لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۴۵

واکنش روحانی به اعتصاب کارگران قراردادیِ نفت و گاز: «ربطی به بخش نفت ندارد»


همزمان با تداوم اعتصاب گسترده کارگران صنایع نفت و گاز ایران، حسن روحانی، رئیس جمهور، روز چهارشنبه گفت که مشکلی در تولید و توزیع و صادرات نفت به وجود نیامده و مسئله کارگران به صنعت نفت «ربطی ندارد».

رئیس جمهور ایران از یک سو قول پیگیری و حل مشکلات کارکنان صنعت نفت را داده و از سوی دیگر مشکل دیگر کارگران را به پیمانکاران مرتبط دانسته و گفته است که «این مشکل ربطی به صنعت نفت ندارد».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او در جلسه هیئت دولت در روز چهارشنبه، ۹ تیرماه، گفت که دولت به مشکلات برخی از کارکنان و کارگران توجه دارد و «به این کارکنان شرافتمند صنعت نفت قول می‌دهم مشکل آنها را حل می‌کنیم. نمی‌گذاریم از نظر حقوق و دستمزد مشکل داشته باشند.»

بیش از یک هفته است که گزارش‌ها از ایران حاکی از ادامه و گسترش اعتصاب کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی است.

هزاران کارگر پیمانکاری و پروژه‌ای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی شاغل در ۶۶ شرکت در هشت استان ایران از روز ۲۹ خرداد اعتصاب کرده‌اند، اعتصاب‌هایی که منجر به تعطیلی بخش های متعددی مرتبط با صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در چند استان‌ شده است.

حسن روحانی اما تاثیر این اعتصاب ها را رد کرده و گفته است: «هیچ مشکلی در تولید، انتقال، توزیع و صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی نداشتیم و نخواهیم داشت. بیخود برخی دستگاه‌های تبلیغاتی ضد ایرانی ماهواره‌ای تبلیغاتی می‌کنند که تبلیغات نادرست و غلطی است.»

کارگران پیمانی پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها با خواست «افزایش دستمزد به ۱۲ میلیون تومان در ماه» و «تغییر نوبت مرخصی به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز مرخصی»، اعتصاب کرده‌اند. در حال حاضر، آن‌ها در ازای ۲۴ روز کار، ‌از شش روز مرخصی برخوردار هستند.

به گفته شورای ساماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی، مطالبات دیگری هم مطرح است، از جمله این‌که «دستمزدها به موقع پرداخت شوند، دست پیمانکاران از صنعت نفت کوتاه شود، اخراج کارگران و قوانین برده‌وار مناطق آزاد اقتصادی لغو شوند».

«رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط‌زیستی و ایمنی محیط کار، بالا بردن استانداردهای بهداشتی خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی، پایان دادن به امنیتی‌سازی محیط‌های کار، به رسمیت شناخته‌شدن حق تشکل‌یابی، برگزاری تجمع و اعتراض کارگران» از دیگر مطالباتی هستند که شورای ساماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت، اعلام کرده است.

اما رئیس جمهور علت اعتصاب کارگران را تنها به «قانون بودجه امسال» مرتبط دانسته و گفته است: ما این مشکل را پیگیری خواهیم کرد و نمی‌گذاریم که از نظر حقوق و دستمزدی که دریافت کنند مشکل و محدودیت داشته باشند. این محدودیت اگر هم در گوشه‌ای از مقررات بودجه به وجود آمده این را برایشان حل و فصل خواهیم کرد.

او همچنین دستور داده است که وزارت کار موضوع خواسته‌های کارگران پیمانی و قراردادی را پیگیری کند.

کارگران پیمانکاری، پروژه‌ای و روزمزد صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در تابستان‌های پنج سال گذشته، کارزارهایی را برای بهبود شرایط صنفی خود برگزار کرده‌ بودند،‌ اما اعتصاب‌های فعلی، دومین اعتصاب گسترده آنان در کمتر از یک سال گذشته است.

اعتصاب‌ها در شرایطی ادامه یافته است که ۷۰۰ کارگر اعتصابی پالایشگاه نفت تهران سه‌شنبه هفته گذشته اخراج شدند.

این موضوع، انتقادهای زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت.

شورای سازماندهی اعتراض‌های کارگران پیمانی نفت اعلام کرده که اعتصاب کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای، «یک اعتصاب اخطاری است.»

XS
SM
MD
LG