یک مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد در سال جاری ۷۹۰ کارگر قربانی حوادث ناشی از کار شدند.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این موضوع را در گفتوگو با خبرگزاری مهر بیان کرده است.
احمد مشیریان در عین حال افزوده که این آمار نسبت به سال گذشته٬ «کاهش» داشته است. وی آمار سال گذشته را اعلام نکرده است.
آقای مشیریان همچنین مهمترن علت بروز حادثه برای این ۷۹۰ کارگر را «بیاحتیاطی و عدم رعایت اصول ایمنی» اعلام کرده است.
این مقام وزارت کار٬ همچنین به منظور کاهش حوادث کاری و آموزش ارتقای ایمنی به کارگران، از امضای تفاهمنامهای میان مرکز تحقیقاتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفهای کشور برای آموزش کارگران و کارفرمایان خبر داده است.
وی با اشاره به حادثه معدن زمستانی یورت در استان گلستان در سال گذشته٬ گفته که پس از آن حادثه٬ «برای جلوگیری از حوادث در معادن کارگروه معدنی تشکیل و درباره مسائل ایمنی در تمام کشور تجدیدنظر شده است.»
اردیبهشتماه سال ۹۶ انفجار در معدن زغالسنگ «زمستان یورت» در آزادشهر استان گلستان، به کشته شدن ۴۳ معدنچی منجر شد و به گفته رئیس کل دادگستری این استان٬ گزارش کمیته حقیقتیاب مقصر این حادثه را کارفرما اعلام کرده است.
دیماه سال جاری نیز٬ محمد مجتهدزاده، رئیس انجمن زغالسنگ ایران، با اشاره به اینکه تجهیزات معادن زغال سنگ در کشور بسیار قدیمی است٬ گفته بود ارزیابیهای نشان میدهد نقصهایی که منجر به حادثه «زمستانیورت گلستان» شد در دیگر معادن کشور نیز موجود است.
آقای مجتهدزاده به همین علت نسبت به بروز حوادثی مشابه معدن یورت در دیگر معادن کشور هشدار داده بود.
اول بهمنماه نیز وزیر بهداشت ایران از مرگ بیش از ۲۰۰۰ تن به دلیل حوادث ناشی از کار خبر داده و گفته بود که ۴۰ درصد کارگاهها٬ فاقد «ایمنی لازم» هستند.
حسن هاشمی٬ وقوع حوادثی همچون آتشسوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو و حوادث ترافیکی در ایران را «نمادی از ناکارآمدیهایی» خواند که «طی چندین دهه انباشته شده و امروز باعث آسیب، مرگ و میر و معلولیتهای فراوانی در کشور میشود».
وی با اشاره به مصدومشدن روزانه ۹۰۰ تن و سالیانه ۳۳۳ هزار تن به دلیل این حوادث و معلولشدن تعداد زیادی از آنها٬ افزود: این در حالی است که این نوع حوادث٬ «قابل پیشبینی» هستند.
وزیر بهداشت با اشاره به مطلوب نبودن وضعیت کارگاههای ساختمانی در ایران گفت که «روزانه سه نفر در این کارگاهها به دلیل حادثه فوت و دهها نفر مصدوم میشوند».
هاشمی با بیان اینکه معادل «هشت درصد تولید ناخالص ملی» هزینه عوارض این حوادث میشود، به حوادث سوختگی در ایران نیز اشاره کرد و گفت که بیشتر آنها در «محیطهای کاری» اتفاق میافتند و سالیانه سه هزار تن بهدلیل این نوع حوادث جان میبازند.
پیش از این هم علی مظفری، مدیرکل بازرسی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفته بود که ۹۸ درصد حوادث کاری منجر به فوت قابلپیشگیری هستند.
وی افزوده بود: «کارگاههای ساختمانی جزو کارگاههای پرخطر حوادث کار در کشور هستند و ۵۰ درصد حوادث رخداده در کارگاههای ساختمانی به دلیل سقوط از ارتفاع است.»بر اساس گزارشها، سقوط از بلندی، اصابت جسم سخت، سوختگی و کمبود اکسیژن از مهمترین عوامل حوادث کاری اعلام شده که به مرگ کارگران منجر شده است.