لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۵۵

تجمع کارگران چند کارخانه در نقاط مختلف ایران


جمعی از کارگران پروژه رامپکو در پتروشیمی بوعلی سینا در ماهشهر روز دوشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق خود تجمع کردند.
جمعی از کارگران پروژه رامپکو در پتروشیمی بوعلی سینا در ماهشهر روز دوشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق خود تجمع کردند.

گزارش رسانه ها در ایران حاکی از چند تجمع کارگری در برخی از مناطق ایران در دو روز اخیر است. این تجمع ها در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای معوقه و خصوصی سازی این واحدها برگزار شدند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس روز دوشنبه اول آبان، در اعتراض به خصوصی‌سازی وپرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تهران تجمع کردند.

این کارگران به ایلنا گفتند: «از اردیبهشت سال ۹۵ که مدیریت شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شد، پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای آنها برهم خورده است. به عنوان مثال پرداخت مزایایی همچون حق اضافه کاری، کارانه، بهره‌وری و بیمه تکمیلی حدود ۱۲۰۰ کارگر شاغل در این شرکت با تاخیرهایی همراه بوده است».

پیش از این نیز کارگران برخی از واحدهای صنعتی در ایران، ‌مانند هپکو،‌ پلی اکریل، بلبرینگ سازی، نیشکر هفت تپه و آذرآب با اشاره به وضعیت وخیم اقتصادی ناشی از واگذاری این کارخانه ها به بخش خصوصی،‌ خواستار بازگرداندن مالکیت آنها به دولت شده اند.

این درخواست تاکنون تحقق نیافته است و مقام های دولت حسن روحانی همچنان بر لزوم کوچک شدن بدنه دولت و واگذاری کارخانه ها و شرکت ها به بخش خصوصی تاکید می کنند.

به نوشته ایلنا،‌ در پرداخت حق بیمه کارگران این شرکت حمل ونقل نیز مشکلاتی به وجود آمده و حجم مطالبات بیمه‌ای باعث شده‌است تا سازمان تامین اجتماعی از تمدید اعتبار دفترچه ای درمانی کارگران خوداری کند.

پیش از این نیز گزارش برخی رسانه ها حاکی از این است که کارفرمایان همزمان با پرداخت نکردن دستمزد و مزایای کارگران از پرداخت حق بیمه آنان خودداری کرده اند.

در همین حال، ‌به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، جمعی از کارگران پروژه رامپکو در پتروشیمی بوعلی سینا در ماهشهر در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق خود تجمع کردند.

ابراهیم غلامشاهی، رئیس روابط عمومی پتروشیمی بوعلی سینا گفت: این نیروهای پیمانکاری ارتباط مستقیمی با شرکت ندارند اما مسئولان امور مالی شرکت پس از اطلاع از موضوع برای رفع مشکل در حال پیگیری هستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران نیز از اعتصاب ۱۷۰ کارگر شرکت شاخص؛ پیمانکار تعمیرو نگهداری شرکت فرآورش پتروشیمی بندرامام در روزهای شنبه و یکشنبه خبر داد.

به نوشته سایت اتحاد،‌ این اعتصاب در اعتراض به پرداخت نشدن سختی کار و حق بدی آب و هوا از سوی شرکت پیمانکاری صورت گرفت.

در همین حال، ایرنا در گزارش دیگری خبر داد که تجمع صنفی ۴۰۰ تن از کارگران فازهای ۱۵ و ۱۶ شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود که صبح روز یکشنبه۳۰ مهر برپا شده بود با قول مساعد مسئولان شرکت پیمانکاری پایان یافت.

در این ارتباط، عبدالله نادی، فرماندار عسلویه، به ایرنا گفت: شرکت های پیمانکاری مدعی هستند در صورت وضعیت هزینه کردها با شرکت مجری دچار اختلاف هستند و این امر باعث می شود تا نتوانند به موقع حقوق کارگران را پرداخت کنند و این درحالیست که شرکت مجری نیز معتقد به پرداخت مطالبات شرکت های پیمانکاری است .
پیش از این نیز به گزارش خبرگزاری ایلنا، حدود یک هزار تن از کارگران صنعتی، نگهبانان جنگل و جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه چوب و کاغذ مازندران روز یکشنبه در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه دستمزد در محوطه این کارخانه تجمع کردند.

این کارگران با اشاره به اینکه کارخانه چوب و کاغذ مازندران همراه با نگهبانان جنگل، در مجموع نزدیک به دو هزار کارگر دارد، افزودند: کارخانه چوب و کاغذ مازندران ۱۶۰۰ کارگر و ۳۰۰ نگهبان جنگل دارد که همگی آنها البته از بابت پرداخت نشدن دستمزد خود نگران هستند.

بر اساس این گزارش، نگهبانان جنگل می گویند: مدیریت کارخانه چوب و کاغذ مازندران به آنها اعلام کرده است باید دستمزدهای خود را از سازمان محیط زیست و جنگلبانی مطالبه کنند. اما نگهبانان خود را با کارفرمای کارخانه طرف قرارداد می‌دانند.

همچنین به گزارش کانال تلگرامی اتحادیه آزاد کارگران ایران، صدها تن از کارگران کارخانه هپکو در اراک در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و معوقات‌شان و آنچه بلاتکلیفی وضعیت این واحد نامیدند،‌ در مقابل استانداری مرکزی تجمع کردند.
این شرکت از سال ۸۶ تاکنون و پس از واگذاری به بخش خصوصی، با مشکلات فراوانی روبرو بوده است.

بر اساس این گزارش، کارگران هپکو بنری در دست داشتند که بر روی آن نوشته بود: «نه سازش نه تسلیم - نبرد تا پیروزی».

اعتراض کارگران کارخانه هپکو در شرایطی انجام شد که در یک سال گذشته بارها برای حل مشکلات خود اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کرده اند.

در آخرین دور از این اعتراض ها که همزمان با اعتراض های کارگران کارخانه آذراب اراک بود، علی ربیعی، وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی، در سفر به اراک وعده داد که مشکلات کارگران حل می شود و حقوق آنان تا پایان مهر ماه پرداخت خواهد شد.

XS
SM
MD
LG