رسانههای اسرائیل روز پنجشنبه پنجم فروردین از حمله موشکی ایران به یک کشتی باری اسرائیلی در دریای عرب خبر دادند.
به گزارش سایت خبری «کانال ۱۲»، شرکت کشتیرانی «ایکستی منیجمنت» مستقر در بندر حیفا، مالک این کشتی باری است.
این کشتی که از تانزانیا به مقصد هند در حال حرکت بود، پس از حمله موشکی منتسب به ایران توانست همچنان به سفر خود ادامه دهد.
یک سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل به خبرگزاری رویترز گفته است که در حال مشغول بررسی گزارشهای دریافتی هستند.
دیگر مقامات و نهادهای رسمی اسرائیل تاکنون از اظهارنظر درباره این حادثه خودداری کردهاند.
حدود یک ماه پیش نیز در سانحهای مشکوک، یک کشتی باربری اسرائیلی در نزدیکی دریای عمان هدف قرار گرفت. این کشتی با نام «اموی هلیوس رِی» که زیر پرچم باهاما حرکت میکرد، روز هشتم اسفند در پی انفجاری مرموز از چهار نقطه آسیب دید که به ایجاد چهار حفره در بدنهاش منجر شد.
مقامات رسمی اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران را مسبب آن حمله دانستند. حکومت ایران اما این اتهام را «قاطعانه» رد کرد.
دو هفته پس از این سانحه، یک کشتی کانتینربر ایرانی با نام «ایران شهرکرد» در روز ۲۰ اسفند در آبهای بینالمللی دریای مدیترانه دچار سانحه شد. سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سانحه پیشآمده برای کشتی شهرکرد اظهار داشت که «انگشت اتهام» به سوی اسرائيل دراز است.
سعید خطیبزاده روز ۲۵ اسفند در نشستی خبری تاکید کرد اگر مشخص شود «کدام طرفها در این عملیات خرابکارانه دست داشتهاند»، حکومت ایران از همه گزینهها «برای دفاع از حقوق خود» استفاده میکند.
روزنامه «هآرتص» در گزارشی که هفته پیش منتشر کرد، نوشت حملات متعدد اسرائیل به بیش از دهها نفتکش ایرانی در سالهای اخیر، میلیاردها دلار خسارت برای حکومت ایران به بار آورده است.
نشریه «وال استریت جورنال» نیز روز ۲۱ اسفند گزارشی منتشر کرد مبنیبر اینکه از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون، اسرائیل دستکم ۱۲ کشتی حامل نفت ایران به مقصد سوریه را هدف قرار داده است.
بر اساس این گزارش، شماری از کشتیهایی که هدف حمله قرار گرفتند، حامل تسلیحات جمهوری اسلامی ایران بودند.
یک منبع آگاه در امنیت دریایی نیز پیشتر به خبرگزاری رویترز گفته بود که در هفتههای اخیر، سه کشتی ایرانی دیگر، هنگام عبور از دریای سرخ به دلایلی «نامعلوم» دچار سانحه شدند.