لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۲۳

دو مقام‌ اتمی و قضایی ایران گروسی را به «سیاسی‌کاری» متهم کردند


مقام‌های ارشد هسته‌ای و حقوق بشر جمهوری اسلامی رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، را به «سیاسی‌کاری» متهم کردند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید جمهوری اسلامی به سؤالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی «پاسخ‌های دقیق» داده، اما گزارش‌های این نهاد بر اساس اطلاعاتی است که «دشمنان» تهران در اختیارش قرار داده‌اند.

محمد اسلامی روز دوشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری الجزیره، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، را متهم کرد که «اراده جدی برای قانع‌کننده توصیف کردن پاسخ‌های» ایران را ندارد.

آقای اسلامی گفت: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به گزارش‌های اطلاعاتی دشمنان ما و در راس آن‌ها اسرائیل استناد می‌کند.»

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز ۱۶ خرداد گفته بود نفتالی بنت، نخست‌ وزیر این کشور، «کار خوبی کرد» که در دیدار با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «اطلاعاتی را که اسرائیل در مورد ایران دارد به او داد».

رافائل گروسی در آستانه نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که ایران به‌طور مداوم به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد و دستیابی‌اش به منابع قابل توجهی که از خط قرمز عبور کند «بسیار نزدیک است و چند هفته بیشتر نیست».

به گفته وی، «ایران توضیحاتی ارائه نکرده است که از نظر فنی در رابطه با یافته‌های آژانس در سه مکان اعلام‌نشده باورپذیر باشد. همچنین ایران مکان یا مکان‌های فعلی مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده به مواد هسته‌ای را که در سال ۲۰۱۸ از تورقوزآباد منتقل شده، به اطلاع آژانس نرسانده است».

آقای اسلامی در بخشی دیگر از مصاحبه خود به احتمال پذیرش قطعنامه علیه ایران در نشست جاری شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: «حتی در صورت تصویب این قطعنامه‌ وضعیت جدیدی ایجاد نمی‌شود.»

فرانسه، بریتانیا، آلمان و ایالات متحده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را آماده کرده‌اند تا از شورای حکام آژانس بخواهند جمهوری اسلامی به دلیل پاسخ ندادن به پرسش‌هایی درباره آثار اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای اعلام‌نشده مورد مؤاخذه قرار گیرد.

در مقابل جمهوری اسلامی هشدار داده است که هرگونه اقدام سیاسی علیه برنامه‌ هسته‌ای ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با «واکنش فوری جمهوری اسلامی» روبه‌رو خواهد شد.

آقای اسلامی از آژانس خواست «نفوذ سیاسی در داخل خود را متوقف کند و به قوانین پایبند باشد.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران «انتقاد» نکردن آژانس از حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران را نیز «پرسشی بزرگ» نامید و هشدار داد: «دستیابی آژانس به فیلم‌ها و ضبط ویدئویی منوط به سرنوشت توافق [برجام] است.»

در سال‌های اخیر در چندین مورد به اماکن هسته‌ای جمهوری اسلامی حملاتی صورت گرفته یا افرادی که از آنها به عنوان دانشمندان هسته‌ای نام برده شده، ترور شده‌اند.

کاظم غریب‌آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر ایران، نیز روز دوشنبه، ۱۶ خرداد، مدعی شد که رویکرد رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «سیاسی» است.

وی اضافه کرد: «آقای گروسی تمایلات شدید سیاسی دارد و نمی‌توان آن را نفی کرد. گزارشات تمامی مدیران کل آژانس تحت تاثیر فشارهای سیاسی بوده، ولی بخشی از مواضع آژانس به خاطر رویکردهای سیاسی مدیران کل آژانس نیز است.»

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه با بیان این که «غربی‌ها تصمیم خودشان را درخصوص این اقدام سیاسی [صدور قطعنامه] گرفته‌اند و آمریکا هم حمایت کرده»، هشدار داد که این اقدام «لطمات جدی به ابتکارات روی میز وارد خواهد کرد.»

وی بدون ارائه جزئیات اضافه کرد: «اگر نمی‌توان جلوی صدور چنین قطعنامه‌ای را گرفت، باید هزینه صدور آن را برای بانیانش سنگین کرد.»

با استفاده از گزارش‌های ایرنا، ایسنا و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG