرح» کردهاند.
با این حال غلامحسین اسماعیلی، رئیس دادگستری تهران، روز سهشنبه، با تاکید بر «کاملا عادی» بودن شرایط در این زندان، گزارشها را «فضاسازی رسانهای» توصیف کرد.
برخی گزارشها به نقل از رئیس زندان حاکی از آن بود که دلیل اعتراض و ناآرامی، خبر مربوط به عفو زندانیان در آستانه چهل سالگی انقلاب بوده است، خبری که چند روز پیش از سوی صادق لاریجانی اعلام و گفته شده بود که پنجاه هزار زندانی به این مناسبت آزاد یا مورد کاهش حکم قرار میگیرند.
آقای اسماعیلی این گزارشها را «فضاسازی» خوانده و توضیح داد: «شرایط عفو کاملاً مشخص است و در شرایط اعلام شده برای عفو، بیشترین عنایت و توجه به زنان زندانی شده است.»
با این همه او در ادامه تلویحا گزارشها را تایید کرده است: «یکی دو نفر از درون زندان که عموماً از این افراد مغرض در همه جا داریم، تلاش کرده بودند که بگویند این عفو شامل زنها نشده است».
زندان قرچک ورامین که محل نگهداری زندانیان زن است، از اواخر سال ۱۳۸۹ رسما بازگشایی شد. این زندان که پیش از آن مرغداری بود و بعد به کمپ ترک اعتیاد تبدیل شده بود، در پی تصمیم مقامات قضایی برای تجمیع کلیه زندانیان زن استانهای تهران و البرز، به سرعت مورد بازسازی قرار گرفت و پیش از آن که از امکانات استاندارد یک زندان برخوردار باشد، زندانیان زن از زندانهای مختلف، گروه گروه به آنجا منتقل شدند.
زندانیان زن با اتهام هایی مانند مواد مخدر و قتل در زندان قرچک زندانی هستند و تعدادی از زنان درویش گنابادی نیز پس از زمستان سال ۹۶ به این زندان منتقل شدند.
در سال های اخیر مامورین زندانهای اوین، رجایی شهر، فشافویه بارها به زندانیان حمله و آنان را مورد ضرب و شتم قرار داده اند.