حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور ایران، خبر داد که هفت نفر از تماشاگران بازی تیمهای استقلال و تراکتورسازی به دلیل انجام «حرکت خارج از عرف فوتبال» بازداشت شدهاند.
او روز یکشنبه ۱۲ آبان همچنین گفت که ۳ تا ۴ نفر دیگر که در ورزشگاه «مطلبی نوشته بودند» تحت تعقیب هستند.
تعدادی از هواداران تیم تراکتورسازی در بازی این تیم با استقلال در روز ۱۰ آبان، شعارهایی در حمایت از ترکیه سر دادند.
چند نفر از تماشاگران هم پلاکاردی را به ورزشگاه آورده بودند که روی آن نوشته بود: «یا چکسلواکی یا یوگسلاوی». این شعار به تجزیه بدون خشونت کشور چکسلواکی به دو کشور چک و اسلواکی و همچنین به جنگهای داخلی خونین یوگسلاوی که منجر به تجزیه آن به چند کشور شد، اشاره داشت.
پس از بازتاب گسترده حاشیههای این دیدار، وزیر ورزش و جوانان ایران روز شنبه اعلام کرد که پس از رخ دادن «برخی حواشی در بازیهای اخیر لیگ برتر» دستور داده که «کارگروه صیانت از ارزشهای اخلاقی و فرهنگی» تشکیل شود.
این کارگروه با حضور نمایندگان وزارت اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صداوسیما، فدراسیون فوتبال، کمیسیون فرهنگی مجلس، نیروی انتظامی، معاونت فرهنگی سپاه و نمایندگان باشگاههای ورزشی تشکیل خواهد شد.
در جلسه روز یکشنبه مجلس نیز نادر قاضی پور، نماینده ارومیه در مجلس، از هواداران تیم تراکتورسازی تبریز خواست که «به هیچ وجه به قومیتها، فارسها، کردها و گیلکها توهین نکنند».
در همین حال محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، اتفاقات رخ داده در ورزشگاه تبریز را «مشکوک» خواند.
وی تاکید کرد که «گرایش به یک کشور خارجی و شعارهایی در حمایت از عملکرد کشوری در ورزشگاه از مسائل غیرقابل قبول است».
آقای صادقی در عین حال گفت که «این گونه مسائل با برخوردهای سلبی قابل حل نیست و ابتدا باید اقناعسازی و فرهنگسازی انجام شود».
وی تاکید کرد که «نهادهای محلی، مردمی و حتی خود تیم این مسائل را به صورت درونزا حل کنند».
آقای صادقی همچنین گفت که هدف برخی از مطرح کنندگان این شعارها اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی است که نمایندگان مجلس آن را پیگیری میکنند.
وی نگفته که چگونه از شعارهای هواداران تیم تراکتورسازی به این نتیجه رسیده است که آنها خواهان اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی هستند.
«آموزش زبان مادری» بر مبنای اصل ۱۵ قانون اساسی در ایران اجرا نشده است.