لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۰۵

نامه اعتراضی هنگامه شهیدی به رئیس قوه قضائیه: بدون مدرک، شش ماه زندانی بودم


هنگامه شهیدی به مدت شش ماه در بازداشت موقت نگه داشته شده بود
هنگامه شهیدی به مدت شش ماه در بازداشت موقت نگه داشته شده بود

هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال سیاسی، در دومين نامه خود پس از آزادی به رئیس قوه قضائیه، به «شش ماه بازداشت در زندان انفرادی بدون سند و مدرك و همچنین تهديدهای اخير حفاظت قوه قضائيه» اعتراض کرد. وی این امر را ناشی از «كينه توزی شخصی دادستان» دانسته است.

خانم شهیدی با انتشار این نامه در اینستاگرام خود خطاب به آیت الله صادق لاریجانی با اشاره به بازداشتش در ۱۹ اسفند سال گذشته افزود: «دستگاه امنيتی كشور به عنوان ضابط قضايی با نظر مستقيم دادستان تهران (عباس جعفری دولت آبادی)، مرا به اتهام واهی و كذب ارتباط با كانال خبری "آمد نيوز"، بدون هيچ گونه سند و مدرك رسمی و حقوقی متهم و اقدام به يك ماه بازداشت موقت در انفرادی بند ٢٠٩ (در زندان اوین) كرد».

بر اساس این نامه، هنگامه شهیدی سپس به بند ٢٤١ حفاظت قوه قضائيه منتقل شد که «فلسفه وجودی آن، فقط مختص قضات و كارمندان متخلف دستگاه قضايی است و نه متهمان سياسی و امنيتی».

این روزنامه نگار و فعال سیاسی همچنین اشاره کرد که حفاظت اطلاعات قوه قضائیه به مدت پنج ماه ديگر زندان انفرادی او تمديد كرد و هر بار كه به این موضوع که بدون داشتن حق وكيل انجام شده بود،‌ اعتراض کرد، بازجويان بند ٢٤١ گفتند که «قرار بازداشت موقت شما در اين شش ماه، ماهانه به دستور و تاكيد شخص آيت الله آملی لاريجانی تمديد می‌شود و شخص ايشان پشت پرونده شما هستند».

هنگامه شهیدی اضافه کرد که به‌خاطر انتشار نامه اول پس از آزادی به رئیس قوه قضائیه، «دو ماه قبل در كمال تعجب مورد تهديد پرسنل و بازجوی حفاظت قوه قضائيه» قرار گرفت.

وی در نامه خود به سخنان رئیس قوه قضائیه استناد کرد که روز پنجم بهمن،‌ در جلسه مسئولان قضايی گفته بود: «در زمینه قرار بازداشت موقت نیز باید نظارت کاملی صورت گیرد تا صدور قرار بازداشت موقت به حداقل برسد و در مواردی که واقعا می‌توان از این قرار استفاده نکرد، به هیچ عنوان صادر نشود».

به گزارش وب‌سایت قوه قضائیه، آیت الله صادق لاریجانی همچنین گفته بود: «نباید به گونه‌ای باشد که به عنوان مثال قرار وثیقه در زمانی صادر شود که امکان تودیع آن وجود نداشته باشد و متهم به ناچار روانه زندان شود».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، بازداشت‌ موقت در اصطلاح حقوق کیفری، به معنای زندانی کردن متهم در جریان تحقیقات مقدماتی است که گاهی تا پایان رسیدگی ماهوی و صدور حکم و شروع به اجرای آن ادامه می‌یابد.

هنگامه شهیدی در نامه خود این پرسش‌ها را مطرح کرد که «آيا واقعا تمديد قرار بازداشت موقت به صورت انفرادی ماهانه، به مدت شش ماه، آن هم برای يك ظن و ادعای دروغ، امری صحيح بود و آيا صدور تامين قرار وثيقه ٢٠٠ ميليون تومانی برای يك زن بی‌گناه، مظلوم و بی‌دفاع از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه جای تاسف و تاثر ندارد؟»

وی با اعلام اینکه «مبنای برخی رفتارها در قوه قضائيه، مشكلات شخصی با افراد» است از رئیس این قوه خواستار استيفای حقوق از دست رفته مادی و معنوی خود به خاطر شش ماه زندان انفرادی كه بدون سند و مدرك متقن و حقوقی و تنها به دليل كينه توزی دادستان تهران»‌ بوده است شد.

این روزنامه نگار و فعال سیاسی روز هفتم شهریور از زندان اوین آزاد شد.

در تصویری که از خانم شهیدی پس از آزادی از زندان در صفحه اینستاگرامش منتشر شد، او بسیار تکیده به نظر می‌رسید.

در این پست نوشته شده بود که خانم شهیدی «پس از شش ماه بازداشت موقت در انفرادی و ١٥ روز اعتصاب غذا (هشت روز اعتصاب خشك و هفت روز اعتصاب تر) آزاد شد».

پیشتر گزارش شده بود که اعتصاب غذای خانم شهیدی در اعتراض به «بلاتکلیفی و نیز عدم مسئولیت‌پذیری مسئولان قضایی» صورت گرفته است. ‌

هنگامه شهیدی٬ عضو حزب اعتماد ملی، مشاور مهدی کروبی در امور زنان در انتخابات سال ۸۸ و روزنامه‌نگار، در مدت شش ماهی که در بازداشت موقت و سلول انفرادی بود،‌ با مشکلات ناشی از بیماری قلبی و ناراحتی کلیه مواجه بود و خانواده‌اش نیز نسبت به وضعیت او به شدت ابراز نگرانی کرده بودند.

خانم شهیدی در حالی از زندان آزاد شده که پس از انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اعتصاب غذای چند زندانی سیاسی در دو زندان اوین و رجایی‌شهر، دادستان تهران اعلام کرده بود که قوه قضائیه در برابر اعتصاب غذای زندانیان «تسلیم» نخواهند شد و «این اقدامات، اموری شکست‌خورده است».

عباس جعفری دولت‌آبادی روز اول شهریور گفته بود: «دستگاه قضایی تسلیم این موارد نمی‌شود. مجازات زندانیان باید به طور کامل اجرا شود و قرار نیست ما تحت تاثیر برخی اقدامات زندانیان از جمله اعتصاب غذا قرار گیریم».

وی پس از آزادی هنگامه شهیدی گفت: «وی اعتصاب غذا ننموده، بلکه پس از انجام تحقیقات مقدماتی و با صدور قرار قبولی وثیقه آزاد شده است».

صفحه اینستاگرام هنگامه شهیدی،‌ وب‌سایت قوه قضائیه و خبرگزاری ایسنا/ب.ک
XS
SM
MD
LG