کنفدراسیون فوتبال آسیا: تیمهای ایرانی و عربستانی میزبان یکدیگر میشوند
بر اساس اعلام رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا (ایافسی) از این پس، تمامی مسابقات رفت و برگشت بین تیمهای باشگاهی ایران و عربستان سعودی در ورزشگاههای این دو کشور برگزار میشود.
این کنفدراسیون روز دوشنبه اعلام کرد که فدراسیونهای فوتبال دو کشور در یک توافق «پیشگامانه» تصمیم گرفتهاند پس از هفت سال به بازی در زمینهای بیطرف پایان دهند.
فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا ۲۷ شهریور آغاز میشود و یک روز بعد تیم النصر عربستان به همراه ستاره برزیلی خود، کریستیانو رونالدو در ورزشگاه آزادی به مصاف قهرمان ایران، پرسپولیس خواهد رفت.
در پی حملۀ حامیان افراطی جمهوری اسلامی به سفارت عربستان سعودی در ایران، بازیهای تیمهای باشگاهی این دو کشور از سال ۱۳۹۵ در زمین بیطرف برگزار میشد.
تهران و ریاض اسفندماه گذشته در پی میانجیگری پکن، توافق احیای روابط را امضا کردند که بر اساس آن دو کشور موافقت کردند ظرف دو ماه سفارتخانههای خود را بازگشایی کنند و روابط ریاض و تهران هماکنون عادی شده است. سفیر جمهوری اسلامی ایران از سهشنبه (فردا) در ریاض آغاز به کار خواهد کرد.
جان باختن دستکم ۱۶ زائر دیگر ایرانی در مراسم اربعین
هلال احمر ایران اعلام کرد با وقوع دو سانحه رانندگی مرگبار دیگر در جریان سفر زائران به عراق برای شرکت در مراسم اربعین، دستکم ۱۶ زائر ایرانی طی روز دوشنبه جان باختند.
حسین درخشان، مسئول مرکز هماهنگی عملیات اضطراری جمعیت هلال احمر ایران در کشور عراق، گفت که عصر دوشنبه ۱۳ شهریور در تصادف دو خودروی ون حامل زائران ایرانی در نزدیکی شهر بصره، دستکم «۱۰ نفر جان خود را از دست دادند» و سه نفر نیز مصدوم شدند.
همزمان وحید شعبانی، مدیرعامل هلال احمر خوزستان، نیز از جان باختن دستکم ۶ زائر در تصادف «یک دستگاه خودروی سواری و اتوبوس حامل زائران اربعین» خبر داد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت که این تصادف در کیلومتر ۲۰ محور چذابه به العماره عراق رخ داد و علاوه بر جان باختن ۶ زائر ایرانی، ۳۰ زائر دیگر نیز مصدوم شدند.
در روزهای اخیر چندین گزاش از تصادف خودروهای حامل زائران ایرانی در عراق منتشر شده که برخی از آنها به کشته شدن تعدادی از زائران منجر شده است، از جمله شامگاه شنبه ۱۱ شهریور در تصادف دو دستگاه ون در محور کاظمین به سامرا، ۱۹ نفر از جمله ۱۲ زائر ایرانی کشته شدند.
پیروزی والیبال زنان ایران برابر هنگکنگ
تیم ملی والیبال زنان ایران روز دوشنبه ۱۳ شهریور، در جریان مسابقات والیبال قهرمانی زنان آسیا مقابل هنگکنگ به میدان رفت و دومین پیروزی خود را در مرحله دوم این تورنمنت کسب کرد.
ملیپوشان ایران در این دیدار با حساب سه بر دو (۲۵ بر ۲۰، ۱۹ بر ۲۵، ۲۰ بر ۲۵، ۲۵ بر ۵ و ۱۵ بر ۱۰) به پیروزی رسیدند و باید برای کسب رتبه نهم تا دوازدهم به مصاف مغولستان بروند.
تیم ایران در مرحله اول این مسابقات مقابل ژاپن و هند شکست خورد و در اولین بازی مرحله دوم برابر فیلیپین به پیروزی رسید.
ادعای وزارت بهداشت درباره افزایش «۳۰۰ درصدی» صادرات دارو بهرغم گزارشها از کمبود دارو
در حالی که اعضای کمیسیون بهداشت مجلس ایران نسبت به پیامدهای کمبود دارو در کشور هشدار دادهاند، رئیس سازمان غذا و دارو از «افزایش ۳۰۰ درصدی صادرات دارو» نسبت به سال گذشته خبر داد.
حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، روز دوشنبه ۱۲ مهر ماه گفت: «با حذف ارز ترجیحی دارو، صادرات دارو از ایران در پنج ماهه نخست سال جاری به ۵۰ میلیون دلار رسیده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، ۳۰۰ درصد رشد داشته است.»
آقای محمدی با بیان اینکه در گذشته یکی از محدودیتها و موانع برای صادرات دارو «تخصیص ارز ترجیحی به دارو» بود، افزود: بعد از اجرای «طرح دارویار» و حذف ارز ترجیحی دارو، دیگر «برای صادرات مشکلی نداریم و محدودیت صادرات دارویی» وجود ندارد.
این اظهارات در حالی است که گزارشهای متعددی از کمبود و گرانی دارو منتشر شده است که بر اساس آنها، به ویژه بیماران خاص با مشکلات گستردهای برای تهیه دارو روبهرو شدهاند.
همچنین حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، اواسط خرداد ماه در نامهای «فوری» خطاب به وزیر بهداشت از «کمبود داروهای استراتژیک و افزایش پرداختی از جیب شهروندان» ابراز نگرانی کرده بود.
سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس نیز روز ۱۷ مرداد ماه گفت که بیتوجهی دولت به تخصیص ارز، منجر به کمبود ۲۰۰ قلم دارو در کشور شده که پیامد آن، «افزایش مرگ و میر» بیماران است.
هشدار نهضت آزادی ایران نسبت به پیامد موج اخراج اساتید
با ادامه موج اخراج استادان و افزایش برخوردهای امنیتی و قضایی با دانشجویان معترض، نهضت آزادی ایران در بیانیهای نسبت به پیامدهای «یکدستسازی حاکمیت و نقض کامل استقلال نهاد دانشگاه» هشدار داد و تاکید کرد که حاکمیت برخلاف میل خود با چنین اقداماتی، زمینه موجهای بعدی اعتراضات را فراهم میکند که «چهبسا فراگیرو بازگشتناپذیر» باشند.
در این بیانیه آمده که آنچه پس از جنبش «زن، زندگی، آزادی» در دانشگاهها مشاهده میشود، نشان دهنده «عزم حاکمیت برای نقض کامل استقلال دانشگاهها» و «نفی آزادی علم و اندیشه» برای «تحمیل یک دگرگونیِ ناسالم، مغایر با اساس جمهوریت نظام و خلاف منافع ملی» است.
نهضت آزادی در این بیانیه که دوشنبه ۱۲ شهریور ماه منتشر شد، تاکید کرد که با «حذف سازمانهای دانشجویی و اساتید و دانشجویان موثر و تضعیف دیگر نهادهای جامعه مدنی، فضای اعتراضی دانشگاهها متشنجتر و امکان بروز خشونت سازمانیافته و عبور از قانون» افزایش مییابد.
این بیانیه با اشاره به اینکه «فضای سرکوب امنیتی و نقض حقوق بشر، مهمترین عامل شکلگیری جنبشهای مقاومت مدنی گسترده است»، افزود: «حاکمیت بر خلاف میل خود، زمینه ایجاد موجهای بعدی اعتراضاتی را فراهم میآورد که چهبسا فراگیر، بازگشتناپذیر و غیرقابل مهار باشند.»
در بخشی از این بیانیه تاکید شده که «با نقض کامل استقلال دانشگاهها و نفی آزادی علم و اندیشه، دانشگاهها از حیز انتفاع فرو افتاده» و نقش خود را در توسعه کشور، بیش از پیش از دست خواهند داد و «جز پوستهای ظاهری در عرصه علم و ابزاری سیاسی در ید حکومت» نخواهند ماند.
نهضت آزادی همچنین به مقامهای جمهوری اسلامی هشدار داد که «آثار و پیامدهای چنین سیاستهایی، نه فقط امروز و فردا، بلکه دامنگیر ایرانِ فردا و نسلهای آینده کشور» خواهد شد.
تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ناشنوایان ایران به مقام سومی جهان رسید
تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ناشنوایان ایران در مسابقات قهرمانی جهان در قرقیزستان، با کسب ۳ مدال طلا و یک مدال نقره، به مقام سوم رسید.
در این دوره از رقابتها، تیمهای ترکیه و قزاقستان به مقامهای به ترتیب، اولی و دومی رسیدند.
در وزن ۵۵ کیلوگرم، مهدی بزی با شکست حریفان خود از آمریکا، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و ترکیه، مدال طلا گرفت. در وزن ۶۳ کیلوگرم نیز علی قربانی و در وزن ۸۲ کیلوگرم، حسین حسینی برنده مدال طلا شدند. در وزن ۷۷ کیلوگرم هم مهدی علیدادی در مبارزه دوم ۹ بر صفر مغلوب کشتی گیر ترک شد و به مدال نقره رسید.
مسابقات جهانی کشتی فرنگی ناشنوایان بزرگسال نیز از امروز ۱۴ شهریور آغاز خواهد شد و تیم ایران نیز یکی از شرکتکنندگان در این دور از رقابتها است.
استاد دانشگاه: اخراج اساتید، انتقام از همراهی جامعه دانشگاهی با اعتراضها است
همزمان با افزایش شمار اخراج و ممنوعیت تدریس اساتید دانشگاه غیرهمسو با حکومت در ایران، احمد بخارایی، مدیر گروه جامعهشناسی سیاسی انجمن جامعهشناسان میگوید «باقی اعضای هیئت علمی نباید نسبت به این روند سکوت کنند و آرام بنشینند و هر کدام راهی را برای تاثیرگذاری انتخاب کنند.»
او در پاسخ به پرسش خبرنگار سایت دیدهبان ایران مبنی بر اینکه «خطر مهاجرت اساتید و دانشجویان به دنبال این اخراجها چهقدر جدی است؟»، گفته: «از شما میخواهم که کلمه «مهاجرت» را استفاده نکنید و به جای آن بگویید «فرار». مقصد یک جاذبه تعریف شدهای دارد، فرض کنید که یک پزشک به دنبال ارتقای شغلی خود مهاجرت میکند ولی وضعیت یادشده فرار است و موضوع دافعه مبدأ است.»
این استاد دانشگاه، اخراج اساتید را «انتقام از همراهی جامعه دانشگاهی با اعتراضها» عنوان کرده است.
در جریان اعتراضات پس از جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، دانشگاهها یکی از کانونهای اصلی اعتراضات بود و برخوردهای امنیتی و قضایی کمسابقهای با جامعه دانشگاهی معترض صورت گرفت.
پس از برخوردها با دانشجویان،حالا حکومت به سراغ اساتید رفته و در هفتههای اخیر شمار قابلتوجهی از استادان غیرهمسو را اخراج کرده است. گزارشهایی نیز از جایگزینی هزاران عضو هئیت علمی همسو در مراکز آموزش عالی کشور منتشر شده است.
ژنرال ارتش گابن به عنوان رئیسجمهور دولت انتقالی سوگند یاد کرد
یک هفته پس از کودتای گابن، هزاران نفر از گابنیها روز دوشنبه در مراسم تحلیف رئیسجمهور جدید دوران انتقالی این کشور، ژنرال بریس اولیگوی نگوما در لیبرویل، پایتخت گابن شرکت کردند.
مراسم ادای سوگند این ژنرال ارتش گابن یک هفته پس از برکنار علی بونگو از قدرت، روز دوشنبه در مسجد حسن دوم در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری گابن برگزار شد. علی بونگو به مدت چهارده سال قدرت را در گابن در دست داشت اما خانواده او بیش از نیم قرن بر این کشور حکومت میکرد.
ژنرال تازه به قدرت رسیده در مقابل صدها مهمان از جمله وزرای برکنارشده دولت بونگو و رهبران حزب او و همچنین رهبران اپوزیسیون، از آنها خواست که در تدوین قانون اساسی جدید کشور شرکت کنند. او گفت که این قانون اساسی با «همهپرسی» تصویب خواهد شد.
این ژنرال ارتش همچنین وعده داد که تا چند روز دیگر یک دولت انتقالی متشکل از افراد «با تجربه» تشکیل شود، زندانیان سیاسی آزاد شوند، و تبعیدیان سیاسی به کشور بازگردند.
واکنشها به ادعای مقام ارشاد درباره «برگزارنشدن» کنسرت موسیقی در واتیکان
ادعای محمود سالاری، معاون هنری وزارت ارشاد، مبنی بر برگزارنشدن کنسرت در واتیکان و دفاع از ممنوعیت برگزاری کنسرت در مشهد، موجی از واکنشها را در فضای مجازی برانگیخته است.
این مقام وزارت ارشاد در پاسخ به این پرسش روزنامه فرهیختگان که «چرا در شهر مشهد کنسرت اجرا نمیشود؟»، گفته: «این را در جمع هنرمندان هم گفتهام. آیا تابهحال کسی در واتیکان کنسرت داده؟...هر کسی میخواهد به میلان، رم یا شهرهای دیگر میرود و کنسرت برگزار میکند. در واقع استدلالی وجود دارد. مشهد استثنای کشور ماست... شهر مشهد نباید از زیارتی بودن دور شود و نباید به این معنا توریستی بشود.»
احمد زیدآبادی، روزنامهنگار، در واکنش به این اظهارات، در شبکه ایکس نوشته: «آقای سالاری با اظهارنظر خود، عملاً استقلال مشهد از ایران را به رسمیت شناخته است.»
کاربران دیگری نیز ویدئوهایی از برگزاری کنسرت مقابل پاپ و در واتیکان به اشتراک گذاشته و معاون هنری وزیر ارشاد را بهدلیل بیان این اظهارات به «بیسوادی» و «بیخبری از دنیا» متهم کردهاند.
اظهارات سالاری مبنی بر شهر بودن واتیکان، در حالی که این منطقه، یک کشور است و نیز جمعیت و مساحت اندک آن در مقایسه با مشهد، از دیگر انتقادها به معاون هنری وزارت ارشاد است که از سوی کاربران شبکههای مجازی مطرح شده است.
ممنوعیت برگزاری کنسرت موسیقی در مشهد به زمان وزارت علی جنتی بر وزارت ارشاد در دوران ریاستجمهوری حسن روحانی بازمیگردد که بهدلیل مخالفتهای سرسختانه احمد علمالهدی، نماینده علی خامنهای در خراسان رضوی، با ممنوعیت مواجه شد.
او که پدر همسر ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فعلی ایران است، پیش از این گفته بود کنسرت موسیقی را «مطرببازی و ولنگاری» میداند و چون تمام شهر مشهد حرم امام هشتم شیعیان است، برگزاری کنسرت در این شهر، «مطرببازی» در حرم او است.