لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۲

گزارش رئیس ام‌آی۵ درباره افزایش تلاش‌های ایران برای ترور در بریتانیا


رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا، «ام‌آی۵»، از افزایش «خیره‌کننده» تلاش‌های ایران و روسیه برای ترور در خاک بریتانیا خبر داد.

کن مک‌کالوم روز سه‌شنبه ۱۶ مهرماه در ارائه گزارش سالانه خود، نسبت به تهدیدهای تهران و مسکو و همچنین افزایش نگرانی درباره فعالیت گروه حکومت اسلامی (داعش) و القاعده هشدار داد.

به گفته این مقام امنیتی کشورهای «متخاصم» جنایتکاران را برای انجام «کارهای کثیف خود» به خدمت می‌گیرند.

آقای مک‌کالوم در مرکز عملیات ضد تروریسم لندن گفت که از ژانویه ۲۰۲۲، اداره امنیت داخلی بریتانیا و پلیس این کشور به ۲۰ توطئه مورد حمایت ایران که «تهدیدهای بالقوه مرگباری برای شهروندان بریتانیایی و ساکنان بریتانیا ایجاد می‌کردند، پاسخ داده است.»

به گفته این مقام امنیتی پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریورماه ۱۴۰۱ لندن شاهد دسیسه‌های متوالی از سوی جمهوری اسلامی ایران بوده است.

پس از جان باختن مهسا امینی در ایران اعتراضات گسترده ایرانیان در داخل و خارج از ایران موج بزرگی از مخالفت‌ها با جمهوری اسلامی را رقم زد.

فروردین ماه گذشته گزارشگران بدون مرز در گزارشی درباره افزایش تهدید علیه روزنامه‌نگاران ایرانی در بریتانیا این تهدیدها را «بی‌سابقه» خواند و از دولت بریتانیا خواست تا برای حفاظت از جان این روزنامه‌نگاران تلاش کند.

دفتر نخست‌وزیری بریتانیا نیز روز دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ گفت رژیم ایران برای این کشور و متحدانش «یک تهدید جدی» و برای مخالفان و دگراندیشان ایرانی ساکن بریتانیا «یک خطر مستقیم» است.

مک کالوم در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد که ایران نیز مانند روسیه از قاچاقچیان مواد مخدر گرفته تا کلاهبرداران سطح پایین برای عملیات خود استفاده می‌کند.

مک کالوم با اشاره به مناقشه میان اسرائیل و ایران هشدار داد که اگر اسرائیل در پاسخ به حمله موشکی ایران دست به حمله بزند، ایران می‌تواند اهداف خود را در بریتانیا گسترش دهد.

به گفته او گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه خطر «افزایش یا گسترش تجاوزگری دولت ایران در بریتانیا» را افزایش می‌دهد.

مک‌کالوم گفت این خطر نیز وجود دارد که درگیری‌های اسرائیل با گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت ایران، شامل گروه افراطی حماس در غزه، حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها در یمن- ممکن است باعث حملات تروریستی در بریتانیا شود.

حماس از سوی آمریکا، اتحادیه اروپا و بریتانیا گروه تروریستی شناخته می‌شود.

پیشتر نیز وزیر کشور بریتانیا سپاه پاسداران را بزرگترین تهدید علیه امنیت کشورش عنوان کرده بود به گفته او سپاه تهدیدهایش را در خاک بریتانیا افزایش داده و باندهای تبهکار را برای سرکوب مخالفان به کار می‌گیرد.

واکنش ایران

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش، ادعاهای کن مک‌کالوم، رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا، را «کاملاً مردود» توصیف و آن را «تقبیح» کرد.

اسماعیل بقائی گفت که بریتانیا طی دو سال اخیر، «بدون کوچکترین سند و مدرکی»، این ادعاها را مطرح و تکرار کرده است.

بقائی با اشاره به استفاده مکرر مقامات بریتانیایی از واژه «بالقوه» در توصیف اتهام‌ها علیه ایران، اقدام نهادهای امنیتی این کشور را در راستای سیاست «دشمن سازی مصنوعی و تحریف افکار عمومی از نقش دولت» این کشور در آنچه «استمرار نسل‌کشی فلسطینیان و جنگ افروزی» اسرائیل در منطقه نامید، عنوان کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین با اشاره به میزبانی لندن از برخی گروه‌ها و تشکیلات ایرانی که آنها را «تروریستی» نامید، گفت که این گروه‌ها در این کشور، «با سوءاستفاده از مفهوم آزادی بیان، به صورت نظام‌مند به ترویج خشونت و تروریسم و نفرت‌پراکنی می‌پردازند».

XS
SM
MD
LG