لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۳

وکیل بهاره هدایت: او در دهمین روز اعتصاب غذا، هشت کیلو وزن کم کرده است

۱۶:۵۱ ۱۹.۶.۱۴۰۲

نشتی گاز در پارس جنوبی «یک کشته و دو مصدوم» برجای گذاشت

گزارش‌ رسانه‌های ایران حاکی است که گازگرفتگی در رآکتور پالایشگاه دوم پارس جنوبی منجر به کشته شدن «یک کارگر و مصدومیت دو تن دیگر» شده است.

ابوالحسن بی‌باک، رئیس روابط عمومی مجتمع گاز پارس جنوبی، گفته است که نشتی گاز، صبح یکشنبه حین «عملیات تعمیر» اتفاق افتاد.

بر اساس این گزارش، هر سه کارگر از کارکنان شرکت پیمانکاری «نصب و راه‌اندازی لیدوما» بودند و دو فرد مصدوم هم‌اکنون در بیمارستان تحت مداوا هستند.

این شرکت منحصراً در پروژه‌های تعمیراتی فازهای پارس جنوبی فعال است.

وب‌سایت خبری عسلویه‌آنلاین نیز کارگر جان‌باخته را فرزاد نیک‌روش، اهل شهرستان لنده در استان کهگیلویه و بویراحمد، معرفی کرده است.

۱۵:۳۲ ۱۹.۶.۱۴۰۲

کی‌یف از ساقط کردن بیش از ۲۰ پهپاد «شاهد» طی یک روز خبر داد

با گذشت ۵۶۴ روز از یورش روسیه به اوکراین، مقامات کی‌یف روز یک‌شنبه ۱۹ شهریور اعلام کردند که در بامداد این روز «بیش از ۲۰ فروند پهپاد شاهد ایرانی» را که روسیه در حملات تازه علیه پایتخت اوکراین به کار گرفته بود، سرنگون کردند.

نیروی هوایی اوکراین در بیانیه خود از پرواز ۳۳ فروند پهپاد ایرانی از مدل شاهد خبر داده و گفته است که پدافند اوکراین ۲۶ فروند را ره‌گیری و منهدم کرد.

خبرگزاری رویترز از به صدادرآمدن آژیر خطرِ نزدیک شدن پهپادها به مدت دو ساعت در آسمان پایتخت و سپس فرو ریختن آوار خبر داد.

سرهی پوپکو، رئیس اداره نظامی کی‌یف در کانال تلگرامی خود نوشت بر اثر سقوط قطعات پهپادهای ره‌گیری‌شده در نقاط مختلف کی‌یف یک تن مجروح شد و اموال عمومی مانند زیرساخت‌های تراموا و جاده‌ها و اموال شخصی مردم مانند خانه‌ها و خودروها آسیب دید.

گزارش‌ها همچنین حاکی است که در آتشباری توپخانه روسیه علیه بخش شرقی اوکراین در بامداد یک‌شنبه دو امدادگر کانادایی و اسپانیایی از یک سازمان غیردولتی در نتیجه محبوس شدن در خودروی امدادی و آتش گرفتن آن، جان خود را از دست داده و دو تبعه آلمان و سوئد به‌شدت مجروح شدند. شهروند اسپانیایی مدیر این نهاد امدادی بود که وظیفه آن تخلیه مجروحان از خط مقدم جبهه است.

۱۵:۲۷ ۱۹.۶.۱۴۰۲

۱۵:۲۵ ۱۹.۶.۱۴۰۲

درخواست دبیرکل سازمان ملل برای «اقدام عملی» ایران و دیگر کشورها در برابر طوفان‌های گرد و غبار

آنتونیو گوترش،‌ دبیرکل سازمان ملل، روز شنبه ۱۹ شهریور در پیامی ویدئویی به کنفرانس بین‌المللی مبارزه با طوفان‌های شن و گرد و غبار تهران از شرکت‌کنندگان خواست از زمانی که در اختیار دارند برای گسترش همکاری‌ها و متعهد شدن به «اقدام عملی» بهره ببرند.

او همچنین خبر داد که «بیش از ۳۳۰ میلیون نفر» در حال حاضر تحت تأثیر این طوفان‌ها قرار گرفته‌اند و گفت آسیب‌پذیرترین افراد بیشترین تاثیر را از این پدیده جوی می‌بینند.

ابراهیم رئیسی، ‌رئیس جمهور ایران، همزمان با این کنفرانس از کشورهای منطقه خواست یک «صندوق» برای پی‌گیری راه‌ حل‌های مشترک تاسیس کنند.

از سوی دیگر، رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست ایران در گفت‌وگو با خبرنگاران خارجی شرکت‌کننده در این نشست گفت که ایران از نظر «موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی» در معرض کانون‌های اصلی گرد و غبار سایر کشورها قرار گرفته است.

او همچنین خبر داد که ۲۲ استان ایران تحت تاثیر پدیده گرد و غبار قرار دارند و خواهان همکاری بیشتر با کشورهای همسایه شد.

معاون وزیر محیط زیست عراق نیز در حاشیه این نشست با اشاره به امضای دو تفاهم‌نامه میان تهران و بغداد در سال گذشته برای معضل گرد و غبار گفت که دولت این کشور پیگیر اجرای این تفاهمنامه‌ها است.

همزمان با برگزاری کنفرانس تهران، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت که ورود یک توده گرد و غبار از مناطق مرزی باعث شده کیفیت هوای چند شهر این استان در شرایط «هشدار» قرار بگیرد.

کنفرانس بین‌المللی مبارزه با طوفان‌های شن و گرد و غبار با حضور نمایندگان ۵۰ کشور و ۱۵ موسسه بین‌المللی در تهران برگزار شده است.

۱۵:۱۳ ۱۹.۶.۱۴۰۲

«دو کار واجب خروجی دانشگاه‌ها» به بیان فرمانده دانشگاه جامع امام حسین

محمدرضا حسنی آهنگر، فرمانده دانشگاه جامع امام حسین، روز شنبه گفت که از نظر او، «دو کار واجب خروجی دانشگاه‌ها و مراکز علمی» کشور یکی «شناسایی، جذب و تربیت افراد» همسو با جمهوری اسلامی و دومی «تولید فکر، دانش و فناوری‌هایی است که باید برای حل نظام مسائل انقلاب اسلامی انجام شود».

او از ترتیب دادن «الگویی» به نام «الگوی دانشگاه تراز انقلاب اسلامی» خبر داد که به گفته او، در ترتیب دادن آن ۱۵۰ نفر، اعم از مراجع تقلید و دیگران دخیل بوده‌اند، و گفت: «اگر بتوانیم استاد تراز انقلاب اسلامی داشته باشیم، دستیابی به دانشگاه تراز اسلامی خیلی آسان‌تر می‌شود.»

این فرمانده سپاه پاسداران اضافه کرد که «نیاز به یک تحول اساسی داریم و پیشران این تحول و رکن اصلی آن در دانشگاه‌ها اساتید هستند.»

۱۴:۵۸ ۱۹.۶.۱۴۰۲

همزمان با سرکوب تولید هروئین در افغانستان، تولید و قاچاق «شیشه» اوج گرفته است

بنابر گزارش سازمان ملل متحد که روز یکشنبه منتشر شده، قاچاق ماده مخدر معروف به «شیشه» (مت‌آمفتامین) در داخل و کشورهای همسایه افغانستان در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری یافته است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، توقیف «شیشه» در افغانستان و کشورهای اطراف آن در پنج سال منتهی به سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۲ برابر شد. بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲، کشورهای همسایه نیز مانند ایران و پاکستان از افزایش کشف و ضبط این موارد خبر دادند. کشورهای دورتر مانند فرانسه و استرالیا نیز گزارش داده‌اند محموله‌های مت‌آمفتامینی را که احتمالاً منشأ آن افغانستان است، کشف کرده‌اند.

افزایش تولید و قاچاق این ماده در افغانستان در شرایطی صورت می‌گیرد که طالبان از زمان به قدرت رسیدن، قاچاق هروئین را سرکوب کرده و می‌گوید که آن را «مهار کرده است.

غاده ولی، مدیر اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان ملل متحد، می‌گوید که از زمان تشدید سرکوب کشت خشخاش و قاچاق هروئین در افغانستان، قاچاق مت‌آمفتامین تشدید شده و این روند را نگران‌کننده دانسته است.

۱۴:۵۷ ۱۹.۶.۱۴۰۲

دبیر شورای انقلاب فرهنگی می‌گوید حجاب بحثی سیاسی- امنیتی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌گوید نمی‌توان حجاب را صرفاً امری فرهنگی دید بلکه باید آن را بحثی سیاسی و امنیتی دانست.

عبدالحسین خسروپناه در گفت‌وگو با روزنامه دولتی ایران، این‌گونه اظهار نظر کرده است که «دشمنان جمهوری اسلامی» با حجاب، سیاسی–امنیتی برخورد می‌کنند پس جمهوری اسلامی هم باید با افرادی که به گفته او گرفتار کم حجابی شده‌اند، مواجهه سیاسی-امنیتی داشته باشد.

به گفته دبیر شورای انقلاب فرهنگی، «الزامی کردن حجاب، مصلحت اسلام و مسلمین است و حاکم اسلامی باید آن را الزامی کند.»

این سخنان در حالی مطرح شده که پیش‌بینی می‌شود لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب، روز دوشنبه در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل ۱۰ شهریور، با صدور بیانیه‌ای، نسبت به تصویب و اجراب لایحه حجاب و عفاف ابراز نگرانی کردند و آن را آپارتاید جنسیتی خواندند.

۱۴:۲۰ ۱۹.۶.۱۴۰۲

بازداشت بیش از ۱۱۰۰ نفر در مرز مشترک با افغانستان هنگام ورود «غیرقانونی» به ایران

فرمانده مرزبانی استان سیستان و بلوچستان از بازداشت بیش از هزار و ۱۰۰ تفر که قصد ورود غیرقانونی به خاک ایران داشتند خبر داد، اما اعلام نکرد همه آنها تبعه افغانستان بودند یا نه.

خبرگزاری دولتی ایرنا به نقل از رضا شجاعی اعلام کرد که نیروهای مرزبانی این استان در «۴۸ ساعت گذشته» هزار و ۱۴۴ تن از «اتباع غیرمجاز» را شناسایی و دستگیر کردند که از مرز ایران و افغانستان قصد ورود به ایران داشتند.

او هشدار داد این اتباع اگر از «مبادی قانونی» برای ورود اقدام نکنند، پس از بازداشت و تحویل به «مراجع ذی‌صلاح»، به کشور خود بازگردانده خواهند شد.

سال گذشته مقام‌های سازمان ملل اعلام کردند حدود ۳۶۰ هزار نفر از اتباع افغانستان بعد از روی کار آمدن طالبان در این کشور از ایران اخراج شده‌اند.

خبرگزاری فرانسه هم فروردین ۱۴۰۱ اعلام کرد شمار مهاجران افغان به ایران پس از قدرت‌ گرفتن طالبان در افغانستان به پنج میلیون نفر افزایش یافته است.

۱۲:۳۸ ۱۹.۶.۱۴۰۲

نت‌بلاکس می‌گوید اتصال به اینترنت در ایران بامداد یکشنبه دچار اختلال شده بود

نت‌بلاکس، نهاد ناظر بر دسترسی به اینترنت در دنیا، بامداد یکشنبه اعلام کرد داده‌ها برای ساعاتی اختلال در اتصال به اینترنت در ایران به خصوص در استان‌های شمال غربی را نشان داد.

در گزارش نت‌بلاکس آمده است که گزارش‌های کاربران از ایران، بروز این اختلال را تأیید می‌کند.

با نزدیک شدن به سالگرد جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، فشار حکومت برای کنترل هر چه بیشتر گردش اطلاعات در ایران بیشتر شده است.

روز جمعه نیز سایت حال‌وش از اختلال شدید اینترنت در زاهدان و برخی از شهرهای سیستان و بلوچستان خبر داده بود.

۱۲:۳۳ ۱۹.۶.۱۴۰۲

پلیس ایران می‌گوید وسایل نقلیه‌ای که یک سال در توقیف بمانند دیگر متعلق به صاحبانشان نیستند

پلیس راهنمایی و رانندگی تهران اعلام کرد در صورتی که وسایل نقلیه توقیف شده، بیش از یک سال در توقیف بمانند، دیگر متعلق به صاحب خودرو نخواهند بود.

در بیانیه پلیس راهنمایی و رانندگی به دستورالعمل قوه قضائیه جمهوری اسلامی استناد شده که بر مبنای آن خودروهایی که بیش از یک سال و موتورسیکلت‌هایی که بیش از شش ماه در پارکینگ‌ها متوقف و مالک آن برای ترخیص آنها اقدام نکرده باشند، در حکم «رها شده» محسوب می‌شوند.

این دستورالعمل در حالی منتشر شده که در ماه‌های اخیر موارد گزارش شدۀ توقیف خودروها به دلیل رعایت نکردن حجاب سرنشینان به‌شدت افزایش یافته است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG