وزیر دفاع اسرائیل میگوید ارتش کشورش «هر لحظه که حضور نظامی یک ایرانی را در سوریه تشخیص بدهد، اقدام میکند».
آویگدور لیبرمن این سخنان را سهشنبه ۱۹ تیر در بازدید از مرز اسرائیل و سوریه بیان کرد.
به گزارش وای.نت، آقای لیبرمن از شامگاه دوشنبه ۱۸ تیر با همراهی افسران ارشد ارتش، در حال بازدید از ارتفاعات جولان برای بررسی وضعیت بوده است.
لیبرمن گفته است که اقدام ارتش اسرائیل علیه حضور نظامی ایران در سوریه به صورتی است که تفاوتی نمیکند که آنها در فاصله ۴۰ کیلومتری از مرز سوریه با اسرائیل باشند یا ۸۰ کیلومتری.
به گفته لیبرمن، استقرار ایران در سوریه توان حمله به خاک اسرائیل را برای ایران فراهم میکند؛ وی افزود که کشورش با به کار بردن زور علیه هر «زیر ساخت تروریستی که در منطقه شناسایی کند، عمل میکند».
وی افزود: «هیچ منطقی برای حضور ایران در سوریه وجود ندارد؛ ما بارها گفته ایم که علیه تحکیم جای پای ایران در سوریه اقدام می کنیم».
وزیر دفاع اسرائیل همچنین به نیروهای نظامی وفادار به ارتش بشار اسد هشدار داد که با حضور در «مناطق حائل» «جان خود را به خطر نیندازند».
هشدارهای تازه وزیر دفاع اسرائیل در حالی است که به نوشته جروزالم پست، نیروهای حامی اسد از یکسو با حمایت شبه نظامیان شیعه و از سوی دیگر زیر چتر پوشش هوایی روسیه، شکستهای تازهای را به شورشیهای مخالف تحمیل کرده و دستاوردهای نظامی بیشتری در تسلط بر نقاط مرزی نزدیک به اسرائیل داشتهاند.
آویگدور لیبرمن در بازدید سه شنبه از ارتفاعات جولان با اشاره به چادرهایی که از آوارگان سوری دیده است، گفت اسرائیل آماده است به آنها در آن سوی مرز «کمک بشردوستانه» ارائه کند.
به گفته لیبرمن، اسرائیل نمیخواهد که پناهندگان سوری به مرزهایش نزدیک شوند و آنها را به عنوان پناهنده نخواهد پذیرفت.
دهها هزار تن از ساکنان استانهای جنوبی درعا و قنیطره از محل زندگی خود گریختهاند زیرا ارتش اسد با تکیه بر موفقیتهای نظامی، عزم خود را جزم کرده تا شورشیها را از این مناطق نیز بیرون براند.
آقای لیبرمن در حالی از دوشنبه به بازدید از جولان رفته است که حکومت سوریه و سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه حمله هوایی شامگاه یکشنبه به پایگاه تی ۴ در استان حمص سوریه را به اسرائیل نسبت دادند، هر چند که اسرائیل مسئولیت آن را نپذیرفت و وزیر دفاع اسرائیل بامداد دوشنبه مدعی شد که «خبر حمله را در روزنامهها خوانده است».
سوریه یکشنبه شب گفته بود که «حمله خصمانه» تنها خساراتی به پایگاه وارد کرد و پدافند هوایی سوریه نیز با هدف قرار دادن یک جنگنده اسرائیلی، موجب شد که بقیه «هواپیماهای متجاوز بگریزند».
رامی عبدالرحمان، مدیر دیدهبان حقوق بشر سوریه اما یکشنبه شب گفت که نیروهای ایرانی و جنگجویان متحد با آن هدف حمله بودند و «شمار نامعلومی» از آنها کشته شدند؛ ادعایی که تا حال با سکوت ایران روبرو بوده است.
آویگدور لیبرمن در حالی سه شنبه از «اقدام فوری» ارتش اسرائیل علیه حضور نظامی ایرانی و جنگجویان همپیمان با آن در سوریه که «تشخیص داده شوند» سخن گفت که قرار است بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل چهارشنبه ۲۰ تیر با سفر به مسکو دیدار دیگری با ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه با محوریت ایران در سوریه داشته باشد.
نتانیاهو یکشنبه گفته بود در دیدار با پوتین بر لزوم احیای توافق سال ۱۹۷۴ (ترک مخاصمه میان اسرائیل و سوریه که به برقراری منطقه حائل بین دو کشور نیز منجر شد) تاکید خواهد کرد؛ لیبرمن نیز در بازدید از جولان گفت که منطقه حائل باید حفظ شود.
ایران اما در روزهای اخیر بر همپیمانی با دمشق و ادامه حضور «مستشاری» نیروهایش در سوریه تاکید کرده است.
به گزارش تسنیم، حسین امیر عبداللهیان، دستیار ویژه رییس مجلس، آیت الله احمد جنتی، رییس شورای نگهبان و مجلس خبرگان و نیز حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، در روزهای گذشته گفتهاند که جنگیدن ایران در سوریه در «راستای اهداف محور مقاومت است».
منابع: واینت، جروزالم پست، تسنیم