اسرائیل از کشته شدن یکی دیگر از فرماندهان میدانی حزبالله خبر میدهد
ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد فاروق امین العاصی، فرمانده میدانی گروه حزبالله در منطقه الخیام در جنوب لبنان، را کشته است.
توئیت ارتش اسرائیل حاکی است العاصی «عامل اجرای صدها حمله راکتی» به سوی شهرهای اسرائیل در ارتفاعات جلیله در شمال این کشور و بهویژه علیه شهر مطولا بود.
در حملات راکتی روز پنجشنبهٔ حزبالله، سه زن و مرد اسرائیلی و چهار کارگر تایلندی در شهر مطولا و در نزدیکی شهر کریات آتا کشته شدند.
حملات راکتی از جنوب لبنان همچنین روز شنبه ۱۹ شهروند را در شهر عربنشین طیره در شمال اسرائیل زخمی کرد.
آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل برای رسانههای عربی، روز شنبه گفت راکتهای حزبالله هم شهروندان یهودی و هم عربهای اسرائیلی را هدف قرار داده و ادعای این گروه متحد تهران در حمله به مقرهای اطلاعاتی اسرائیلی در مرکز این کشور «کذب» است.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد یوسف احمد نون، یک فرمانده یگان رضوان حزبالله در منطقه الخیام را کشته است. احمد نون عامل حملات راکتی به شهرهای شمال اسرائیل بود.
اسرائیل شنبه شب نیز گفته بود عملیات جنگندههایش در دهکده جویا در جنوب لبنان جعفر خضر فاعور، فرمانده یگان موشکی و راکتی از تیپ «ناصر» حزبالله را کشت. ارتش گفت تیپ ناصر عامل حمله راکتی منجر به مرگ یک زوج اسرائیلی در کیبوتص اورتال و شلیک راکت به سوی استادیوم ورزشی مجدل شمس بود که به مرگ ۱۲ کودک و نوجوان از طایفه دروزی منجر شد.
یگان یادشده عامل حملات منجر به مرگ پنج کشاورز اسرائیلی در دوره اخیر نیز بود. همراه با فاعور یک فرمانده دیگر گروه پهپادی حزبالله در همین منطقه نیز در عملیات شنبهشب اسرائیل کشته شد.
حزبالله به مرگ این چهار فرمانده میدانی خود که در کمتر از یک روز انجام شده اشاره نکرده است. اما این گروه که از سوی آمریکا تروریستی شناخته شده، به تازگی اعلام کرد بیش از یک هزار و ۲۰۰ نیروی خود را در حملات اسرائیل از دست داده است. بیش از نیمی از آنها در یک ماه عملیات زمینی اسرائیل کشته شدهاند. اسرائیل شمار تلفات حزبالله را بسیار بیشتر میداند.
ادامه تهدیدات فرمانده کل سپاه علیه اسرائیل و آمریکا
حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز یکشنبه در یک سخنرانی به مناسبت سالگرد حمله به سفارت آمریکا در تهران، گفت که به اسرائیل هشدار میدهد «مقاومت اسلامی، پاسخ دندانشکنی» به آن کشور خواهد داد.
در ادبیات جمهوری اسلامی به گروههای شبهنظامی مورد حمایت تهران در منطقه با عنوان «جبهه مقاومت» یاد میشود.
حسین سلامی سپس گفت هم این گروهها و هم خود جمهوری اسلامی، «خود را به هر آنچه برای مقابله و غلبه پیروزمندانه با دشمن لازم است تجهیز خواهند کرد» و افزود در این راه «هراسی از تهدید» آمریکا و اسرائیل ندارند.
این اظهارات در حالی بیان میشود که ایران در وضعیت اقتصادی وخیمی بهسر میبرد و هرگونه تجهیز بیشتر نیروهای نظامی ایران و گروههای نیابتیاش بار سنگینی بر دوش وضعیت اقتصادی مردم ایران میگذارد.
با وجود این، دولت مسعود پزشکیان در نخستین لایحه بودجه ایران پس از آغاز به کار خود خواهان افزایش «۲۰۰ درصدی» بودجه نظامی شده است.
همزمان با افزایش نگرانیها درباره احتمال حمله جدید ایران به اسرائیل، ارتش آمریکا اعلام کرد بمبافکنهای راهبردی بی۵۲ به خاورمیانه وارد شدند و وبسایت اکسیوس هم از «پیام هشدار کاخ سفید به تهران» گزارش داده است.
سازمان ملل: وضعیت انسانی در لبنان بدتر از جنگ ۲۰۰۶ است
سازمان ملل متحد اعلام کرده است که وضعیت انسانی در لبنان اکنون حتی بدتر از جنگ گذشته علیه اسرائیل در ۱۸ سال پیش است. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل روز یکشنبه گفت: «وضعیت انسانی در لبنان به سطوحی رسیده که از شدت جنگ ۲۰۰۶ فراتر رفته است.»
این دفتر افزود: «وضعیت در روزهای اخیر دوباره وخیمتر شده است و ارتش اسرائیل دستورات تخلیهای برای ساکنان بعلبک و نبطیه صادر کرده، اندکی پیش از آنکه حملات هوایی این مناطق را هدف بگیرند.» این دفتر اعلام کرد که تأثیرات منفی حملات بر مردم منطقه با تخریب زیرساختهای حیاتی از جمله خدمات درمانی شدت یافته است و بسیاری از بیمارستانها مملو از بیماران است که نیاز فوری به اهدای خون دارند.
جنگ فعلی میان اسرائیل و حزبالله از ۸ اکتبر سال گذشته با حملات موشکی شبهنظامیان شیعه لبنانی در حمایت از گروه افراطی حماس در نوار غزه آغاز شد. حماس که در فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد یک روز قبل از آن حملهای زمینی علیه اسرائیل انجام داده و جنگ غزه را آغاز کرده بود.
طبق گزارشهای رسمی، از آن زمان تاکنون نزدیک به سه هزار نفر در لبنان کشته و ۱۳ هزار و ۳۰۰ نفر دیگر زخمی شدهاند. وزارت بهداشت لبنان در فهرستهای خود بین غیرنظامیان و اعضای حزبالله تفکیکی قائل نمیشود.
گزارش تحلیلی رویترز از تأثیر احتمالی انتخابات آمریکا بر وضعیت جمهوری اسلامی
خبرگزاری رویترز در تحلیلی در روز یکشنبه ۱۳ آبان در خصوص وضعیت جاری در ایران در آستانه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و چشمانداز ادامه حملات متقابل مستقیم ایران و اسرائیل علیه یکدیگر، نوشت رهبری و متحدان ایران در حال آماده شدن برای بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به قدرت در کاخ سفید هستند که آن را نتیجهای «وحشتناک» از انتخابات آمریکا ارزیابی میکنند.
به نوشته رویترز، پیروزی احتمالی ترامپ سرآغاز گرفتاریهای بیشتری برای تهران و گروههای نیابتی آن در لبنان، عراق و یمن خواهد بود و ایران دلایل زیادی برای ترسیدن از یک دوره دیگر ریاستجمهوری دونالد ترامپ دارد.
مقامات ایرانی، عربی و غربی که مورد گفتوگوی این خبرگزاری قرار گرفتهاند، اتفاق نظر دارند که نگرانی اصلی جمهوری اسلامی ایران از احتمال بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید حمایت قویتر آمریکا از اسرائیل است.
ارتش اسرائیل از کشته شدن سه سرباز خود در نوار غزه خبر داد
ارتش اسرائیل شامگاه شنبه اعلام کرد که یکی از سربازانش در شمال نوار غزه بر اثر انفجار نارنجک کشته شد.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، کشته شدن این سرباط «ظاهرا ارتباط مستقیم با درگیریها نداشته است».
ساعاتی پیش از این خبر نیز ارتش اسرائیل از کشته شدن دو سرباز دیگر خود در شمال نوار غزه گزارش داده بود.
هر سه سربازی که خبر کشته شدن آنها در روز شنبه اعلام شد بین ۲۰ تا ۲۲ سال سن داشتند.
بر اساس آمار ارتش اسرائیل، شمار نظامیان این کشور که در حمله زمینی به نوار غزه و کرانه باختری کشته شدهاند به ۳۷۰ تن رسید.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که طی یک ماه اخیر و در جریان عملیات نیروهایش در جبالیا، در شمال نوار غزه، حدود ۹۰۰ «تروریست» کشته و ۷۰۰ فلسطینی بازداشت شدهاند.
سازمان جهانی بهداشت: حمله به مرکز واکسیناسیون در غزه شش زخمی برجای گذاشت
سازمان جهانی بهداشت میگوید یک مرکز بهداشتی در غزه که به واکسیناسیون فلج اطفال اختصاص یافته بود هدف حمله قرار گرفت.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل این سازمان، روز شنبه اعلام کرد که «گزارشهای بسیار نگران کنندهای» مبنی بر هدف قرار گرفتن یک مرکز درمانی در محله «شیخ رضوان» غزه و مجروح شدن شش نفر، از جمله چهار کودک، دریافت کرده است.
او با اشاره به اینکه این منطقه جزو مناطق مورد توافق برای برقراری وقفه در جنگ به منطور واکسیناسیون کودکان است، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: این حمله «حرمت حفاظت از سلامت کودکان را به خطر میاندازد و ممکن است والدین را از آوردن فرزندان خود برای واکسیناسیون باز دارد».
در همین حال وبسایت «تایمز اسرائیل» گزارش داد که ارتش این کشور گفته است در زمان مورد اشاره هیچ حملهای در این منطقه انجام نداده است.
بنابر این گزارش، ارتش اسرائیل همچنین بار دیگر گروه افراطی حماس را به «سپر قرار دادن غیرنظامیان برای اقدامات تروریستی» متهم کرده است.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
بمبافکنهای ب -۵۲ آمریکا وارد خاورمیانه شدند
فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) بامداد یکشنبه اعلام کرد که بمب افکنهای راهبردی ب -۵۲ استراتوفورترس وارد حوزه مسئولیت این فرماندهی در منطقه شدند.
سنتکام به جزئیات بیشتری در این باره، از جمله تعداد این بمب افکنها، اشاره نکرده و تنها گفته است که آنها از پایگاه هوایی ماینت در ایالات متحده حرکت کرده بودند.
یک روز پیشتر پنتاگون اعلام کرد که وزیر دفاع ایالات متحده دستور داده چندین بمبافکن ب -۵۲ و همچنین ناوشکن و هواپیمای سوخترسان به خاورمیانه اعزام شوند.
کماندوهای اسرائیلی یک نفر را در شمال لبنان دستگیر کردند
بنابر گزارشها، کماندوهای اسرائیلی یک نفر را در شمال لبنان دستگیر کرده و با خود به اسرائیل بردند.
به نوشته رسانههای لبنانی، این عملیات بامداد جمعه در شهر ساحلی بترون در نزدیکی طرابلس روی داد.
مقامهای ارتش اسرائیل گفتهاند که در این «عملیات ویژه»، کماندوهای یگان «شایتت ۱۳» در نیروی دریایی اسرائیل «یک مقام حزبالله» را بازداشت و او را به اسرائیل منتقل کردند.
رسانههای لبنانی فرد ربوده شده را «عماد امهز» معرفی کردهاند.
اکسیوس: آمریکا به ایران درباره حمله سوم به اسرائیل «هشدار مستقیم» داده است
وبسایت خبری اکسیوس از قول یک مقام آمریکایی نوشته است که کاخ سفید به جمهوری اسلامی ایران در روزهای گذشته هشدار داده که حمله جدیدی علیه اسرائیل انجام ندهد؛ چون آمریکا دیگر قادر به مهار اسرائیل در حمله به ایران نخواهد بود.
یک مقام آمریکایی روز شنبه و در پی تهدید علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی به «پاسخ دندانشکن» ایران به اسرائیل و آمریکا گفته است ما به ایرانیها اطلاع دادهایم در صورت حمله مجدد به اسرائیل، دیگر قادر نخواهیم بود از اسرائیل جلوگیری کنیم و مطمئن نخواهیم بود که حمله تلافیجویانه اسرائیل در محدوده حملات قبلی به ایران باشد.
این گزارش را بخوانید:
«مذاکره» فتح و حماس در مصر برای دوران بعد از پایان جنگ غزه
شبکه تلویزیونی «القاهره» مصر به نقل از یک منبع امنیتی مصری خبر داد که مقامات ارشد گروه فتح و گروه افراطی حماس، در حال مذاکره در قاهره هستند تا شرایط تشکیل یک کمیته برای «مدیریت غزه پس از جنگ» را بررسی کنند.
این شبکه خبری نزدیک به نهادهای امنیتی قاهره روز شنبه ۱۲ آبان ماه اعلام کرد که این گفتوگوها بین گروههای رقیب فلسطینی، بخشی از تلاشهای گستردهتر مصر برای میانجیگری در راستای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حماس و گسترش دسترسی غزه به کمکهای بشردوستانه است.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
رویترز به نقل از منابع نزدیک به این گفتوگوها نوشته کمیتهای که قرار است برای مدیریت غزه پس از جنگ تشکیل شود، شامل شخصیتهای مستقل فلسطینی خواهد بود که به هیچ گروهی وابسته نیستند و تنها به مسئله اداره غزه پس از پایان جنگ پرداخته خواهد شد.
اسرائیل مخالف هرگونه نقشی برای حماس در غزه پس از پایان جنگ است و گفته که به تشکیلات خودگردان فلسطینی تحت ریاست محمود عباس نیز برای اداره غزه اعتمادی ندارد.
در ماههای گذشته تلاشهای میانجیگران، شامل آمریکا، مصر و قطر، برای از سرگیری مذاکرات آتشبس غزه و آزادی گروگانها بینتیجه مانده است.
با آنکه حماس خواهان پایان یافتن درگیریها است اما بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفته است که جنگ تا نابودی این گروه افراطی ادامه خواهد داشت.
عزت الرشق، عضو دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، پیشنهادات آتشبس محدود یا موقت را «فریبکاری» خوانده و در عین حال در بیانیهای اعلام کرده است که این گروه «با هرگونه پیشنهاد یا ایدهای که توقف تجاوز و خروج نیروهای اشغالگر از غره را تضمین کند، موافق است».