لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۸

هشدار درباره مشکل کم آبی در تابستان؛ «۲۵۰ شهر» ایران با تنش آبی روبرو می‌شوند


آمارهای وزارت نیرو نشان می‌دهد بیشترین افت بارندگی در مناطق شرقی کشور اتفاق افتاده و میزان بارندگی به یک پنجم پارسال سقوط کرده است.
آمارهای وزارت نیرو نشان می‌دهد بیشترین افت بارندگی در مناطق شرقی کشور اتفاق افتاده و میزان بارندگی به یک پنجم پارسال سقوط کرده است.

معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور می‌گوید که ایران به‌دلیل افت بارندگی در سال جاری، تابستان ۱۴۰۰ با مشکل کم آبی روبرو خواهد شد و بر این اساس تعداد شهرهای دارای تنش آبی به ۲۲۰ تا ۲۵۰ شهر افزایش خواهد یافت.

بر اساس آخرین آمار وزارت نیرو، میزان بارندگی در کشور طی ۱۱ ماه سال جاری خورشیدی ۳۸ درصد نسبت به پارسال و ۲۹ درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش داشته است.

البته دولت با کاهش تولید برق آبی، توانسته است تا حدودی مانع از تخلیه آب سدها شود؛ موضوعی که بنابر آمارهای وزارت نیرو، باعث شده است که تولید برق آبی کشور در فاصله ماه‌های فروردین تا پایان بهمن‌ماه امسال نسبت به دور مشابه پارسال بیش از ۲۸ درصد کاهش یابد و واردات برق کشور نیز بیش از دو برابر شود.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، حمیدرضا کشفی معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور روز یکشنبه ۲۴ اسفند گفت پارسال بیش از ۲۵ درصد از آب، بدون درآمد مصرف شده است که از این میزان ۱۳ درصد هدررفت ظاهری، ۱۱ درصد هدررفت واقعی و ۱.۴ درصد مصرف مجاز بدون درآمد است.

او بخشی از علت را «فرسودگی شبکه آب» کشور عنوان کرده و گفته است در حال حاضر ۲۴ درصد طول شبکه آب کشور بالای ۲۵ سال عمر دارد که درصدی از آن فرسوده است: هر سال ۲۰ درصد طول شبکه باید بازسازی شود که این اتفاق نمی‌افتد، زیرا شرکت‌ها نمی‌توانند بهای خدمات تمام شده را از مردم بگیرند.

بر اساس آمارهای وزارت نیرو، هزینه تولید آب در ایران تقریبا دو برابر متوسط قیمت فروش آب است.

ورود شهرهای جدید به تنش آبی در حالی است که طی سال‌های گذشته بارندگی‌های سنگینی در برخی از مناطق کشور اتفاق افتاده است و بسیاری از شهرها و روستاها زیر آب رفته‌اند، اما زیرساخت‌های لازم برای مهار آب و استفاده از آن وجود ندارد.

برای نمونه در حالی که استان‌های جنوبی کشور، از جمله خوزستان که بنابر گزارش مجلس، ۸۰۰ روستای آن با تنش آبی مواجه است، طی سال‌های گذشته با مشکل سیل و آبگرفتگی مناطق مسکونی مواجه بوده است.

آذرماه امسال سیل بیش از هفت استان ایران را درگیر خود کرد و در دو استان بوشهر و هرمزگان دست‌کم هفت نفر جان خود را از دست دادند و ۱۲۰۰ خانه در خوزستان زیر آب رفت.

آمارهای وزارت نیرو نشان می‌دهد بیشترین افت بارندگی در مناطق شرقی کشور اتفاق افتاده و میزان بارندگی به یک پنجم پارسال سقوط کرده است.

آقای کشفی همچنین گفته است شیوع کرونا در کشور مصرف آب را افزایش داده است به‌طوری که در برخی مناطق تا ۴۰ درصد افزایش مصرف رخ داد.

با استفاده از گزارش‌های ایرنا، وزارت نیرو، رادیو فردا/ ف.ق/ک.ر
XS
SM
MD
LG