لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۵

روز بیستم جنگ؛ عملیات محدود زمینی ارتش اسرائیل در غزه، آواره شدن ۲۵۰ هزار اسرائیلی


گلوله‌باران نوار غزه توسط ارتش اسرائیل با استفاده از توپخانه
گلوله‌باران نوار غزه توسط ارتش اسرائیل با استفاده از توپخانه

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه چهارم آبان خبر داد که سربازان و تانک‌های این کشور چهارشنبه‌شب با ورود به بخش‌هایی از نوار غزه تعدادی از اهداف حماس را مورد حمله قرار دادند و این عملیات موضعی بخشی از آمادگی ارتش اسرائیل برای شروع تهاجم زمینی گسترده است.

آواره شدن «۲۵۰ هزار» اسرائیلی در نتیجه جنگ و درگیری‌ها

یک سخنگوی وزارت دفاع اسرائیل روز پنجشنبه گفت که حدود ۲۵۰ هزار اسرائیلی در نتیجه جنگ بین این کشور و حماس و درگیری‌ها در طول مرز با لبنان آواره شده‌اند.

او اظهار داشت ۱۲۶ هزار نفر از این تعداد به عنوان بخشی از برنامه رسمی جابه‌جایی به مناطق کم‌خطرتر منتقل شده‌اند. در مجموع ۲۵۰ هزار نفر خانه‌های خود را ترک کرده‌اند تا از درگیری‌ها در امان باشند.

این آمار در حالی است که جمعیت اسرائیل زیر ۱۰ میلیون نفر است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، سخنگوی وزارت دفاع اسرائیل تایید کرد که مقام‌های این کشور توصیه کرده‌اند مناطق نزدیک به نوار غزه و جنوب لبنان تا پایان سال خالی باشند.

تلویزیون اسرائیل گزارش داده که چنین تصمیمی بار مضاعفی بر دوش بودجه کشور خواهد گذاشت و در نتیجه وزیران دولت با آن مخالفت کرده و گفته‌اند که چنین اقدامی زودهنگام است.

دولت اسرائیل هنوز چنین بودجه‌ای را تصویب نکرده است.

تعداد کشته‌ها در نوار غزه به بالای هفت هزار نفر رسيد

حملات هوایی و موشکی اسرائیل به نوار غزه در ۲۴ ساعت گذشته ادامه یافت. اداره بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است روز پنجشنبه گفت در حملات ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۴۸۰ نفر دیگر در نوار غزه کشته شده‌اند.

این نهاد افزود مجموع کشته‌شدگان حملات اسرائيل از مرز هفت هزار نفر عبور کرده است و بیش از دو هزار و ۹۰۰ نفر از آن‌ها کودک هستند.

این اداره تعداد مجروحان را حدود ۱۸ هزار و ۵۰۰ اعلام کرد و افزود که تخمین زده می‌شود هزار و ۶۵۰ نفر از جمله ۹۴۰ کودک زیرآوار دفن شده‌اند.

ارتش اسرائیل می‌گوید در ۲۴ ساعت گذشته به بیش از ۲۵۰ نقطه از جمله زیرساخت‌ها و محل اختفای پیکارجویان حماس حمله کرده است.

سخنگوی ارتش اسرائیل آمار تلفات اعلام شده از سوی اداره بهداشت غزه را «اغراق‌آمیز» توصیف کرد.

خبرگزاری‌های بین‌المللی با توجه به وضعیت جنگی منطقه نمی‌توانند تعداد تلفات را به‌طور مستقل تایید کنند.

بمباران جنوب لبنان و ادامه درگيری پراکنده در مرز با اسرائيل

رسانه دولتی لبنان گزارش داد که بامداد روز پنجشنبه ارتش اسرائیل چندین نقطه در خاک این کشور را بمباران و با پهپاد هدف حمله قرار داده است.

به گزارش این رسانه، در این حملات که در اطراف شهر مرزی و کوچک عیتا الشعب روی داد کسی آسیب ندیده است.

رسانه دولتی لبنان افزود که غروب روز چهارشنبه نیز چند نقطه در حومه شهر صور واقع در جنوب لبنان هدف حملات هوایی قرار گرفت. گزارش‌هایی نیز از تبادل آتش سلاح‌های سبک و نیمه سنگین در نوار مرزی اسرائیل و لبنان منتشر شده است.

معاون دفتر سیاسی حماس: مقاومت خوب پیش می‌رود

صالح العاروری، معاون دفتر سیاسی حماس، در بیانیه‌ای که دفتر رسانه‌ای این گروه در بیروت منتشر کرد خطاب به مردم در نوار غزه گفت: «به‌رغم جنایات دشمن، مقاومت خوب پیش می‌رود. حماس و شاخه نظامی آن در صورت وقوع تهاجم زمینی گسترده، مصائب شما را به شادی بدل خواهد کرد.»

صالح العاروری روز چهارشنبه با حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌‌الله لبنان، و زیاد النخاله، رهبر جهاد اسلامی فلسطین، دیدار و گفتگو کرد. حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای گفت سه طرف در مورد گام‌های بعدی در این «موقعیت حساس» توافق کردند.

محکومیت حملات شهرک‌نشینان يهودی به فلسطینیان در کرانه باختری

در خهمین حال، رئیس‌جمهور آمریکا گفت امکان بازگشت به وضعیت قبل از حمله بی‌سابقه حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر وجود ندارد.

جو بایدن در یک نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر استرالیا در کاخ سفید گفت: «وقتی این بحران پایان یابد باید افق مشخصی برای آینده ترسیم شود و به اعتقاد ما این آینده، راه‌حل دو کشور مستقل است.»

رئیس‌جمهور آمریکا ضمن تاکید مجدد بر حق و مسئولیت دولت اسرائیل برای واکنش به حمله حماس، حملات شهرک‌نشینان یهودی به فلسطینیان در کرانه باختری را محکوم کرد و گفت: «باید همین الان متوقف شود.»

او خاطر‌نشان کرد دولت آمریکا همچنان روی تسهیل کمک‌های بشردوستانه به ساکنان نوار غزه متمرکز است.

اردوغان بمباران غزه را «قتل‌عام» توصیف کرد

دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه روز پنجشنبه در بیانیه‌ای گفت که رجب طیب اردوغان در گفتگوی تلفنی با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، گفت: «بمباران غزه توسط اسرائیل به سطح قتل‌عام رسیده و سکوت جامعه بین‌المللی برای انسانیت شرم‌آور است.» آقای اردوغان در این گفتگو افزود همه کشورها باید از انتقال بدون وقفه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه حمایت کنند.

او خاطر نشان کرد که تنها راه‌حل دائمی این بحران تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی است.

واتیکان نیز در بیانیه‌ای گفت پاپ فرانسیس ضمن ابراز تاثر عمیق از وضعیت نوار غزه بر موضع همیشگی واتیکان يعنی راه‌حل دو کشور و ایجاد یک سیستم ویژه برای اداره شهر اورشلیم (بیت المقدس) تاکید کرده است.

اعزام ناو جنگی فرانسه برای تحویل کمک‌های بشردوستانه به غزه

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در ادامه سفر دو روزه خود در خاورمیانه روز پنجشنبه در قاهره گفت که این کشور با اعزام یک ناو جنگی برای بیمارستان‌های غزه کمک‌های پزشکی ارسال خواهد کرد.

او بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت این شناور ظرف ۴۸ ساعت آینده از بندر نظامی تولون در حاشیه دریای مدیترانه حرکت می‌کند.

رئیس‌جمهور فرانسه افزود روز پنجشنبه یک هواپیمای باربری فرانسوی حامل کمک‌های پزشکی در مصر فرود می‌آید و محموله آن از طریق گذرگاه رفح به نوار غزه منتقل خواهد شد.

آقای مکرون در بخش دیگری از نشست خبری روز پنجشنبه خود افزود: «هیچ معیار دوگانه‌ای وجود ندارد. قوانین بین‌المللی شامل همه می‌شود. همه قربانیان مستحق کمک و دلسوزی هستند. ما به یک صلح عادلانه و پایدار در خاورمیانه معتقد هستیم.»

نتانیاهو گفت به‌دلیل حمله حماس به اسرائیل پاسخگو خواهد شد

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، غروب چهارشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت او به‌دلیل حمله غافلگیرانه و مرگبار حماس به اسرائیل پاسخگو خواهد شد، ولی زمانی که جنگ علیه آن گروه پایان یابد.

او افزود که دولت در حال تدارک و طراحی یک تهاجم زمینی بزرگ به نوار غزه است ولی زمان شروع حمله را مشخص نکرد.

نخست‌وزیر اسرائیل در بخشی از سخنرانی خود گفت: «هفتم اکتبر(۱۵ مهر) یک روز سیاه در تاریخ ماست. ما در مورد آنچه که در مرزهای جنوبی اسرائیل در جوار نوار غزه روی داد تحقیقات کاملی انجام خواهیم داد. این شکست شرم‌آور مورد بررسی قرار می‌گیرد. همه از جمله من باید پاسخگو شوند.»

XS
SM
MD
LG