خبرگزاری مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که از روز شنبه ۱۳ مرداد، صادرات برق از ایران به مناطق شیعهنشین پاکستان از سر گرفته شده است.
به گزارش خانه ملت، از سرگیری صادرات برق ایران به پاکستان در پی مذاکرات حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با رضا اردکانیان، وزیر نیرو، انجام شده است.
دلیل درخواست رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس برای از سرگیری صادرات برق به پاکستان، «ادامه روابط دوستانه با همسایه شرقی» بوده است.
بر اساس این گزارش، حشمتالله فلاحتپیشه از وزیر نیرو درخواست کرد تا با توجه به «کاهش مصرف برق و عبور از پیک آن در داخل کشور»، صادرات برق ایران به پاکستان از سر گرفته شود.
این در شرایطی است که گزارش رسانهها در ایران حاکی از ادامه برنامه قطعی برق در برخی از شهرهای ایران است.
پیش از این، با افزایش مصرف برق، ناتوانی سیستم برق رسانی در پاسخگویی به مصرف کنندگان و همچنین به دلیل بدهیهای پاکستان به ایران، جمهوری اسلامی ایران، صادرات برق به آن کشور را قطع کرده بود.
به نوشته وبسایت باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مقامهای پاکستانی، ایران به طور معمول ۱۰۰ مگاوات برق به آن کشور صادر میکند و به همین دلیل، توقف صادرات برق این کشور مناطق جنوب غربی پاکستان را تحت تاثیر قرار داده بود.
پیشتر به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، وزیر نیرو روز پنجشنبه ۱۱ مرداد، گفته بود: «مردم در تابستان امسال به خوبی در مصرف برق صرفهجویی کرده و از سوی دیگر با خنک شدن هوا، خاموشیهای برق نیز رو به اتمام است».
رضا اردکانیان اشاره کرد که میزان برق مصرف شده، ۵۷ هزار مگاوات است و از مردم در مناطق گرمسیر خواست دمای وسایل سرمایشی خود را ۲۵ درجه سانتیگراد قرار دهند که با انجام این کار، نقاط دیگر کشور مشکل خاموشی نخواهد داشت.
پیش از آن به نوشته پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، اوج مصرف برق در روز چهارشنبه دهم مرداد، ۵۵ هزار و ۶۴۳ مگاوات بود.
این وضعیت منجر به آن شد که مردم در برخی از شهرها قطعی برق چند ساعتهای را تجربه کنند. از جمله به گزارش ایرنا، قطع برق در برخی نقاط اهواز در روز ۱۲ مرداد، مردم این مناطق را در گرمای ۴۸ درجه سانتیگراد «کلافه» کرد.
در سالیان اخیر، ایران با مشکل تولید برق مواجه شده است. در این ارتباط، آرش نجفی، رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی، به وبسایت باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «۵۰ درصد نیروگاههای تولید برق کشور فرسوده و با مشکل کاهش راندمان مواجه شدهاند».
همچنین گزارش وزارت نیرو در مورد آمار تولید برق تا ۱۵ تیر، حاکی است که ظرفیت جدید نصب شده نیروگاهی طی سال جاری تنها ۲۵۰ مگاوات بودهاست.
این در شرایطی است که برای کل سال ۹۷، برنامهریزی شده بود که تولید برق ۳۸۵۵ مگاوات افزایش یابد.
ایران برای جلوگیری از قطعی برق و جوابگو بودن به رشد مصرف، باید هر سال دستکم پنج درصد، یعنی حدود چهار هزار مگاوات به تولید برق خود اضافه کند. سال گذشته نیز رشد تولید برق ایران تنها ۲٫۸ درصد بود.