لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۱

بیانیه جدید اسرائیل: با هرگونه بازگشت به برجام شدیداً مخالفیم


بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل روز یکشنبه ۷ دی با انتشار بیانیه‌ای هشدار داد که این کشور با هرگونه بازگشت به توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین قدرت‌های جهانی و ایران شدیداً مخالفت می‌کند.

در متن این بیانیه آمده است که توافق هسته‌ای با ایران «از بیخ و بن غلط است» و این‌که بر اساس برجام «به ایران بزرگراهی سنگفرش‌شده با طلا برای رسیدن به زیرساخت‌های لازم برای یک زرادخانه کامل بمب‌های هسته‌ای داده شده است».

در بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو اضافه شده که برجام همچنین منابع لازم برای «تشدید قابل توجه» «تجاوزگری» جمهوری اسلامی در سرتاسر خاورمیانه را برای این رژیم فراهم کرده است.

این بیانیه تأکید کرده است که اسرائیل «صریحاً و قاطعانه» معتقد است که «تحت هیچ شرایطی نباید به آن توافق بد بازگشت.»

این هشدار کمتر از یک ماه قبل از آغاز به‌کار دولت جدید جو بایدن در آمریکا صادر می‌شود.

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از توافق هسته‌ای با ایران خارج شده، جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده گفته است که تمایل دارد تحت شرایطی کشورش را به این توافق بازگرداند.

برخی از قدرت‌های اروپایی هم ابراز امیدواری کرده‌اند که به دنبال این تمایل دولت بایدن، روح تازه‌ای به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دمیده شود.

۱۵۰ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز در روزهای اخیر در نامه‌ای به جو بایدن از رویکرد او برای بازگشت به برجام پشتیبانی کردند.

اما دولت ترامپ اعلام کرده که تحریم‌ها علیه ایران را در هفته‌های آخر دولت کنونی آمریکا تشدید خواهد کرد و از جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب، خواسته است تا از این اهرم به‌وجود آمده علیه جمهوری اسلامی استفاده بهینه کند.

الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز در اخیراً اعلام کرد گفت‌وگوهای او و دیگر مقام‌های دولت ترامپ با تیم جو بایدن دربارهٔ ایران و برجام آغاز شده است.

او گفت: «سعی می‌کنیم آن‌ها را متقاعد کنیم که الان سال ۲۰۱۵ نیست. تقریباً سال ۲۰۲۱ است و تغییرات زیادی رخ داده است، بنابراین فرمول‌هایی که فکر می‌کردید چارچوب‌هایی خوبی برای مذاکره اصلی [برجام] هستند، امروز چندان مناسب نیستند».

مخالفان برجام می‌گویند این توافق شامل مهار کردن سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی و برنامه‌های موشکی ایران نمی‌شود و به این خاطر خطرآفرین است.

رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه ایران در روزهای گذشته تاکید کرده‌اند که برجام به عنوان «یک سند قطعی» قابل مذاکره مجدد نیست ولی در صورت بازگشت آمریکا به آن و رفع تحریم‌ها علیه ایران، تهران نیز به اجرای کامل تعهدات برجامی خود باز می‌گردد.

با استفاده از خبرگزاری آلمان و رادیوفردا / پ.پ / ر.ح
XS
SM
MD
LG