قرارداد همکاری مشترک در زمینه تولید خودروهای جدید در ایران با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان شرکت خودروسازی رنو، روز دوشنبه ۱۶ مرداد، در وزارت صنعت، معدن و تجارت امضا شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، منصور معظمی، رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی ایران (ایدرو)، گفت که میزان سرمایهگذاری در فاز اول، ۶۶۰ میلیون یورو و در قالب تولید ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو خواهد بود.
به نوشته ایسنا، سهم شرکت رنو از این قرارداد ۶۰ درصد، و سهم طرفهای ایرانی ۴۰ درصد خواهد بود. به عبارت دیگر، سهم مشارکت سازمان گسترش و نوسازی ایران ۲۰ درصد و سهم مشارکت شرکت «پرتو نگین ناصح» نیز ۲۰ درصد است.
در این ارتباط، به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، منصور معظمی گفت که مشارکت ایران «با گذشت یک سال و نیم به ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت».
رئیس سازمان گسترش و نوسازی ایران به روزنامه دنیای اقتصاد گفته بود مشکل در طولانی شدن عقد این قرارداد به خاطر این بود که مدیران رنو معتقد بودند به خاطر سرمایهگذاری مستقیم در ایران نباید مجبور باشند با شرکتهای خودروسازی ایرانی کار کنند.
بر اساس گزارشها، خط تولید مشترک رنو قرار است در شهر ساوه باشد.
پیشتر خبرگزاری فرانسه و خبرگزاریهای ایران گزارش کرده بودند که با امضای قرارداد جدید گروه خودروسازی رنو و ایران، میزان سرمایهگذاری و تولید این شرکت در ایران افزایش خواهد یافت.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع نزدیک به وزارت صنعت ایران نوشته بود که با امضای این قرارداد، شرکت رنو با همکاری ایران سالانه بیش از ۱۵۰ هزار دستگاه خودروی دیگر تولید خواهد کرد.
خبرگزاری تسنیم نیز به نقل از محسن صالحینیا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، نوشته بود: «جزئیات این قرارداد را وزارت صنعت نمیتواند اعلام کند اما سازمان گسترش بخشهایی از آن را میتواند در اختیار خبرنگاران قرار دهد. اما باید گفت قراردادهای خودرویی کاملاً محرمانه است».
تسنیم افزود: با توجه به سهم ۶۰ درصدی رنو در این قرارداد، این شرکت «مرکز تولید، فروش و خدمات پس از فروش محصولات خود را به طور مستقل از ایرانخودرو و سایپا در ایران ایجاد خواهد کرد».
خبرگزاری فرانسه اشاره کرد که رنو برخلاف رقیب اصلیاش پژو- سیتروئن، هیچگاه در سالهای تحریم، ایران را ترک نکرد و در حال حاضر تولید این شرکت در ایران چیزی در حدود ۲۰۰ هزار خودرو در سال است.
شرکت پژو- سیتروئن که در زمان تحریمها ایران را ترک کرده بود در حال احیای سریع بازار خود در ایران است. بازار ایران یکی از مؤلفههای عمده رشد این شرکت در سال گذشته بود.
پژو- سیروتن در سال ۲۰۱۶ میلادی، قراردادی ۴۰۰ میلیون دلاری با ایرانخودرو و سایپا برای تولید ۲۰۰ هزار پژو و ۲۰۰ هزار سیتروئن امضا کرد.
برآورد میشود تا سال ۲۰۲۰ میلادی، ایران سالانه دو میلیون دستگاه خودرو تولید کند. ایران در سال گذشته میلادی یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو تولید کرده بود.
در این میان، تنها شرکت های خودروسازی فرانسه نیستند که خواستار حضور در بازار ایران هستند. شرکت نفتی توتال فرانسه هم ماه گذشته قراردادی به ارزش یک میلیارد دلار با ایران امضا کرد.