روزنامههای القبس و الرای کویت روز پنجشنبه، ۲۷ آبان، گزارش دادند که دادستانی کویت ۱۸ نفر را به اتهام تأمین مالی برای گروه حزبالله لبنان بازداشت کرده است.
القبس مینویسد که در مورد این افراد، تحقیقات در مورد اتهامات «عضویت در یک حزب ممنوعه، پولشویی و جاسوسی» ادامه دارد و دادستانی کویت دستور داده است که تا زمان انجام این تحقیقات، یعنی به مدت ۲۱ روز، بازداشتشدگان در زندان مرکزی کویت نگهداری شوند.
خبرگزاری رویترز نیز مینویسد که وزارت کشور کویت هنوز به درخواست این خبرگزاری برای اظهار نظر در مورد این خبر پاسخ نداده است.
در تنش پیشآمده بین ایران و عربستان، کویت مدتها است روابط متعادلی را بین همسایگان بزرگتر خود حفظ کرده است، اما در سال ۲۰۱۶ گروهی از کویتیهای شیعه را به اتهام جاسوسی برای ایران و حزبالله محکوم و تهران را به تلاش برای بیثبات کردن این کشور متهم کرد. ایران هرگونه ارتباط با این افراد را رد کرده است.
اوایل ماه جاری میلادی، چندین نفر از محکومان آن پرونده با عفو امیر کویت آزاد شدند که این اقدام به عنوان تلاشی برای رفع بنبست داخلی بین دولت و قانونگذاران مخالف ارزیابی شد.
کشورهای عربی خلیج فارس در سال ۲۰۱۶ گروه حزبالله لبنان را که متحد ایران است، در فهرست «سازمانهای تروریستی» قرار دادند.
لبنان در این زمینه با یک بحران دیپلماتیک مواجه شده است، زیرا کشورهای عرب خلیج فارس اعلام کردهاند که به طور فزایندهای از نفوذ روزافزون حزبالله بر سیاست لبنان نگراناند.
عربستان سعودی، کویت و بحرین ماه گذشته دیپلماتهای لبنانی را اخراج کردند و سفیران خود را به دنبال اظهارات انتقادی جورج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی لبنان، در مورد مداخله نظامی ائتلاف عربستان در یمن فراخواندند.
حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان، اخیراً گفته است که این کشور نباید به عربستان سعودی امتیاز بدهد و ریاض را به ایجاد یک بحران ساختگی برای تضعیف استقلال لبنان متهم کرده است.
در همین حال، بخشی از مردم لبنان نگران اقدامات تنبیهی بیشتر از سوی عربستان سعودی و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هستند. چند صد هزار لبنانی ساکن این کشورها هستند و میلیونها دلاری که آنها و سایر لبنانیهای مهاجر برای خانوادههای خود میفرستند در اقتصاد ورشکسته این کشور رقم قابل توجهی است.