وبسایتهای رصدکننده آمار کرونا شامگاه یکشنبه، ۷ اردیبهشت، گزارش دادند که شمار مبتلایان به کرونا در جهان به حدود سه میلیون نفر رسیده و بیش از ۲۰۵ هزار تن از آنان جان باختهاند.
با این حال تلفات روزانه در کشورهای با بیشترین آسیب به ثبات رسیده یا حتی رو به کاهش گذاشته است؛ از این رو، شماری از کشورها در حال لغو تدریجی محدودیتها هستند.
در اسپانیا کودکان برای نخستین بار پس از شش هفته از خانههای خود بیرون رفتند، در بریتانیا اعلام شد نخست وزیر به سر کار بازگشته و در فرانسه نیز قرار است جزئیات لغو قرنطینه بزودی اعلام شود.
در هفتههای اخیر بیش از نیمی از جمعیت کره زمین در قرنطینه بودند.
در آمریکا تعداد مبتلایان به ۹۵۰هزار تن و شمار جانباختگان به بیش از ۵۴هزار تن رسیده است؛ یعنی یکسوم کل مبتلایان جهان و بیش از یکچهارم کل قربانیان در کره زمین.
با این حال کشمکش بین کاخ سفید و برخی ایالتها بر سر زمان برداشته شدن محدودیتها ادامه دارد. در این میان ایالت جورجیا از روز یکشنبه و به رغم توصیه برخی کارشناسان، لغو محدودیتها را آغاز کرد و به هزاران تن اجازه داد کار خود را از سر بگیرند.
اما در اروپا هر روز کشورهای بیشتری به کاهش محدودیتها روی میآورند. از جمله در اسپانیا برخی تسهیلات از صبح یکشنبه به اجرا گذاشته شد و کودکان پس از شش هفته اجازه یافتند به بیرون از خانه بروند.
اسپانیا، با بیش از ۲۳هزار جانباخته، دومین کشور اروپایی از لحاظ تعداد تلفات ناشی از کرونا است و از ۱۴ مارس (حدود شش هفته پیش) مقررات قرنطینه در آن برقرار بوده است.
بنابر مقررات جدید، کودکان زیر ۱۴ سال میتوانند یک بار در طول روز همراه یک بزرگسال بیرون از خانه (حداکثر در فاصله یک کیلومتری) بازی کنند.
مقامهای بهداشتی اسپانیا روز یکشنبه از مرگ ۲۸۸ نفر در شبانهروز اخیر بر اثر کرونا خبر دادند که پائینترین رقم طی چهار هفته اخیر به شمار میرود.
در ایتالیا نیز که بیشترین تلفات در اروپا را دارد و حدود ۲۶ هزار نفر بر اثر کرونا جان باختهاند، محدودیتها در حال لغو شدن است.
بخش زیادی از فعالیتهای اقتصادی در ایتالیا از هفته آینده از سر گرفته میشود و مسئولان این کشور روز یکشنبه اعلام کردند مدارس نیز در ماه سپتامبر (اواخر شهریورماه) باز خواهد شد.
در بریتانیا نیز اعلام شد وضعیت جسمی بوریس جانسون، نخستوزیر این کشور که به کرونا مبتلا شده بود، کاملا مناسب بازگشت به کار است و او شامگاه یکشنبه به دفتر نخستوزیری، پلاک ۱۰ خیابان داونینگ، رفته است.
فرانسه نیز قرار است روز سهشنبه جزئیات «لغو قرنطینه» را اعلام کند.
در آلمان هم برخی مغازهها و فروشگاهها از چند روز پیش باز شدهاند و در برخی کشورهای دیگر، از جمله جمهوری چک و بلژیک، برداشته شدن محدودیتها جلو افتاده است.
در کشورهای اسلامی نیز محدودیتهای ناشی از کرونا در حالی ادامه دارد که اکثر آنها از روز جمعه ماه رمضان را آغاز کردهاند.
در عربستان سعودی که مقررات قرنطینه ۲۴ ساعته از چند هفته پیش برقرار است، به مناسبت ماه رمضان به برخی فروشگاهها اجازه فروش محدود پس از افطار داده شده است.
با این حال شهر مذهبی مکه مشمول این کاهش محدودیتها نمیشود و مسجد الحرام همچنان بسته است.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است شواهدی در دست نیست که نشان دهد افراد بهبودیافته از کرونا در برابر این بیماری مصوناند و بار دیگر مبتلا نمیشوند.