فرمانده ارتش اسرائیل: اگر ایران دوباره حمله کند، به مکانهای جدیدی ضربه میزنیم
رئیس ستاد ارتش اسرائیل، روز سهشنبه هشدار داد که اگر ایران بار دیگر موشکهای بالستیک را به سمت اسرائیل شلیک کند، ارتش این کشور با استفاده از «تواناییهایی که در حملات هفته گذشته به کار نگرفتیم» به مکانهای جدیدی در ایران حمله خواهد کرد.
هرتسی هالوی به خدمه هوایی در پایگاه رامون در جنوب اسرائیل گفت: «اگر ایران این اشتباه را مرتکب شود و یک بار دیگر با موجی از موشکها به اسرائیل حمله کند، ما دوباره میدانیم که چطور به ایران دسترسی پیدا کنیم، حتی با قابلیتهایی که این بار استفاده نکردیم، و به شدت به تواناییها و مکانهایی که این بار حمله نکردیم، ضربه بسیار محکمی بزنیم.»
هالوی در ادامه تصریح کرد: «ما این کار را به یک دلیل بسیار ساده انجام دادیم، زیرا ممکن است نیاز داشته باشیم که دوباره این کار را انجام دهیم. ما این "پیشدرآمد" را تمام نکردهایم و هنوز در میانهٔ آن هستیم.»
اسرائیل بامداد شنبه پنجم آبان با حمله به شماری از مراگز نظامی در ایران به حمله موشکی روز دهم مهر ایران پاسخ داد.
«بیش از ۹۰ کشته» در حمله اسرائیل به یک ساختمان مسکونی در غزه؛ آمریکا: «هولناک» است
وزارت خارجه آمریکا حمله روز سهشنبه اسرائیل به یک ساختمان مسکونی در شمال نوار غزه را «حادثهای هولناک با تبعات هولناک» خواند و اعلام کرد واشینگتن بابت از دست رفتن جان افراد نگران است.
وزارت بهداشت غزه که زیر نظر گروه افراطی حماس فعالیت میکند، اعلام کرد تلفات حمله هوایی اسرائیل به این ساختمان چهار طبقه در بیت لاهیا به بیش از ۹۰ نفر رسیده است.
بر اساس این گزارش که عصر سهشنبه منتشر شد، بر اثر اصابت موشک اسرائیلی به این ساختمان که محل اسکان یک خانواده پرجمعیت و آوارگان فلسطینی دیگر بود، دستکم ۹۳ نفر کشته یا مفقود شدهاند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز سهشنبه به خبرنگاران گفت نمیتواند درباره تعداد دقیق تلفات این حمله اظهارنظر کند اما افزود که دولت آمریکا با مقامهای اسرائیلی تماس گرفته و برای آنها «روشن کرده میخواهیم بدانیم دقیقا چه اتفاقی رخ داده و چگونه به اینجا رسیده که طبق گزارشها دهها کودک جان باختهاند. هنوز پاسخ به این سوال را نمیدانیم.»
خبرگزاری رویترز به نقل از یک شاهد عینی نوشته است که این ساختمان بدون هشدار قبلی مورد هدف قرار گرفت. وزارت بهداشت غزه میگوید دستکم ۲۰ کودک در این ساختمان کشته شدند و تعدادی از ساکنان هنوز زیر آوار هستند.
مقامهای بهداشتی میگویند آمبولانسها و امدادگران امکان دسترسی به قربانیان و مجروحان را ندارند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل میگوید این یکی از مرگبارترین تکحملهها طی سه ماه اخیر توسط اسرائیل است و خواستار تحقیقات فوری و شفاف درباره آن شد.
ارتش اسرائیل گروه حماس را که در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا است، متهم میکند که نیروهای شبهنظامی خود را در میان غیرنظامیان مخفی میکند. حماس این اتهام را رد میکند.
حماس و شهروندان فلسطینی نیز میگویند اسرائیل بدون تمایز میان نظامیان و غیرنظامیان دست به بمباران میزند که اسرائیل این ادعا را رد میکند.
هشت نیروی اتریشی یونیفل در حمله راکتی زخمی شدند
وزات دفاع اتریش روز سهشنبه اعلام کرد که در پی حمله راکتی به مقر نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در ناقوره لبنان، هشت سرباز این کشور که با این نیروها همکاری میکنند دچار جراحات سطحی شدهاند.
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل، یونیفیل، در جنوب لبنان مستقر است تا بر درگیریها در خط مرزی با اسرائیل نظارت کند؛ منطقهای که در این ماه شاهد درگیریهای شدید بین نیروهای اسرائیلی و شبه نظامیان حزبالله بوده است.
وزارت دفاع اتریش در بیانیهای با محکوم کردن این حمله، خواستار تحقیق فوری در این خصوص شد. این وزارتخانه همچنین با اعلام اینکه منشأ این حمله هنوز مشخص نیست تأکید کرد که هیچیک از سربازان اتریشی به مراقبتهای فوری پزشکی نیاز ندارند.
این در حالی است که یونیفیل در بیانیهای با بیان اینکه تحقیقات در زمینه منشأ این حمله آغاز شده است، اعلام کرد که موشک از شمال پایگاه شلیک شده و «احتمالاً توسط حزبالله یا گروههای وابسته به آن» صورت گرفته است.
اتریش حدود ۱۸۰ سرباز به نیروی ۱۰ هزار نفره یونیفیل اعزام کرده که بخشی از یک «واحد لجستیکی چندمنظوره» هستند و وظایفی مانند حمل و نقل کالا و پرسنل، تعمیر خودروها، تأمین سوخت و آتشنشانی را بر عهده دارند.
یونیفیل اوایل این ماه اعلام کرد که تحت چندین حمله «عمدی» از سوی نیروهای اسرائیلی قرار گرفته و تلاشهای آن برای کمک به غیرنظامیان در روستاهای منطقه جنگی با گلولهباران اسرائیل مختل شده است.
اسرائیل ادعا میکند که نیروهای سازمان ملل سپری انسانی برای حزبالله هستند و از یونیفیل خواسته است که نیروهای صلحبان را برای حفظ امنیت آنها از جنوب لبنان خارج کند؛ درخواستی که یونیفیل تاکنون آن را رد کرده است.
هشدار گالانت درباره دبیرکل جدید حزبالله: زیاد دوام نمیآورد
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز سهشنبه به نعیم قاسم، رهبر جدید حزبالله لبنان، هشدار داد که انتصاب او «دوام چندانی نخواهد داشت».
حزبالله لبنان روز سهشنبه هشتم آبان اعلام کرد که نعیم قاسم را بهعنوان جانشین حسن نصرالله، دبیرکل کشتهشده این گروه بهدست اسرائیل، انتخاب کرده است.
آقای گالانت در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، همراه با تصویری از نعیم قاسم که حزبالله او را به عنوان جانشین حسن نصرالله معرفی کرده است، نوشت: «انتصاب موقت، نه برای مدت طولانی».
او همچنین در پستی جداگانه به زبان عبری درباره این انتصاب افزود: «شمارش معکوس آغاز شده است.»
چهار سرباز اسرائیلی و ۶۰ فلسطینی در شمال غزه کشته شدند
ارتش اسرائیل و مقامهای بهداشتی غزه به شکل جداگانه خبر دادند چهار سرباز اسرائیلی و دستکم ۶۰ فلسطینی در شمال غزه کشته شدند.
ارتش اسرائیل روز سهشنبه بدون اشاره به جزئیات بیشتر اعلام کرد چهار نیروی نظامی این کشور در جریان نبرد در شمال غزه جان خود را از دست دادند.
از زمان آغاز عملیات زمینی اسرائیل در غزه در پی حمله گروه افراطی حماس در ۱۵ مهر سال گذشته به اسرائیل، تا به حال بیش از ۳۶۰ نیروی ارتش این کشور کشته شدهاند.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا سازمان ترویستی شناخته میشود.
از سوی دیگر وزارت بهداشت غزه که زیر نظر حماس فعالیت میکند، گفت که در حمله هوایی اسرائیل در ساعات اولیه سهشنبه به یک ساختمان چهار طبقه که آوارگان فلسطینی در شمال غزه به آن پناه برده بودند، دستکم ۶۰ تن کشته و ۱۷ نفر دیگر ناپدید شدند.
مقامهای بهداشتی غزه میگویند مجموع تلفات مردم غزه طی حدود ۱۳ ماه گذشته از ۴۳ هزار نفر فراتر رفته است. این آمار بین غیرنظامیان و شبهنظامیان حماس تمایز قائل نمیشود.
حزبالله لبنان، نعیم قاسم را بهعنوان دبیرکل جدید خود معرفی کرد
حزبالله لبنان روز سهشنبه هشتم آبان اعلام کرد که نعیم قاسم را بهعنوان جانشین حسن نصرالله، دبیرکل کشتهشده این گروه بهدست اسرائیل، انتخاب کرده است.
حزبالله یک گروه شبهنظامی و در عین حال یک حزب سیاسی است که بخش بزرگی از جنوب لبنان را تحت کنترل خود دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نعیم قاسم در سال ۱۹۹۱ توسط عباس الموسوی، دبیرکل وقت حزبالله، که سال بعد در حمله اسرائیل کشته شد، بهعنوان معاون حزبالله منصوب شد.
او زمانی که نصرالله رهبر حزبالله شد، همچنان در سمت خود باقی ماند و تا مدتها یکی از سخنگویان برجسته این گروه بود که با رسانههای خارجی مصاحبه میکرد.
نعیم قاسم آخرین بار روز ششم مهر هنگام شرکت در تشییع جنازه ابراهیم عقیل دیده شد؛ ساعتی بعد از آن حسن نصرالله در نزدیکی آن محل کشته شد و پس از آن قاسم دو بار از مخفیگاه خود سخنرانی کرد.
اسرائیل اعلام کرده هر کسی که رهبر حزبالله یا حماس شود، در فهرست اهداف این کشور خواهد بود.
حسن نصرالله، دبیرکل پیشین حزبالله، ششم مهر (۲۷ سپتامبر) امسال در پی حمله موشکی اسرائیل به مقر این گروه در ضاحیه (حومه جنوبی بیروت) کشته شد؛ چندی بعد خبر کشته شدن هاشم صفیالدین، محتملترین فرد برای جانشینی او، نیز تأیید شد.
ایالات متحده آمریکا حزبالله را یک سازمان تروریستی میداند، اما اتحادیه اروپا شاخه نظامی آن را در فهرست سیاه قرار داده و شاخه سیاسیاش را تروریستی نمیداند. شاخه سیاسی این حزب نمایندگانی در پارلمان و دولت لبنان دارد.
اسرائیل «برای انجام حمله دیگری به ایران آماده میشود»
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل شامگاه دوشنبه اعلام کرد این کشور بهدنبال حمله پهپادی به اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، برای «یک حمله دیگر به ایران آماده میشود».
بر اساس این گزارش، در نشست یکشنبهشب کابینه «به روشنی» به وزیران گفته شد که عملیات «روزهای پاسخ» در بامداد پنجم آبان واکنش به حمله موشکی ایران علیه مردم اسرائیل در روز دهم مهر بود، و عملیات دیگری در واکنش به تلاش برای هدف قرار دادن اقامتگاه نخستوزیر اسرائیل انجام خواهد شد.
جلسه یکشنبهشب کابینه برای بررسی اثرات عملیات انجامشده اسرائیل در قبال ایران برگزار شده بود.
گزارش این شبکه حاکی است که وزیران و مسئولان امنیتی در این نشست پیشنهادهای مختلفی را برای نحوه پاسخگویی به حمله پهپادی به اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو مطرح کردند، که پرداختن به جزئیات آن در رسانههای اسرائیل منع شده است. در این زمینه قرار است تشکیلات امنیتی این کشور به زودی پیشنهادات خود را به کابینه برای تصویب نهایی ارائه کند.
با این حال، این شبکه گفت نوع واکنش متفاوت از عملیات «روزهای پاسخ» خواهد بود.
اقامتگاه شخصی آقای نتانیاهو در شهر ساحلی قیصریه در شمال اسرائیل روز ۲۸ مهرماه هدف یک حمله پهپادی قرار گرفت، که او و همسرش در آن روز در آن خانه نبودند.
شماری از وزیران و مقامات ارشد مانند رئیس کنست، امیر اوحانا، حمله پهپادی به خانه نخستوزیر را تلاش برای هدف قرار دادن رهبر کشور دانسته و بر لزوم مجازات آمران و عاملان آن تأکید کردند.
دانیل هگاری، سخنگوی ارتش، نیز در آن شب گفت تلاش برای هدف قرار دادن رهبری کادر سیاسی کشور با پاسخ لازم روبهرو خواهد شد.
رسانههای اسرائیل در سلسله گزارشهای خود در خصوص این رویداد بیسابقه تأکید کردند افسران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که برای کمک به توان نظامی گروه حزبالله در لبنان فعال هستند، در این حمله پهپادی نقش داشتهاند و کشورشان جمهوری اسلامی ایران را آمر این تلاش ناکام میداند.
شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل این سئوال را مطرح کرده بود که آیا علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، باید هدف حمله متقابل قرار گیرد؟
پس از چند روز گزارشهای رسانههای اسرائیل در زمینه حمله پهپادی به خانه شخصی آقای نتانیاهو، نهادهای امنیتی اسرائیل به گزارشگران امکان دادند با ورود به حیاط خانه از خسارت وارده عکس و فیلم تهیه کنند.
تصاویر نشان میداد که پهپاد به شیشه ضد گلوله طبقه دوم خانه اصابت کرده، که رسانههای اسرائیل آن را شیشه اتاق خواب آقای نتانیاهو و همسرش، سارا، توصیف کردند. شیشه ضرب دیده اما نشکسته بود. درختان باغچه زیر خانه نیز بر اثر اصابت قطعات پهپاد آسیب دیده بود. نوع پهپاد اعلام نشد و تصاویری از قطعات آن به رسانهها نشان داده نشد.
رسانههای اسرائیل این هفته گزارش دادند خانواده نتانیاهو دو میلیون شِکِل از دولت برای تعمیر و تجهیزات بیشتر امنیتی پول درخواست کردهاند. دولت اسرائیل موظف به تأمین مبالغ مورد نیاز برای امنیت نخستوزیر و خانواده او در اقامتگاه رسمی و اقامتگاههای شخصی آنهاست.
چند روز پیش از پهپادی که به خانه نخستوزیر در شمال اصابت کرد، یک پهپاد دیگر پرتابشده از لبنان بر سقف رستوران پایگاه نیروهای گولانی ارتش در شهر بنیامینا فرود آمد که چهار کشته و ۶۵ زخمی بر جای گذاشت.
این دو حمله مهمترین تحرکات پهپادی حزبالله از آغاز عملیات این گروه نیابتی علیه اسرائیل در حدود ۱۳ ماه اخیر بوده است.
دبیرکل سازمان ملل: هیچ جایگزینی برای اونروا وجود ندارد
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با انتقاد از مصوبات پارلمان اسرائیل درباره آژانس کمک به آوارگان فلسطینی، تاکید کرد: «هیچ جایگزینی برای اونروا وجود ندارد».
آقای گوترش بامداد سهشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت اجرای لوایحی که به تصویب پارلمان اسرائیل رسید «احتمالا مانع از ادامه فعالیتهای اصلی اونروا در سرزمینهای اشغالی فلسطین میشود و پیامدهای ویرانگری برای آوارگان فلسطینی خواهد داشت».
دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه این موضوع را در مجمع عمومی مطرح خواهد کرد، از اسرائیل خواست که مطابق با تعهدات خود بر اساس منشور این سازمان عمل کند.
ساعاتی پیش از این اظهارات، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفته بود در ۹۰ روزی که تا شروع اجرای مصوبات کنست زمان هست این کشور آماده همکاری با شرکای بینالمللی برای اطمینان از ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان غزه «به گونهای که تهدیدکننده امنیت اسرائیل نباشد» است.
روز دوشنبه پارلمان اسرائیل به رغم هشدارها و ابراز نگرانیهای کشورها و نهادهای مختلف، دو لایحه مربوط به منع فعالیت اونروا در این کشور را تصویب کرد.
اکسیوس: رئیس سیآیای طرح آتشبس ۲۸ روزه در غزه و آزادی گروگانها را پیشنهاد کرده است
وبسایت اکسیوس به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داده است که ایالات متحده طرح جدیدی برای آتشبس چهار هفتهای در غزه و تبادل هشت گروگان اسرائیلی با دهها زندانی فلسطینی ارائه کرده است.
پیشتر گزارش شده بود که ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا، روز یکشنبه ششم آبان در دوحه با همتای اسرائیلی خود، داوید بارنئا، و همچنین محمد بن عبدالرحمان آلثانی، نخست وزیر قطر، دیدار و گفتوگو کرده است.
به نوشته اکسیوس، آقای برنز در این دیدار درباره طرح پیشنهادی خود برای آتشبس ۲۸ روزه گفتوگو کرده است.
این طرح شاید بتواند بنبست دو ماهه در مذاکرات آتشبس را بشکند و زمینه را برای مذاکرات جامعتر هموار کند، اما به نوشته اکسیوس، دستیابی به هر توافقی پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بعید است.
از سوی دیگر، این طرح خواسته اصلی گروه افراطی حماس مبنی بر عقبنشینی نیروهای اسرائیلی از نوار غزه را برآورده نمیکند.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
بنیامین نتانیاهو،َ نخست وزیر اسرائیل، هم روز دوشنبه گفت پایان دادن به جنگ علیه گروه افراطی حماس را نمیپذیرد اما با یک توافق جزئی موافق است.
یک روز پیشتر عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر، از طرح این کشور برای آتشبس دو روزه و آزادی چهار گروگان خبر داده و گفته بود این طرح پس از آن برای ده روز دیگر ادامه مییابد.
به رغم انتشار گزارشهایی مبنی بر موافقت تلویحی اسرائیل و گروه افراطی حماس با این طرح، دفتر بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه اعلام کرد چنین پیشنهادی را دریافت نکرده است.
وزارت بهداشت لبنان: در حملات هوایی اسرائیل به بعلبک ۶۰ نفر کشته شدند
وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که حملات متعدد هوایی اسرائیل به مناطق مختلف استان بعلبک-هرمل و دره بقاع در روز دوشنبه ۶۰ کشته برجای گذاشت.
به نوشته بیانیه وزارت بهداشت لبنان، العلاق با ۱۶ کشته، الحفیر با ۱۰ کشته و روستای رام در نزدیکی بعلبک با ۹ کشته بیشترین تلفات را داشتهاند.
شمار مجروحان حملات روز دوشنبه نیز ۵۸ تن اعلام شده است.
روز دوشنبه همچنین ارتش اسرائیل به ساکنان بخشهای وسیعی از شهر صور در جنوب لبنان دستور تخلیه فوری داد. به گزارش خبرگزاری رویترز، برخی از این مناطق قبلا نیز هشدار تخلیه گرفته بودند و مناطق جدید نیز از جمله شامل هتلی بود که معمولا محل استقرار خبرنگاران است.
ساعتی پس از صدور این هشدار، ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که تاسیسات متعلق به حزبالله از جمله انبار سلاح و پستهای دیدهبانی این گروه را هدف قرار داده است.
به گفته ارتش اسرائیل، صور یک پایگاه اصلی حزبالله، به ویژه برای یگان «عزیز» این گروه، است و از آنجا «برای حمله به اسرائیل برنامهریزی میکند».
وزارت بهداشت لبنان در پایان روز یکشنبه اعلام کرده بود که حملات هوایی اسرائیل به مناطق مختلف این کشور طی یک سال گذشته ۲۷۱۰ کشته و بیش از ۱۲ هزار مجروح در بر داشته است.