خروج تدریجی شرکتکنندگان جشنواره «مرد سوزان» با بهبود شرایط جادهها
برگزارکنندگان جشنواره «مرد سوزان» در آمریکا روز دوشنبه اعلام کردند که با بهبود وضعیت آبوهوا پس از بارانهای شدید، هزاران شرکتکننده در این جشنواره میتوانند به خانههای خود بازگردند.
مرد سوزان (برنینگ من) یک جشنواره سالانه با قدمت ۳۰ سال است است که به مدت یک هفته در بیابان بلک راک در ایالت نوادای آمریکا برگزار میشود.
برگزارکنندگان در حساب این جشنواره در شبکه اجتماعی ایکس نوشتند که جادهها برای خروج امن اغلب خودروها خیلی خیس و گلآلود بوده، اما در حال خشک شدن هستند.
آنان از شرکتکنندگان خواستند که حرکت خود را به روز سهشنبه موکول کنند تا از تجمع در جادهها خودداری شود.
پس از بارش شدید باران در روز جمعه و بستهشدن جادهها، نزدیک به ۷۲ هزار شرکتکننده در این برنامه، بهدلیل بارانهای شدید در این محل گیر کرده بودند.
دیدار زلنسکی با سربازان اوکراینی در خط مقدم جبهه شرق اوکراین
ویدئوهایی که روز دوشنبه در وبسایت ریاست جمهوری اوکراین منتشر شد، نشان میدهد که ولودیمیر زلنسکی با سربازان اوکراینی در جبهه شرق منطقه دونتسک، جایی که باخموت در آن قرار دارد، دیدار کرد.
بر اساس این ویدئوها زلنسکی در تعدادی از مراکز نظامی به سربازان مدال اهدا میکند و از پزشکان بیمارستانهای صحرایی در جبهه جنوبی تشکر میکند. او در یک سخنرانی که شامگاه دوشنبه در قطار ایراد کرد نیز گفت که نظرات سربازان درباره روند درگیریها بررسی خواهد شد.
هانا مالیار معاون وزیر دفاع اوکراین روز دوشنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور طی هفته گذشته، حدود سه کیلومتر مربع از اراضی اطراف شهر باخموت را از روسیه پس گرفتند. این مقام اوکراینی در تلگرام نوشت که اوکراین از زمان شروع ضدحمله خود در ابتدای تابستان، حدود ۴۷ کیلومتر مربع از خاک اطراف باخموت را پس گرفته است.
در حالی که مسکو از پیشروی اوکراین سخنی به میان نیاورده، رویترز نیز نوشته که قادر به تأیید گزارشها در این زمینه نیست.
«ترساندن نوجوان معترض با ارسال تصاویر «شکنجهاش در بازداشت
مادر امیرحسین رحیمی، نوجوان بازداشتشده در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با انتشار یک استوری در اینستاگرام، خبر داد که نیروهای عضو بسیج برای ترساندن فرزندش از حضور در اعتراضات احتمالی همزمان با سالروز جانباختن مهسا (ژینا) امینی در حبس گشت ارشاد، فیلمها و تصاویر شکنجهاش در زندان را به قصد ترساندن به او نشان دادهاند.
گزارشی از روزنامهنگاران زن ایرانی که مجبور به کنارگذاشتن کار روزنامهنگاری شدند
شبکه شرق گزارشی از نمایشگاه کسب و کار زنان روزنامهنگاری که مجبور شدهاند، کار روزنامهنگاری را کنار گذاشته و برای امرار معاش، به مشاغل دیگری روی آوردهاند، منتشر کرده است.
زنان روزنامهنگار در این نمایشگاه که «روزنامهنگاران دیروز، کارآفرینان امروز» نام دارد، به تهیه محصولات مختلف روی آورده و در این نمایشگاه، بخشی از آنها را به فروش گذاشتهاند.
روزنامهنگاران زن در این ویدئو میگویند از این وضعیت، «غمگین» هستند، اما با شرایط رسانههای مستقل در ایران و تهدیدها و بازداشتها مجبور به تغییر شغل شده و به این ترتیب، دستکم میگویند که ما «زنده هستیم».
پیشتازی فیلم «باربی» در گیشه
فروش جهانی فیلم «باربی» ساخته گرتا گرویگ به ۱.۳۶ میلیارد دلار رسید و از دیگر فیلمهای پرفروش سال پیشی گرفت. بر اساس گزارشها این فیلم سینمایی با پیشی گرفتن از فیلم «سوپر ماریو»، رسماً در جایگاه پرفروشترین فیلم سال ۲۰۲۳ قرار گرفت.
باربی فقط در تعطیلات آخر هفته، شنبه و یکشنبه گذشته، بیش از ده میلیون دلار درآمد داشت.
در مجموع، این فیلم که مارگوت رابی در آن نقش اصلی را دارد، از زمان اکران خود تاکنون ۵۹۲ میلیون دلار در بازار آمریکا و ۷۷۱ میلیون دلار در سایر نقاط جهان فروخته است.
این فروش، وضعیت این فیلم را به عنوان پرفروشترین فیلم آمریکای شمالی برای سال ۲۰۲۳ تثبیت میکند.
با آنکه از فیلم باربی به عنوان فیلمی عامهپسند یاد میشود، اما پیام فمینیستی آن را نمیشود انکار کرد. باربی فیلمِ گرتا گرویگ وقتی از آرمانشهر باربیها خارج شده و به دنیای واقعی میرود، با تبعیض جنسیتی و استفاده ابزاری از زنان روبرو میشود که با همه تصوراتش در باربیلند در تضاد است.
۱۰ ایرانی دیگر در سفر «اربعین» کشته شدند
جمعیت هلال احمر ایران از کشته شدن ۱۰ ایرانی دیگر در سفر «اربعین» بر اثر تصادف دو وَن حامل مسافران در بصره خبر داد.
حسین درخشان، یکی از مدیران هلالاحمر، با اعلام این خبر گفت این حادثه شامگاه دوشنبه رخ داده و بر اثر آن ۱۰ نفر کشته و ۳ نفر مصدوم شدهاند.
دو شب پیش از آن نیز گزارش شده بود در تصادف دو دستگاه ون حامل زائران ایرانی در محور کاظمین به سامرا ۱۹ نفر از جمله ۱۲ ایرانی کشته شدند، هرچند خبرگزاری فرانسه شمار ایرانیان کشتهشده را بهنقل از منابع عراقی خود ۱۴ نفر اعلام کرد.
روز دوشنبه ۶ شهریور نیز بر اثر واژگونی یک اتوبوس در استان واسط عراق چهار زائر زن ایرانی جان باخته و ۱۶ ایرانی دیگر نیز مجروح شده بودند.
علاوه بر تصادفات که سالانه در سفرهای «اربعین» به کشتهشدن دهها نفر منجر میشود، بهدلیل فقدان زیرساختها و کمبود وسایل نقلیه و اماکن اقامتی در نوار مرزی ایران و شهرهای عراق، هر سال هزاران مسافر نیز در مرزها سرگردان یا متوقف میشوند.
جمهوری اسلامی در سالهای اخیر با تبلیغات گسترده دربارهٔ مراسم اربعین، مردم را با مشوقهای مالی و غیرمالی به راهپیمایی یا سفر به کربلا، شهر محل دفن امام سوم شیعیان در عراق، تشویق کرده است؛ مراسمی که بهرغم وضعیت وخیم اقتصادی ایران، هر سال گزارشهای مختلفی از هزینههای زیاد دولتی و حکومتی برای برگزاری آن منتشر میشود.
محسن برهانی: استفاده از کلمهٔ ملعون برای معترض جانباخته مجازات دارد
محسن برهانی، حقوقدان و استاد دانشگاه، در واکنش به حمید رسایی که از کلمهٔ «ملعون» دربارهٔ جواد روحی استفاده کرده بود، نوشت «از نظر بسیاری از حقوقدانان، وی مرتکب جرم توهین شده است و اگر بازماندگان شکایت کنند، مجازات خواهد شد».
جواد روحی از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بود که حکم سه بار اعدام او چندی پیش در دیوان عالی کشور نقض شده بود، اما نهم شهریور در حالی که همچنان زندانی بود، جان باخت.
حمید رسایی، نماینده سابق مجلس و فعال رسانهای نزدیک به حکومت، پس از جان باختن جواد روحی با انتقاد از کسانی که او را «مرحوم» خوانده بودند، نوشته بود «ملعون» واژهای است که «در عرف مردم» بهجای «مرحوم» استفاده میشود. آقای رسایی همچنین ادعا کرده بود جواد روحی «سابقه آتش زدن قرآن و محاربه داشته است».
این در حالی است که صالح نیکبخت، وکیل و حقوقدان، گفته بود «براساس قوانین با توجه به اینکه حکم اولیه جواد روحی مبنی بر سه بار اعدام در دیوان عالی کشور نقض شده بود، باید بازداشت موقت او به قرار خفیفتری تبدیل میشد.»
علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، نیز نوشته بود: «بهتر است به جای ذکر اتهامات که قطعاً همه از آن مطلعاند، آقایان پاسخگوی ابهامات» در مورد جان باختن «جواد روحی در زندان نوشهر» باشند.
درخواست یک میلیارد دلار کمک برای ۱.۸ میلیون فراری از سودان
سازمان ملل متحد اعلام کرد برای کمک به ۱.۸ میلیون نفری که انتظار میرود امسال از سودان فرار کنند، به یک میلیارد دلار کمک نیاز دارد.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد که مقر آن در ژنو است، روز دوشنبه اعلام کرد که این رقم «دو برابر» رقم درخواست شده در ماه مه است.
این در حالی که سازمان ملل برای جمعآوری منابع مالی که چند ماه پیش از جامعه بینالمللی برای کمک به سودان وعده داده شده بود، با مشکل مواجه است.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، تاکنون بیش از یک میلیون نفر از جمله پناهجویان از سودان به کشورهای همسایه گریختهاند.
جنگی که در پانزدهم آوریل بین ارتش سودان به رهبری ژنرال عبد الفتاح البرهان و شبه نظامیان این کشور به رهبری ژنرال محمد حمدان دقلوآغاز شد، پنج هزار کشته بر جای گذاشت.
اواخر خرداد، سازمان ملل متحد اعلام کرد طی سالی که گذشت ۱۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به اجبار از خانههای خود آواره شدهاند و باید بابت این وضعیت «علیه کشورهای جهان اعلام جرم کرد».
ابلاغ رسمی قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل را که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده بود، برای اجرا بهطور رسمی ابلاغ کرد.
سازمان پدافند غیرعامل در واقع یک «قرارگاه زیر نظر وزارت دفاع بود که از جمله مأموریتهای آن «شناسایی و رصد تهدیدات، فراهمآوری و هماهنگی زیرساختهای سختافزاری و پشتیبانی شبانهروزی نرمافزاری متناسب با نوع تهدیدات و بروز مخاطرات» اعلام شده بود، ولی طی سالهای اخیر تمرکز خود را بیشتر بر حملات سایبری، جلوگیری از گردش آزاد اطلاعات و کنترل شبکههای اجتماعی گذاشته است.
براساس قانون جدید، این قرارگاه بهطور رسمی به شکل سازمانی با ساختار و تشکیلات فراگیر درمیآید و «با شخصیت حقوقی مستقل در تابعیت ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل میشود».
بر اساس این قانون، تصمیمات کارگروه (کمیته) دائمی پدافند غیرعامل به ریاست رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان بالاترین مرجع تصمیمگیری در حوزه پدافند غیرعامل، برای همه دستگاههای لشکری، کشوری، بخش دولتی و عمومی غیردولتی لازم الاجراست.
هشدار اتحادیه اروپا نسبت به «خطر واقعی» افزایش تعداد گرگ در اروپا
رئیس کمیسیون اروپا با هشدار درباره آنچه «خطر واقعی» گلههای گرگ در کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواند، از بررسی احتمالی وضعیت حفاظت از این حیوانات خبر داد.
اورسولا فون در لاین روز دوشنبه گفت: «تمرکز گلههای گرگ در برخی مناطق اروپایی به یک خطر واقعی برای دامها و به طور بالقوه برای انسان تبدیل شده است.»
او افزود که از نظر این کمیسیون، «بازگشت گرگها به مناطقی از اتحادیه اروپا که برای مدت طولانی در آنها غایب بودهاند، منجر به افزایش درگیریها با کشاورزان و شکارچیان میشود، بهویژه زمانی که اقدامات برای جلوگیری از حملات به دامها به طور کامل اجرا نمیشوند.»
رئیس کمیسیون اروپا «از جوامع محلی، دانشمندان و همه طرفهای ذینفع» خواست تا روز ۲۲ سپتامبر، دادههای بهروز شده در مورد جمعیت گرگها و تأثیرات آنها را ارائه کنند.
مسئله افزایش تعداد گرگهای حاضر در کشورهای مختلف اروپایی در مرکز بحثها بین پرورشدهندگان حیوانات و انجمنهای حفاظت از محیط زیست قرار گرفته است.
فون در لاین گفت: «بر اساس دادههای جمعآوریشده، کمیسیون اروپا درباره پیشنهاد اصلاح، در صورت لزوم، وضعیت حفاظت از گرگ در اتحادیه اروپا و بهروزرسانی چارچوب قانونی آن تصمیم میگیرد تا انعطافپذیری بیشتری را در این زمینه با توجه به تحولات این گونه ارائه کند.»
بر اساس قوانینی که در سال ۱۹۹۲ به تصویب رسید، اکثریت جمعیت گرگها در اروپا از حفاظت شدید برخودارند.
خود خانم فون در لاین تجربه بدی از حضور گرگها دارد. در سپتامبر گذشته، یک گرگ به محوطهای در املاک خانوادگیاش در شمال آلمان وارد شد و یک قاطر پیر را کشت.